Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι 7 νεοσύλλεκτοι και ένας αετός που ΔΕΝ είναι αλβανικός – Γιατί ΔΕΝ πρέπει να τιμωρηθούν

 

Να που είμαστε πάλι εδώ έχοντας βρει τα νέα θύματα που θα κατασπαράξουμε. Τους επτά νεοσυλλέκτους στο ΚΕΝ Μεσολογγίου. Νέοι είναι, μουδιασμένοι είναι, απροστάτευτοι είναι, ας τους ρίξουμε στο ψαχνό.
 Ναι να τιμωρηθούν παραδειγματικά, για να μας μισήσουν (αν μας μισούν) ακόμη περισσότερο.
Αυτό που δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη είναι αν πρόκειται για Ελληνες ή Αλβανούς.
Ας υποθέσουμε όμως πως πρόκειται για Αλβανούς. Για ποιο λόγο απορούμε; Έλληνες και Αλβανοί διάκεινται φιλικά ο ένας απέναντι στον άλλο; Δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές; Δε βλέπουμε τι γίνεται στη Βόρεια Ηπειρο όπου δημεύονται οι περιουσίες των Ελλήνων; Εμείς πως αντιδράμε σε αυτό; Εξαντλούμαστε σε επτά νεοσύλλεκτους.
Όσοι ενοχλούνται από τους Αλβανούς, ας θυμηθούν ποιος τους έφερε στην Ελλάδα (Σαμαράς), ποιος έκανε άρση του εμπολέμου (Παπανδρέου), ποιος άφησε τα σύνορα αφύλακτα στη μεγάλη εξέγερση στη γειτονική χώρα στα τέλη του 20ου αιώνα (Σημίτης).
Βεβαίως ήρθαν εδώ, τους δόθηκε δουλειά με όρους εκμετάλλευσης πολλές φορές αλλά οι Αλβανοί είχαν μυαλό. Αντί πχ να τρώνε τα λεφτά τους όπως οι Ελληνες, αποταμίευαν, αγόραζαν σπίτια και αυτοκίνητα. Πχ μια εποχή οι ελεύθερες παραλίες ήταν γεμάτες μετανάστες. Οι Ελληνες επέλεγαν να πληρώνουν αδρά για κάτι που ο Θεός παρέχει δωρεάν. Θυμάμαι πριν περίπου 10 χρόνια ήμουν ο μόνος Ελληνας σε μια παραλία της Ραφήνας.
Το ότι βρήκαν εδώ μια επιλογή για να ζήσουν, δε σημαίνει ότι απαραίτητα θα έπρεπε να ξεχάσουν την καταγωγή τους και τα όσα τους έμαθαν στα σχολεία τους, να είμαστε δηλαδή αντίπαλοι.
Οι Αλβανοί δεν άλλαξαν ούτε θα αλλάξουν την στάση της ιταμής διεκδίκησης απέναντι στην Ελλάδα. Η χώρα μας πάλι είχε κάθε δικαίωμα να χαράξει την στάση της.
Βλέπω πχ στην τάξη του γιου που υπάρχουν δύο παιδιά αλβανικής καταγωγής. Το ένα εκ των δύο δημιουργεί συνεχώς ζητήματα, φορά μπλούζες που κάποιοι θα χαρακτήριζαν εθνικιστικές και χαρακτηρίζει τους συμμαθητές του “κ..λοελληνες”. Αυτά στο δημοτικό.
Και τώρα ζητάμε από το ΓΕΣ να φανεί σκληρό στην απόδοση της τιμωρίας. Πολύ ωραία, θα τιμωρήσει όμως και όσους ξεζουμίζουν τους στρατεύσιμους ή όχι;
Και εν τέλει για ποιον αλβανικό αετό μιλάμε; Δεν υπάρχει αλβανικός αετός αλλά ο Αετός της σημαίας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (καθώς ο όρος βυζαντινός επινοήθηκε από τους Φράγκους το 17ο αιώνα για να οικειοποιηθούν μια ιστορία που ανήκει σε εμάς και όχι σε αυτούς).
Αυτόν τον Αετό έβαλε σε μια κόκκινη σημαία ο επίσης ελληνικής καταγωγής Γεώργιος Καστριώτης (μετέπειτα Ισκεντέρ Μπέης) και όχι Αλβανός ήρωας (διαβάστε το σχετικό κείμενο που έχει δημοσιευθεί σε πλήθος ιστοσελίδων).
Αν λοιπόν πρέπει να τιμωρηθεί κόσμος, ας τιμωρηθεί. Γιατί όμως δεν ξεκινάμε από όσους δε φρόντισαν να διδάσκεται η σωστή ιστορία σε όσους ακολουθούν το δρόμο της ελληνικής παιδείας; Γιατί δεν παραδίνονται μαθήματα ελληνικής ιστορίας κατά τη διάρκεια της θητείας αντί για παράδειγμα να βασανίζονται οι στρατεύσιμοι με αγγαρείες, καψόνια και ενίοτε υποτιμητικές συμπεριφορές;
Εν τέλει πως γίνεται να αγαπήσεις έναν τόπο και μια πατρίδα αν δε μάθεις για αυτή;
Του Στρατή Μαζίδη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …