Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Ο Πρόεδρος της Ομόνοιας κ Λεωνίδας Παππάς :Νόμος για τις μειονότητες!




ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ και ΕΚΘΕΣΗ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ
Κάποιοι φίλοι και συναγωνιστές στην Ομόνοια μου εκφράζουν κατά καιρούς την δυσφορία λέγοντας μου: «τι κάθεσαι και ασχολείσαι με αυτούς που δεν στήριξαν ποτέ την Ομόνοια». Πίστευα, και πιστεύω ακόμα, πως κανένας δεν περισσεύει και σε κάποια θέματα δε χωρούν διαφωνίες. Τα τελευταία 15 – 20 χρόνια κάποιοι που κόπτονται για τον τόπο και την κατάντια μας, δεν σταμάτησαν να κάνουν κριτική στην ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ και δεν έχουν σε όλα άδικο. Κάνει εντύπωση όμως γιατί ποτέ δεν έκαναν το ίδιο για τους Έλληνες πολιτευτές αλβανικών κομμάτων εφόσον και αυτοί εκλέγονται με ψήφους Ελλήνων, άρα είναι εκπρόσωποι τους. Επιπλέον με την άποψη τους ότι για όλα μας φταίει η ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να καλλιεργούν εσωστρέφεια απενοχοποιώντας παράλληλα με τον τρόπο τους την πολιτική των Τιράνων. Επειδή όμως κάποια πράγματα δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα, θα ήθελα με την ευκαιρία να τοποθετηθώ για τα δύο θέματα που αναφέρω στην επικεφαλίδα.

ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ
Στις 26 του περασμένου Οκτώβρη είχαμε συνάντηση στο ΥΠΕΞ Αλβανίας για τον υπό κατάρτιση Νόμο για τις Μειονότητες στην Αλβανία στην οποία συμμετείχαν από αλβανικής πλευράς τέσσερις υφυπουργοί, βουλευτές, δημοσιογράφοι και άλλοι αξιωματούχοι. Συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ε.Ε., του Συμβουλίου της Ευρώπης, του ΟΑΣΕ και διάφοροι ξένοι εμπειρογνώμονες των διεθνών συμβάσεων. Είχαν κληθεί επίσης εκπρόσωποι μειονοτήτων και διάφοροι πανεπιστημιακοί. Από πλευράς των μειονοτήτων μίλησα πρώτος. Την τοποθέτηση μου σας την παρουσιάζω στο επισυναπτόμενο αρχείο. Μέσα σε αυτό το ακροατήριο, κάποιος «δικός» μας, ζήτησε το λόγο για να πει ότι διαφωνεί μαζί μου και ότι δεν είναι αλήθεια τα όσα λέω καθώς η σημερινή κυβέρνηση έκανε αρκετά για την εκπαίδευση των μειονοτήτων!!! Διαβάστε την τοποθέτηση μου και τα συμπεράσματα δικά σας.
ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ
Πράγματι τα τελευταία χρόνια, στις εκθέσεις της Ε.Ε. για την Αλβανία, δεν υπάρχει αναφορά για την Ε.Ε.Μ. στην Αλβανία αλλά γενικά για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αλήθεια, ακούσατε ποτέ κάποιον Έλληνα βουλευτή αλβανικού κόμματος να λέει ή να ζητάει κάτι για τα δικαιώματα των Ελλήνων στην Αλβανία εκτός από τους βουλευτές της Ομόνοιας;
Το περιουσιακό είναι ίσως το πιο φλέγον θέμα αυτή τη στιγμή και ως Ομόνοια κάναμε το πρώτο βήμα με την αναλυτική έκθεση την οποία παρουσιάσαμε στο γραφείο του Συμβουλίου της Ευρώπης στα Τίρανα, στη συνάντηση μας με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στη Χειμάρρα και την παραδώσαμε φυσικά στον Υπ. Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Κοτζιά. Στη συνάντηση με τον τελευταίο, ο «δικός» μας βρήκε ξανά να πει ότι δε μας φταίνε οι Αλβανοί που μας παίρνουν τις περιουσίες αλλά οι έπαρχοι της Ομόνοιας που τους τις έδωσαν!!! Αυτή τη στιγμή είμαστε σε επικοινωνία με κάποιους ευρωβουλευτές της Ελλάδος και της Κύπρου, στην προσπάθεια να προωθήσουμε τα ζητήματα μας βήμα βήμα και με στοιχεία.
Θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα. Πάντως ότι κάνουμε το κάνουμε από το υστέρημα μας και όχι για να απολογηθούμε στον κάθε «δικό» μας πικραμένο αλλά στον τόπο μας και την ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ενισχύστε οικονομικά την προσπάθεια μας!

Ετικέτες

ενημέρωση (2161) ενημέρωση-informacion (1415) Αλβανία (904) ορθοδοξία (422) ιστορία-historia (372) Εθνική Ελληνική Μειονότητα (366) ελληνοαλβανικές σχέσεις (311) ορθόδοξη πίστη - besimi orthodhoks (277) Εθνική Ελληνική Μειονότητα - Minoriteti Etnik Grek (251) Β Ήπειρος (237) ορθοδοξία-orthodhoksia (231) ορθόδοξη πίστη (222) εθνικισμός (195) διωγμοί (162) τσάμηδες (122) shqip (119) Κορυτσά-Korçë (118) Κορυτσά Β Ήπειρος (103) informacion (100) Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος (97) ορθόδοξη ζωή (96) ορθόδοξη ζωή- jeta orthodhokse (75) διωγμοί - përndjekje (60) ορθόδοξο βίωμα (59) εθνικισμός-nacionalizmi (56) ορθόδοξη εκκλησία της Αλβανίας (55) Ελλάδα-Αλβανία (48) ανθελληνισμός (44) Ελληνικό Σχολείο Όμηρος (43) πολιτισμός - kulturë (43) Ι.Μ Κορυτσάς - Mitropolia e Shenjtë Korçë (42) besimi orthodhoks (40) Γενικό Προξενείο Ελλάδος Κορυτσά (39) Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας - Kisha Orthodhokse Autoqefale Shqiptare (37) ιστορία ορθοδοξίας (36) βίντεο (34) Shqipëria (32) ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 (32) κομμουνισμός- komunizmi (30) πνευματικά (27) Μητρόπολη Κορυτσάς - MItropolia e Korçës (23) απόδημος ελληνισμός-helenizmi i diasporës (22) πολιτική-politikë (22) αλβανικά (21) εκπαίδευση (21) Αρχαία Ελλάδα (20) helenët-Έλληνες (19) κομμουνισμός (19) Greqia (17) Βλαχόφωνοι Έλληνες (15)