Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κώστας Τασούλας. βουλευτής Ιωαννίνων Ν.Δ.Δήλωση για την Εκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αλβανία...Ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. κ.Κώστας Τασούλας με αφορμή την δημοσίευση της Εκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αλβανία έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δημοσιεύθηκε σήμερα η τελευταία Εκθεση της
Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αλβανία και τις προενταξιακές της σχέσεις με την Ευρώπη.
Στην Εκθεση αυτή, μεταξύ άλλων:
  1. Δεν γίνεται μνεία των αλυτρωτικών ανθελληνικών θέσεων της Αλβανίας.
  2. Δεν γίνεται μνεία της Ελληνικής Εθνικής μειονότητας ενώ γίνονται αναφορές στα δικαιώματα των Ρομά και των Αιγυπτίων στην Αλβανία!
  3. Γίνεται μνεία στο μηχανισμό που συμφώνησε ο Υπουργός Εξωτερικών κ.Κοτζιάς για την επίλυση «εκκρεμών διμερών ζητημάτων», στα οποία η αλβανική πλευρά είχε συμπεριλάβει και το ανύπαρκτο «τσάμικο ζήτημα».
  4. Χαρακτηρίζονται «συνολικά θετικές» οι σχέσεις της Αλβανίας με τη χώρα μας.
Είναι προφανές πως η πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν ανέδειξε καθόλου ή δεν ανέδειξε πειστικά το έκδηλο φαινόμενο της αλβανικής προκλητικότητας έναντι της ελληνικής μειονότητας ή των ελληνικών δικαίων. Το θέμα έτσι της Αλβανίας οδεύει προς το Συμβούλιο Κορυφής του Δεκεμβρίου με ενδεχόμενο να τεθεί προς έγκριση η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία.
Την προσεχή Παρασκευή 18/11 στη Βουλή συνεδριάζει η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής. Ο Υπουργός Εξωτερικών κ.Κοτζιάς, ασχέτως των εξηγήσεων που θα δώσει μέχρι τότε για το σοβαρό αυτό θέμα, θα κληθεί θεσμικά να απαντήσει γιατί η Κυβέρνηση και η πολιτική που άσκησε ο ίδιος προσωπικά στο θέμα απέτυχαν να αναδείξουν την πρωτοφανή αλβανική προκλητικότητα με αποτέλεσμα στην Εκθεση της Επιτροπής η Αλβανία να εμφανίζεται ως μία δήθεν περίπου Ευρωπαϊκή χώρα χωρίς σοβαρά προβλήματα προκλητικότητας έναντι γειτόνων ή βαρύτατες καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο