Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017

«Ζητάει και τα ρέστα» ο Ε.Ράμα για τον ξεριζωμό του Ελληνισμού από την Βόρειο Ήπειρο με προκλητική ανακοίνωση


 «Ζητάει και τα ρέστα» ο Ε.Ράμα για τον ξεριζωμό του Ελληνισμού από την Βόρειο Ήπειρο με προκλητική ανακοίνωση


Πατώντας πιστά στα βήματα που χαράζει ο «σουλτάνος» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δίχως όμως το κατάλληλο ανάστημα να τα υποστηρίξει, ο Έντι Ράμα «σπρώχνει» την Αλβανία περαιτέρω στο περιθώριο, τόσο της Ευρώπης, όσο και των Βαλκανίων.
Η Αλβανία εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα παρεμβαίνει (!) στα εσωτερικά της.
Για την ιστορία, το ελληνικό ΥΠΕΞ προειδοποίησε αυστηρά τα Τίρανα να μην αποτολμήσουν για αποπροσανατολισμό της αλβανικής κοινής γνώμης, εξαιτίας του τιτάνιου σκανδάλου με τα καρτέλ ναρκωτικών που έχει ξεσπάσει στη γείτονα, στο οποίο εμπλέκεται τουλάχιστον ένας κορυφαίος Αλβανός πρώην υπουργός και δεξί χέρι του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο Σαϊμίρ Ταχίρι, να προκαλέσουν ζητήματα στη γηγενή Ελληνική Εθνική Μειονότητα.
Το υπουργείο Εξωτερικών της απομονωμένης Αλβανίας αναφέρει στην ανακοίνωσή του, όπως αυτή μεταδόθηκε από αλβανικά Μέσα.
«Το υπουργείο Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Δημοκρατίας της Αλβανίας, επιθυμεί να εκφράσει την έντονη αγανάκτησή του για την προκλητική γλώσσα και την πρωτοφανή παρέμβαση που χαρακτηρίζει τη δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, της 19ης Οκτωβρίου 2017.
Η παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική συζήτηση στην Αλβανία και στην παραπομπή ζητημάτων που κατηγορούνται από το δικαστικό σώμα, αποτελεί παραβίαση της διπλωματικής πρακτικής του πνεύματος των καλών γειτονικών σχέσεων και των στρατηγικών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας.»
Στη δήλωση, οι Αλβανοί καταδικάζουν την παραμόρφωση της κατάστασης, με την εξασφάλιση ότι η αλβανική κυβέρνηση έχει παράσχει ταυτόχρονα με την υπάρχουσα εγγραφή της ιδιοκτησίας με το νέο νόμο για την προστασία των εθνικών μειονοτήτων, που εγγυάται τα δικαιώματα των μελών της μειοψηφίας, μεμονωμένα και σε ομάδες όπου και αν ζουν, με βάση τα κριτήρια και το πνεύμα της Σύμβασης Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις εθνικές μειονότητες.
Οποιαδήποτε άλλη εθνο-εθνικιστική αναφορά που εμπεριέχεται στην προαναφερθείσα δήλωση έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα τις ευρωπαϊκές νομικές πρακτικές της προστασίας των εθνικών μειονοτήτων.
«Το υπουργείο για την Ευρώπη και τις Εξωτερικές Υποθέσεις της Δημοκρατίας της Αλβανίας, επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του να συνεχίσει να αντιμετωπίζει ανοικτά ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών μας, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πνεύμα.»
Προκλητική η χώρα που ακμάζουν οι χασισοφυτείες και το εμπόριο οργάνων
Είναι τουλάχιστον προκλητικό η Αλβανία, που καταγγέλλεται από διεθνείς οργανισμούς ως ζώνη ανομίας, διαφθοράς και εγκληματικότητας, να κάνει λόγο για «ευρωπαϊκό πνεύμα», κάτι που τους είναι εντελώς άγνωστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.