Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στην αλβανική βουλή:Παρέμβαση Ντούλε για την κατάσταση ανασφάλειας στην ΕΕΜ


 

Στην συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής  ο Πρόεδρος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – ΚΕΑΔ, χθες Πέμπτη έκανε ουσιαστική παρέμβαση προς τον Υπουργό Εσωτερικών σχετικά με την κατάσταση ανασφάλειας που το τελευταίο διάστημα απασχολεί την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, ειδικά δε το Δήμο Δρόπολης. Περισσότερο απ’ τον Υπουργό ο κ. Ντούλες θέλησε να ενημερώσει το σώμα της Βουλής και να κάνει ευρύτερα γνωστό το πρόβλημα. Ενώ κατά το διάστημα απ’ τα Χριστούγεννα και μέχρι σήμερα υπήρξαν διαρρήξεις και λεηλασίες σε πολλά σπίτια στην περιοχή, το πρόβλημα ήταν ουσιαστικά χωρίς τη σχετική προσοχή των μέσων ενημέρωσης στην Αλβανία παρότι όλη  η κοινότητα  της περιοχής είναι αναστατωμένη.
Τις τελευταίες δε ημέρες έγινε προσπάθεια ώστε να συνδεθεί το όλο θέμα με πολιτικές σκοπιμότητες στην περιοχή και να υποβαθμιστεί σε παιχνίδι ανακατάταξης αστυνομικών στελεχών με στόχο την επιρροή των επικείμενων εκλογών.

Ως εκ τούτου η παρέμβαση του Βαγγέλη Ντούλε όπως και πολλές άλλες είναι ουσιαστική και εστιάζει στην ουσία του, στο πεδίο του ειδικού καθεστώτος προστασίας που πρέπει να διέπει την κοινότητα των Ελλήνων που ζει στην περιοχή. Ενδεικτικό δε τη ενόχληση που προκάλεσε η τεκμηριωμένη παρέμβαση του ήταν η αντίδραση του αρμοδίου Υπουργού Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι, γνωστός εξ άλλου για τη ροπή του προς τα ύπουλα μέσα ψυχολογικής καταπίεσης της ΕΕΜ.
Ο κ. Ντούλες ενώ είχε προγραμματίσει την ομιλία του να επικεντρωθεί στην συνταγματική εκτροπή που συμβαίνει στη χώρα (προ ημερών ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης είχε καταγγείλει ότι υπάρχουν νομοθετικές πράξεις και συγκεκριμένα αποφάσεις του Υπουργικό Συμβουλίου με ημερομηνίες που δεν έχει συνεδριάσει), μέρος της παρέμβασης του αφιέρωσε στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τις λεηλασίες και το κλίμα τρόμου.
Θέλω να ενημερώσω το σώμα, ότι σε ένα μικρό Δήμο, αυτό της Δρόπολης, μέσα σε 45 μέρες έχουν λεηλατηθεί, κλαπεί, παραβιαστεί άνω των 140 κατοικιών ανέφερε ο Ντούλες. Αντιλαμβανόμενος τις γκριμάτσες του Υπουργού Εσωτερικών στα κυβερνητικά έδρανα ο Ντούλες καυτηρίασε λέγοντας ότι παρά τις διαμαρτυρίες των τοπικών αρχών, τις ενστάσεις τους και τις καταγγελίες δεν έχει συλληφθεί κανείς υπεύθυνος για τις διαρρήξεις. Συμβαίνουν αυτά σε μια περιοχή που είναι εύκολο να επικρατήσει η τάξη και η δημόσια ασφάλεια είπε ο Ντούλες.
Το ερώτημα του ήταν περισσότερο ρητορικό όταν διερωτήθηκε εάν πρόκειται για ανεπάρκεια των διωκτικών αρχών ή για σκοπιμότητες; Μην κοροϊδεύεται μια κοινότητα που ως επί το πλείστον λόγο του χαρακτήρας της ως Εθνική Μειονότητα έχει και ειδική μεταχείριση απ’ το νόμο και τις διεθνείς πρακτικές και συμβάσεις είπε στον Υπουργό, ο οποίος καθ’ όλη την αντιπαράθεση συνέχιζε να χειρονομεί και να προκαλεί με τη στάση του ώστε να οδηγήσει τον Ντούλε να τον προειδοποιήσει ότι εάν εκείνος συνεχίζει προσωπικά αλισβερίσια θα πρέπει να τα σταματήσει και να εκτελέσει τα καθήκοντα του. Άφησε υπονοούμενα ο Ντούλες με τη φράση του ότι εάν ο Υπουργός Εσωτερικών ανέχεται τους κακοποιούς τότε η κοινωνία δεν θα ανεχθεί αυτόν.
Ας σημειωθεί ότι η παρέμβαση γίνεται σε μια ακραία πολιτική κατάσταση πόλωσης στη χώρα με επίκεντρο μάλιστα της ανωμαλίας φαινόμενα της εγκληματικότητας και των οργανώσεων διακίνησης ναρκωτικών και της διασύνδεσης τους με την κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα.
Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Ντούλες έκανε λόγο για τις επικείμενες εκλογές, την καθυστέρηση νομοθετικών παρεμβάσεων για τη βελτίωση της διαδικασίας και τους κινδύνους που ελλοχεύουν ώστε να υπάρξει πολιτική έκρηξη λόγω της εμμονής του Πρωθυπουργού να κρατήσει την εξουσία έστω και με νοθεία στις εκλογές.
tachydromos.org

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …