Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

Κώστας Τασούλας. βουλευτής Ιωαννίνων Ν.Δ.Δήλωση για την Εκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αλβανία...Ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. κ.Κώστας Τασούλας με αφορμή την δημοσίευση της Εκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αλβανία έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δημοσιεύθηκε σήμερα η τελευταία Εκθεση της
Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αλβανία και τις προενταξιακές της σχέσεις με την Ευρώπη.
Στην Εκθεση αυτή, μεταξύ άλλων:
  1. Δεν γίνεται μνεία των αλυτρωτικών ανθελληνικών θέσεων της Αλβανίας.
  2. Δεν γίνεται μνεία της Ελληνικής Εθνικής μειονότητας ενώ γίνονται αναφορές στα δικαιώματα των Ρομά και των Αιγυπτίων στην Αλβανία!
  3. Γίνεται μνεία στο μηχανισμό που συμφώνησε ο Υπουργός Εξωτερικών κ.Κοτζιάς για την επίλυση «εκκρεμών διμερών ζητημάτων», στα οποία η αλβανική πλευρά είχε συμπεριλάβει και το ανύπαρκτο «τσάμικο ζήτημα».
  4. Χαρακτηρίζονται «συνολικά θετικές» οι σχέσεις της Αλβανίας με τη χώρα μας.
Είναι προφανές πως η πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν ανέδειξε καθόλου ή δεν ανέδειξε πειστικά το έκδηλο φαινόμενο της αλβανικής προκλητικότητας έναντι της ελληνικής μειονότητας ή των ελληνικών δικαίων. Το θέμα έτσι της Αλβανίας οδεύει προς το Συμβούλιο Κορυφής του Δεκεμβρίου με ενδεχόμενο να τεθεί προς έγκριση η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία.
Την προσεχή Παρασκευή 18/11 στη Βουλή συνεδριάζει η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής. Ο Υπουργός Εξωτερικών κ.Κοτζιάς, ασχέτως των εξηγήσεων που θα δώσει μέχρι τότε για το σοβαρό αυτό θέμα, θα κληθεί θεσμικά να απαντήσει γιατί η Κυβέρνηση και η πολιτική που άσκησε ο ίδιος προσωπικά στο θέμα απέτυχαν να αναδείξουν την πρωτοφανή αλβανική προκλητικότητα με αποτέλεσμα στην Εκθεση της Επιτροπής η Αλβανία να εμφανίζεται ως μία δήθεν περίπου Ευρωπαϊκή χώρα χωρίς σοβαρά προβλήματα προκλητικότητας έναντι γειτόνων ή βαρύτατες καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.