Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

ΚΑΖΑΝΙ που βράζει η Αλβανία-Στους δρόμους χιλιάδες διαδηλωτές κατά Ράμα

Video thumbnail for stalbania.mp4
Εγκληματικότητα και εμπόριο χασίς, δυναμιτίζουν το πολιτικό κλίμα στην Αλβανία, με το Δημοκρατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης να διοργανώνει καθημερινά αποκλεισμό δρόμων στο κέντρο των Τιράνων, με αίτημα τη παραίτηση του Αλβανού πρωθυπουργού.
Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα ζητά να επιταχυνθούν οι ενταξιακές διαδικασίες με την Ευρώπη, διαφορετικά απειλεί με τη δημιουργία της μεγάλης Αλβανίας.
Στον πυρήνα του αλβανικού χάους, βρίσκεται και η ελληνική μειονότητα, η οποία μάλιστα εμφανίζεται διασπασμένη. Με ένα τμήμα να ακολουθεί το Δημοκρατικό Κόμμα, και το άλλο να συντάσσεται με το Σοσιαλιστικό του Αλβανού πρωθυπουργού.
Το περασμένο Σάββατο, ο Αλβανός πρωθυπουργός έκανε περιοδεία στα μειονοτικά χωριά. Μάλιστα μοίρασε δεκάδες τίτλους ιδιοκτησίας σε κατοίκους της περιοχής.
Ωστόσο κάτοικοι τον υποδέχθηκαν γράφοντας σε τοίχους συνθήματα, όπως «Ελλάς» και «Κάτω η δικτατορία του σουλτάνου Έντι Ράμα». Ενώ δημιουργήθηκε επεισόδιο, όταν Αλβανοί αστυνομικοί, απείλησαν Βορειοηπειρώτη ανταποκριτή, επειδή θεώρησαν προκλητικές τις ερωτήσεις του.
Σε αναβρασμό όμως βρίσκεται και η Χειμάρρα, καθώς η αλβανική κυβέρνηση, μέσω συνενώσεων, επιχειρεί να αλλάξει τη δημογραφική σύνθεση της μειονοτικής αυτής περιοχής.
Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Αλβανό πρωθυπουργό, ότι εμπλέκεται σε κύκλωμα εμπορίας κάνναβης και από τα κέρδη εξαγοράζει ψήφους.
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα, καταγγέλλει την αξιωματική αντιπολίτευση για σκάνδαλα διαφθοράς, και επιδιώκει να γλυτώσει το σκαμνί της δικαιοσύνης.
Στις 7 Μαΐου η αντιπολίτευση οργανώνει παναλβανικό συλλαλητήριο στο χωριό Καβάγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: