Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φυτείες από χασίσια, δημόσια έργα και μια Αλβανία «υπέροχη» στα μάτια του Επιτρόπου Χαν – Τρέχει κάτι;

Φυτείες από χασίσια, δημόσια έργα και μια Αλβανία «υπέροχη» στα μάτια του Επιτρόπου Χαν – Τρέχει κάτι;
Για μια ακόμη φορά εγχώριοι «κύκλοι» σπεύδουν να υιοθετήσουν με «μεγάλη χαρά» ανακοίνωση Έκθεσης της Κομισιόν για την Αλβανία, του Επιτρόπου Γιοχάνες Χαν, την οποία εμφανίζουν ως δήθεν αποτέλεσμα «τραγικών χειρισμών στις ελληνοαλβανικές σχέσεις» από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Προκαλεί εντύπωση μάλιστα ότι όσοι προ ετών υποστήριξαν ενθέρμως και από την πρώτη στιγμή, την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας, χωρίς να εξασφαλίσουν κανένα αντάλλαγμα, τώρα σπεύδουν ως κήνσορες να ασκήσουν κριτική για μια κατάσταση που δρομολογήθηκε αποκλειστικά με ευθύνη τους και επί των ημερών τους.
Στην Έκθεση Χαν «συστήνεται» η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αλβανία, πράγμα που τα εγχώρια φερέφωνα αλλότριων και εθνικά επιζήμιων συμφερόντων εμφανίζουν ως αποτέλεσμα «τραγικών χειρισμών» της ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών ενώ στην πραγματικότητα το κείμενο της Έκθεσης αντικατοπτρίζει αποκλειστικά απόψεις της Επιτροπής, δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα και δεν κάνει καμία αναφορά σε ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Αλβανία.
Να σημειωθεί εδώ ότι ενώ στην Έκθεση του Γιοχάνες Χαν υπάρχουν πολλές αρνητικές αναφορές για την Αλβανία, σκοπίμως δεν έχουν αναδειχθεί στη δημόσια ανακοίνωση της Επιτροπής.
Στην ανακοίνωση προβάλλονται επιλεγμένα σημεία, με συνέπεια να ωραιοποιείται η γενική εικόνα ως προς την πορεία προόδου της Αλβανίας, ενώ η έκθεση αναφέρεται αναλυτικά σε ελλείψεις, στερήσεις και προβλήματα σε σειρά τομέων που άπτονται της λειτουργίας του κράτους δικαίου.
Η προώθηση, πάντως, μιας εξωραϊσμένης εικόνας για την Αλβανία, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προφανώς δεν επιχειρείται τυχαία από τον Γιοχάνες Χαν, ο οποίος με την επιπόλαια, προ μηνός, απάντησή του σε ερώτηση Ελληνίδας Ευρωβουλευτή ήταν εκείνος που ναρκοθέτησε τις συνομιλίες Ελλάδας-Αλβανίας αναφέροντας ότι οι δύο πλευρές συζητούν επί ενός ανύπαρκτου θέματος, δηλαδή το ανύπαρκτο «τσάμικο», για το οποίο η Ελλάδα δεν συζητά αλλά ο Χαν αντί να συνεργάζεται -όπως οφείλει- με τους κοινοτικούς εταίρους του έχει κατά τα φαινόμενα ανοίξει νέους «ορίζοντες» γνωριμιών.
Μάλιστα, η μεροληπτική στάση του Γιοχάνες Χαν υπέρ της Αλβανίας δεν πρέπει να λησμονείται ότι συνδέεται με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και εμπλέκουν την Πρέσβη της ΕΕ στα Τίρανα κα Βλαχούτιν σε φήμες που κάνουν λόγο για εξυπηρέτηση διαπλεκόμενων οικονομικών συμφερόντων.
Στις 9 Οκτωβρίου 2016 ο «Τύπος της Κυριακής» αποκάλυψε απόρρητο έγγραφο της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο οποίο αναφέρονται εντυπωσιακές πληροφορίες για βρώμικες σχέσεις διαπλοκής ανάμεσα σε κυκλώματα ναρκωτικών, με κύκλους του υποστηριζόμενου από τους ισλαμιστές της Άγκυρας κόμματος των «Τσάμηδων» και την κυβέρνηση του Έντι Ράμα.
Στο ίδιο δημοσίευμα του Τύπου της Κυριακής αποκαλύφθηκε ότι έχει στηθεί ένα «δίκτυο» με την επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στα Τίρανα, πρέσβη κ. Ρομάνα Βλαχούτιν (Κροάτισσα), με Ιταλίδα σύμβουλο στο γραφείο του Γιοχάνες Χαν.
Ο Έντι Ράμα χρησιμοποιεί τις στενές σχέσεις που έχει αναπτύξει με την κ. Βλαχούτιν, και ιδίως με τον σύζυγό της (Σέρβος από το Μαυροβούνιο), στην εταιρεία του οποίου ο Αλβανός πρωθυπουργός έδωσε τρία δημόσια έργα.
Το εντυπωσιακό είναι ότι ενώ καταγγέλλονται όλα αυτά, δίχως να τολμά κανείς να τα διαψεύσει, δηλαδή κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών, αναθέσεις δημοσίων έργων στην Αλβανία σε σύζυγο Πρέσβη της ΕΕ, «σχέσεις» που φτάνουν μέχρι το γραφείο του Επιτρόπου Χαν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παριστάνει την κουφή.
Στην «αδιάφθορη» και συνάμα «καταρρέουσα» Ευρώπη των Βρυξελλών αυτές οι σοβαρότατες καταγγελίες δεν «ιδρώνουν» σε κανενός το αφτί; Και καλά τα δημόσια έργα, που είναι «πολιτισμένο» σκάνδαλο, το τι συμβαίνει με το εμπόριο ναρκωτικών στην Αλβανία και ποιοι χρηματοδοτούνται από αυτό δεν είναι ένα τερατώδες θέμα που οφείλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διερευνήσει;
Στις αρχές Νοεμβρίου ο Έλληνας μειονοτικός βουλευτής Βαγγέλης Ντουλές κατατρόπωσε τον Έντι Ράμα μέσα στην αλβανική Βουλή.
Τον αποκάλεσε «έναν τυχοδιώκτη Πρωθυπουργό, που επέτρεψε στη χώρα μαζική καλλιέργεια του χασίς», όπως επίσης «γενίτσαρο» και «αλκοολικό» και ο Ράμα δεν απάντησε.
Όλα αυτά -αναρωτιόμαστε- είναι άγνωστα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στον Γιοχάνες Χαν τον ίδιο; Και πώς ακριβώς ο κ. Χαν επιθυμεί να τα μάθει όλα αυτά; Με ποιον τρόπο προτιμά; Έχει συνειδητοποιήσει τι παίζει με την «αλβανική μαφία» και τις μεθόδους της;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …