Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Οι 7 νεοσύλλεκτοι και ένας αετός που ΔΕΝ είναι αλβανικός – Γιατί ΔΕΝ πρέπει να τιμωρηθούν

 

Να που είμαστε πάλι εδώ έχοντας βρει τα νέα θύματα που θα κατασπαράξουμε. Τους επτά νεοσυλλέκτους στο ΚΕΝ Μεσολογγίου. Νέοι είναι, μουδιασμένοι είναι, απροστάτευτοι είναι, ας τους ρίξουμε στο ψαχνό.
 Ναι να τιμωρηθούν παραδειγματικά, για να μας μισήσουν (αν μας μισούν) ακόμη περισσότερο.
Αυτό που δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη είναι αν πρόκειται για Ελληνες ή Αλβανούς.
Ας υποθέσουμε όμως πως πρόκειται για Αλβανούς. Για ποιο λόγο απορούμε; Έλληνες και Αλβανοί διάκεινται φιλικά ο ένας απέναντι στον άλλο; Δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές; Δε βλέπουμε τι γίνεται στη Βόρεια Ηπειρο όπου δημεύονται οι περιουσίες των Ελλήνων; Εμείς πως αντιδράμε σε αυτό; Εξαντλούμαστε σε επτά νεοσύλλεκτους.
Όσοι ενοχλούνται από τους Αλβανούς, ας θυμηθούν ποιος τους έφερε στην Ελλάδα (Σαμαράς), ποιος έκανε άρση του εμπολέμου (Παπανδρέου), ποιος άφησε τα σύνορα αφύλακτα στη μεγάλη εξέγερση στη γειτονική χώρα στα τέλη του 20ου αιώνα (Σημίτης).
Βεβαίως ήρθαν εδώ, τους δόθηκε δουλειά με όρους εκμετάλλευσης πολλές φορές αλλά οι Αλβανοί είχαν μυαλό. Αντί πχ να τρώνε τα λεφτά τους όπως οι Ελληνες, αποταμίευαν, αγόραζαν σπίτια και αυτοκίνητα. Πχ μια εποχή οι ελεύθερες παραλίες ήταν γεμάτες μετανάστες. Οι Ελληνες επέλεγαν να πληρώνουν αδρά για κάτι που ο Θεός παρέχει δωρεάν. Θυμάμαι πριν περίπου 10 χρόνια ήμουν ο μόνος Ελληνας σε μια παραλία της Ραφήνας.
Το ότι βρήκαν εδώ μια επιλογή για να ζήσουν, δε σημαίνει ότι απαραίτητα θα έπρεπε να ξεχάσουν την καταγωγή τους και τα όσα τους έμαθαν στα σχολεία τους, να είμαστε δηλαδή αντίπαλοι.
Οι Αλβανοί δεν άλλαξαν ούτε θα αλλάξουν την στάση της ιταμής διεκδίκησης απέναντι στην Ελλάδα. Η χώρα μας πάλι είχε κάθε δικαίωμα να χαράξει την στάση της.
Βλέπω πχ στην τάξη του γιου που υπάρχουν δύο παιδιά αλβανικής καταγωγής. Το ένα εκ των δύο δημιουργεί συνεχώς ζητήματα, φορά μπλούζες που κάποιοι θα χαρακτήριζαν εθνικιστικές και χαρακτηρίζει τους συμμαθητές του “κ..λοελληνες”. Αυτά στο δημοτικό.
Και τώρα ζητάμε από το ΓΕΣ να φανεί σκληρό στην απόδοση της τιμωρίας. Πολύ ωραία, θα τιμωρήσει όμως και όσους ξεζουμίζουν τους στρατεύσιμους ή όχι;
Και εν τέλει για ποιον αλβανικό αετό μιλάμε; Δεν υπάρχει αλβανικός αετός αλλά ο Αετός της σημαίας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (καθώς ο όρος βυζαντινός επινοήθηκε από τους Φράγκους το 17ο αιώνα για να οικειοποιηθούν μια ιστορία που ανήκει σε εμάς και όχι σε αυτούς).
Αυτόν τον Αετό έβαλε σε μια κόκκινη σημαία ο επίσης ελληνικής καταγωγής Γεώργιος Καστριώτης (μετέπειτα Ισκεντέρ Μπέης) και όχι Αλβανός ήρωας (διαβάστε το σχετικό κείμενο που έχει δημοσιευθεί σε πλήθος ιστοσελίδων).
Αν λοιπόν πρέπει να τιμωρηθεί κόσμος, ας τιμωρηθεί. Γιατί όμως δεν ξεκινάμε από όσους δε φρόντισαν να διδάσκεται η σωστή ιστορία σε όσους ακολουθούν το δρόμο της ελληνικής παιδείας; Γιατί δεν παραδίνονται μαθήματα ελληνικής ιστορίας κατά τη διάρκεια της θητείας αντί για παράδειγμα να βασανίζονται οι στρατεύσιμοι με αγγαρείες, καψόνια και ενίοτε υποτιμητικές συμπεριφορές;
Εν τέλει πως γίνεται να αγαπήσεις έναν τόπο και μια πατρίδα αν δε μάθεις για αυτή;
Του Στρατή Μαζίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια: