Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Ζητάει και τα ρέστα» ο Ε.Ράμα για τον ξεριζωμό του Ελληνισμού από την Βόρειο Ήπειρο με προκλητική ανακοίνωση


 «Ζητάει και τα ρέστα» ο Ε.Ράμα για τον ξεριζωμό του Ελληνισμού από την Βόρειο Ήπειρο με προκλητική ανακοίνωση


Πατώντας πιστά στα βήματα που χαράζει ο «σουλτάνος» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δίχως όμως το κατάλληλο ανάστημα να τα υποστηρίξει, ο Έντι Ράμα «σπρώχνει» την Αλβανία περαιτέρω στο περιθώριο, τόσο της Ευρώπης, όσο και των Βαλκανίων.
Η Αλβανία εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα παρεμβαίνει (!) στα εσωτερικά της.
Για την ιστορία, το ελληνικό ΥΠΕΞ προειδοποίησε αυστηρά τα Τίρανα να μην αποτολμήσουν για αποπροσανατολισμό της αλβανικής κοινής γνώμης, εξαιτίας του τιτάνιου σκανδάλου με τα καρτέλ ναρκωτικών που έχει ξεσπάσει στη γείτονα, στο οποίο εμπλέκεται τουλάχιστον ένας κορυφαίος Αλβανός πρώην υπουργός και δεξί χέρι του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο Σαϊμίρ Ταχίρι, να προκαλέσουν ζητήματα στη γηγενή Ελληνική Εθνική Μειονότητα.
Το υπουργείο Εξωτερικών της απομονωμένης Αλβανίας αναφέρει στην ανακοίνωσή του, όπως αυτή μεταδόθηκε από αλβανικά Μέσα.
«Το υπουργείο Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Δημοκρατίας της Αλβανίας, επιθυμεί να εκφράσει την έντονη αγανάκτησή του για την προκλητική γλώσσα και την πρωτοφανή παρέμβαση που χαρακτηρίζει τη δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, της 19ης Οκτωβρίου 2017.
Η παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική συζήτηση στην Αλβανία και στην παραπομπή ζητημάτων που κατηγορούνται από το δικαστικό σώμα, αποτελεί παραβίαση της διπλωματικής πρακτικής του πνεύματος των καλών γειτονικών σχέσεων και των στρατηγικών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας.»
Στη δήλωση, οι Αλβανοί καταδικάζουν την παραμόρφωση της κατάστασης, με την εξασφάλιση ότι η αλβανική κυβέρνηση έχει παράσχει ταυτόχρονα με την υπάρχουσα εγγραφή της ιδιοκτησίας με το νέο νόμο για την προστασία των εθνικών μειονοτήτων, που εγγυάται τα δικαιώματα των μελών της μειοψηφίας, μεμονωμένα και σε ομάδες όπου και αν ζουν, με βάση τα κριτήρια και το πνεύμα της Σύμβασης Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις εθνικές μειονότητες.
Οποιαδήποτε άλλη εθνο-εθνικιστική αναφορά που εμπεριέχεται στην προαναφερθείσα δήλωση έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα τις ευρωπαϊκές νομικές πρακτικές της προστασίας των εθνικών μειονοτήτων.
«Το υπουργείο για την Ευρώπη και τις Εξωτερικές Υποθέσεις της Δημοκρατίας της Αλβανίας, επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του να συνεχίσει να αντιμετωπίζει ανοικτά ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών μας, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πνεύμα.»
Προκλητική η χώρα που ακμάζουν οι χασισοφυτείες και το εμπόριο οργάνων
Είναι τουλάχιστον προκλητικό η Αλβανία, που καταγγέλλεται από διεθνείς οργανισμούς ως ζώνη ανομίας, διαφθοράς και εγκληματικότητας, να κάνει λόγο για «ευρωπαϊκό πνεύμα», κάτι που τους είναι εντελώς άγνωστο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …