Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αποφάσεις Γενικού Προεδρείου Δ.Ε.Ε.Ε.Μ ΟΜΟΝΟΙΑ- Υπερησιακός Πρόεδρος Ομόνοιας Κορυτσάς κ Γρηγόρης Καραμέλος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ 
Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017, στους Αγίους Σαράντα, συνεδρίασε το Γενικό Προεδρείο της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ το οποία συζήτησε και αποφάσισε τα ακόλουθα:
1.  Για την εφημερίδα «Η Φωνή της Ομόνοιας»  
Ο Γενικός Πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αποδοχή που είχε η εφημερίδα, κυρίως από τους μόνιμους κατοίκους στην ιδιαίτερη μας πατρίδα και ειδικότερη σε αυτούς που δεν έχουν πρόσβαση στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, ωστόσο επεσήμανε την ανάγκη βελτίωσης του  περιεχόμενου και του δικτύου διανομής. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει αν θα υπάρχει καλύτερη συνεργασία και συντονισμός με τα παραρτήματα. 
2.  Έλεγχος λειτουργίας παραρτημάτων της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ
Εκτιμήθηκε η δραστηριότητα και η συνέπεια στις αρχές και τους στόχους της οργάνωσης των Παραρτημάτων Χειμάρρας, Αγίων Σαράντα και Τιράνων. Για τα παρατήματα Κορυτσάς, Αργυροκάστρου και Δελβίνου, ο Γενικός Πρόεδρος πρότεινε την τοποθέτηση υπηρεσιακών προέδρων μέχρι τις επόμενες εκλογές.
Για το Παράρτημα Δελβίνου προτάθηκε και εγκρίθηκε η πρόταση για τον  κ. Σωκράτη Σπύρο
Για το Παράρτημα Κορυτσάς προτάθηκε και εγκρίθηκε η πρόταση για τον  κ. Γρηγόρη Καραμέλιο
Για το Παράρτημα Αργυροκάστρου, υπήρχε διάσταση απόψεων και θα εξεταστεί την επόμενη συνεδρίαση.
Για τους πρώην προέδρους των Παραρτημάτων Δελβίνου και Κορυτσάς κ. Μιχάλη Μποζώρη και κα. Στέλλα Πατσίλη οι οποίοι παραμένουν μέλη του Γ.Π. ο  κ. Λεωνίδας Παππάς εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την μέχρι τώρα συνεργασία.
3.  Διευθέτηση οικονομικών και άλλων εκκρεμοτήτων  
Το Γ.Π. ενέκρινε την αποδοχή δωρεάς της συγγραφέας κα. Σταμ. Καραγεωργίου – Πάπιστα προς τον Εκδοτικό Οίκο της ΔΕΕΕΜ – ΟΜΟΝΟΙΑ. Αποφασίστηκε  το άνοιγμα τριών τραπεζικών λογαριασμών ειδικού σκοπού για την ενίσχυση της εφημερίδας, του εκδοτικού οίκου και της δημιουργίας ενός οπτιακουστικού υλικού (ντοκιμαντέρ)  
4.  Έγκριση ημερήσιας διάταξης και ημερομηνίας για το Γενικό Συμβούλιο
Το επόμενο Γενικό Συμβούλιο ορίστηκε να πραγματοποιηθεί την τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου.
Το προεδρεία εξέλεξε επιτροπή στην οποία ηγείται ο Γενικός Πρόεδρος ώστε να συνομιλήσουν με την ηγεσία του κόμματος ΕΕΜΜ-MEGA με στόχο την συμπόρευση στις εκλογές  
 Άγιοι Σαράντα 25/02/2017
 ................
Σημείωση Πελασγού: Συγχαίρουμε το προεδρείο της Ομόνοιας για τις αποφάσεις αυτές. Με βάση τα δεδομένα που εμείς γνωρίσουμε στην Κορυτσά, ο κ Γρηγόρης Καραμέλος αποτελεί την καλύτερη επιλογή για την περιοχή ιδιαίτερα όταν η αντικατάσταση της τελευταίας προέδρου, ήταν απαραίτητη και ίσως, κατά την άποψη πολλών εξ ημών,  θα έπρεπε να γίνει νωρίτερα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …