Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΖΑΝΙ που βράζει η Αλβανία-Στους δρόμους χιλιάδες διαδηλωτές κατά Ράμα

Video thumbnail for stalbania.mp4
Εγκληματικότητα και εμπόριο χασίς, δυναμιτίζουν το πολιτικό κλίμα στην Αλβανία, με το Δημοκρατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης να διοργανώνει καθημερινά αποκλεισμό δρόμων στο κέντρο των Τιράνων, με αίτημα τη παραίτηση του Αλβανού πρωθυπουργού.
Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα ζητά να επιταχυνθούν οι ενταξιακές διαδικασίες με την Ευρώπη, διαφορετικά απειλεί με τη δημιουργία της μεγάλης Αλβανίας.
Στον πυρήνα του αλβανικού χάους, βρίσκεται και η ελληνική μειονότητα, η οποία μάλιστα εμφανίζεται διασπασμένη. Με ένα τμήμα να ακολουθεί το Δημοκρατικό Κόμμα, και το άλλο να συντάσσεται με το Σοσιαλιστικό του Αλβανού πρωθυπουργού.
Το περασμένο Σάββατο, ο Αλβανός πρωθυπουργός έκανε περιοδεία στα μειονοτικά χωριά. Μάλιστα μοίρασε δεκάδες τίτλους ιδιοκτησίας σε κατοίκους της περιοχής.
Ωστόσο κάτοικοι τον υποδέχθηκαν γράφοντας σε τοίχους συνθήματα, όπως «Ελλάς» και «Κάτω η δικτατορία του σουλτάνου Έντι Ράμα». Ενώ δημιουργήθηκε επεισόδιο, όταν Αλβανοί αστυνομικοί, απείλησαν Βορειοηπειρώτη ανταποκριτή, επειδή θεώρησαν προκλητικές τις ερωτήσεις του.
Σε αναβρασμό όμως βρίσκεται και η Χειμάρρα, καθώς η αλβανική κυβέρνηση, μέσω συνενώσεων, επιχειρεί να αλλάξει τη δημογραφική σύνθεση της μειονοτικής αυτής περιοχής.
Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Αλβανό πρωθυπουργό, ότι εμπλέκεται σε κύκλωμα εμπορίας κάνναβης και από τα κέρδη εξαγοράζει ψήφους.
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα, καταγγέλλει την αξιωματική αντιπολίτευση για σκάνδαλα διαφθοράς, και επιδιώκει να γλυτώσει το σκαμνί της δικαιοσύνης.
Στις 7 Μαΐου η αντιπολίτευση οργανώνει παναλβανικό συλλαλητήριο στο χωριό Καβάγια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …