Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Άθλια προπαγάνδα της Υπουργού Πολιτισμού

Όχι μόνο δεν σκέφτεται τα ενδεικνυόμενα μέτρα ώστε να αποκατασταθούν τα ιδιοκτησικά δικαιώματα της Ορθοδόξου Εκκλησίας επί των χαρακτηρισμένων ως μνημεία πολιτισμού λατρευτικά κτίρια, το Υπουργείο Πολιτισμού. Απεναντίας μετατρέπεται σε αιχμή του δόρατος της κυβερνητικής πολιτικής επιλογής της Κυβέρνησης Ράμα ώστε με αφορμή τέτοιας φύσης θέματα να δημιουργεί οχλήσεις στους κόλπους των ενοριών και της Ορθόδοξης κοινότητας. Μέσα σε διάστημα λιγότερο των δέκα ημερών η Υπουργός Πολιτισμού παρασέρνοντας τα ΜΜΕ, τηλεοπτικά και έντυπα, με τον πλέον άθλιο τρόπο επιδιώκει με αποτελέσματα μάλιστα την εξαπάτηση της κοινής γνώμης.
Περίπτωση πρώτη στην Κοσίνα. Η Υπουργός απρόσκλητη εμφανίζεται στο Βυζαντινό Μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου την ημέρα που ξεκινούν εκεί οι εργασίες της αναστήλωσης. Ο Ναός είναι κατοχυρωμένος στην Ορθόδοξο Εκκλησία. Εδώ και τόσα χρόνια λειτουργεί και για τις ανάγκες της εκεί Ενορίας μετά από εργασίες επισκευής και αποκατάστασης προσωρινής που έγιναν απ τον Αρχιεπίσκοπο ήδη απ το 1994. Διαπιστώνοντας τις παθήσεις του κτίσματος συνέπεια του χρόνου αλλά και λάθος μεθοδολογίας επέμβασης των συνεργείων του Ινστιτούτου Μνημείων τη δεκαετία 1980 ο Αρχιεπίσκοπος εδώ και χρόνια προχώρησε με συνεργάτες του τη μελέτη αποκατάστασης με τις πλέον ενδεικνυόμενες μεθόδους στο πεδίο αυτό. Επιπλέον δε επειδή η κατάσταση επιδεινώνεται και κάνοντας άλλες αναστολές έργων λόγω των οικονομικών δυσκολιων ενεργοποίησε το συμβόλαιο για την εκτέλεση των εργασιών.
Ξεδιάντροπα όμως η Υπουργός δηλώνει ότι το έργο είναι των υπηρεσιών του Υπουργείου σε συνεργασία με την Εκκλησία. Που έγγειται αλήθεια η συνεργασία; Στην έκδοση της σχετικής Άδειας απ το Συμβούλιο Αναστηλώσεων; Αλίμονοεάν και αυτή την αρνούνταν.
Περίπτωση δεύτερη ανάλογη αλλά ακόμη πιο προκλητική στη Σωπική Πωγωνίου, μόλις χθες Παρασκευή. Ο Αρχιεπίσκοπος με τον ίδιο τρόπο που επιβάλει η κείμενη νομοθεσία και πρακτική ενεργοποίησε ακόμη ένα ςργοτάξιο για την αποκατάσταση του Ιερού Ναού της Κοίμησης της Θεοτόκου. Και πάλι η Υπουργός με την κουστωδία των δημοσιογράφων και ενώπιο κάμερων δηλώνει ότι και αυτή η ενέργεια είναι του Υπουργείου της ακριβώς την ημέρα έναρξης των εργασιών. Το πράγμα εδώ είναι ακόμη πιο χοντροκομμένο. Οι Σωπικιώτες στις ΗΠΑ μαζεύουν από χρόνια τα απαιτούμενα που συμπληρώνει η αγάπη του Αρχιεπισκόπου για τον ιστορικό αυτό Ναό.
Και όμως οι προπαγανδηστικοί μηχανισμοί αποκρύβουν αυτές τις αλήθειες.
Πρόκειται για δυμέτωπη πρόκληση. Ο Πρωθυπουργός επισήμως στη Βουλή να δηλώνει ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία και λόγω οικονομικών δυσκολιών δεν μπορεί να προάγει την πολιτιστική κληρονομιά. Η Υπουργός Πολιτισμού να συνεχίζει και να παραπλανεί την κοινή γνώμη και για δαπάνες που γίνονται άμεσα απ τον Αρχιεπίσκοπο.
Προφανώς πρόκειται για την εξαθλίωση της ίδιας της προπαγάνδας. Ωστόσο όμως η απερισκεψία αυτή σε συνδυασμό με προβοκάτσιες όπως στο Ναό της Παναγίας στο Μπεράτι ή τη Μονή στο Μεσοπόταμο επιφέρουν επιπτώσεις στη σχέση της Ορθοδόξου κοινότητας με την πολιτεία. Εκτός εάν αυτό είναι το επιδιωκούμενο. Ο Ράμα ίσως με τέτοιες χειρονομίες προαναγγέλει την πρόθεση για περιορισμό της ανεξαρτησίας της Εκκλησίας και της ελευθερίας που χαίρει στα πλαίσια του Συντάγματος και συνακόλουθης νομοθεσίας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …