Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Αλβανία: Ο πρόεδρος του κόμματος των τσάμηδων απειλεί τον Βαγγέλη Ντούλε


Ο πρόεδρος των τσάμηδων εθνικιστών Σπετίμ Ιντρίζι και αντιπρόεδρος της Αλβανικής βουλής έχει συνηθίσει να κάνει προκλητικές δηλώσεις και να κατηγορεί τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ Ευάγγελο Ντούλε, ο όποιος είναι ο μοναδικός βουλευτής που εκπροσωπεί την Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην βουλή της Αλβανίας. Όπου σταθεί και όπου βρεθεί ο Ιντρίζι χαρακτηρίζει τον κ. Ντούλε "εκπρόσωπο τύπου της Ελλάδας".
Στις 21 Ιανουαρίου, την ημέρα της επετείου της δημιουργίας της οργάνωσης Τσαμουριά, που αποτελεί την βάση που εκτελεί τις εντολές του κόμματος των τσάμηδων ο Ιντρίζι, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και στην ομιλία του δεν δίστασε να εκτοξεύσει απειλές κατά του Ντούλε χωρίς όμως να τον κατονομάσει.
Ο Ιντρίζι, που απέτυχε πριν λίγες μέρες να περάσει στην Αλβανική βουλή ψήφισμα για την δημιουργία βουλευτικής εξεταστικής επιτροπής "Για την διερεύνηση των εγκλημάτων των Ελλήνων κατά του τσάμικου πληθυσμού το 1945", αφού αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία αυτή και την πρόθεση του να προχωρήσει στην δημιουργία της επιτροπής και την ανάκριση για "τα εγκλήματα κατά τους", δήλώσε:
«Χωρίς αμφιβολία, ο κάθε άνθρωπος που νομίζει πως μπορεί να κάνει διαφορετικά, ο κάθε άνθρωπος που νομίζει ότι μπορεί να γίνει ο εκπρόσωπος της επίσημης Αθήνας στην Αλβανία, χωρίς αμφιβολία θα βρει μπροστά του την οργάνωση "Τσαμέρια" και όλους τους συναδέλφους μου βουλευτές που είναι πατριώτες και αγαπούν την Αλβανία»

Δεν υπάρχουν σχόλια: