Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017

Αλβανοτσάμης ιστοριογράφος επιτίθεται στον Προκόπη Παυλόπουλο


"H Ελλάδα πρωταθλήτρια των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων"Ο Αλβανοτσάμης αρθρογράφος και ιστοριογράφος, Άρμπεν Λάλα, σε συγχορδία με την (εθνικιστική) σοσιαλιστική αλβανική κυβέρνηση υπερασπίζεται την καταστροφή των περιουσιών της εθνικής ελληνικής μειονότητας, μια διαδικασία που άρχισε το 2016.Μάλιστα, ο Λάλα, ‘στολίζει’ το κείμενο του με απόσπασμα του Οδυσσέα Ελύτη που το γράφει στα αλβανικά «Atdheuimnjë mural i mbajtur prej shtyllave francezeshqiptare,vllahe e turke. Kushdo që i përmend, shkon drejtë e në burg» ενώ το κείμενο του στην ελληνική είναι «η πατρίδα μου, τοιχογραφία με πολλές επιστρώσεις, φραγκική, αλβανική, βλαχική, τουρκική, που αν βαλθείς και τις ξύσεις, πηγαίνεις φυλακή».

Γράφει: 

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τις εργασίες του 4ου Συνεδρίου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού που πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα (…της τσαμουριάς!! γράφει ο συντάκτης) από τις 27 Ιουλίου ως 29 Ιουλίου δήλωσε με απειλητική γλώσσα ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί παραβιάσεις της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Οι δηλώσεις του κ. Παυλόπουλου είχαν μεγάλη απήχηση κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου των Ηπειρωτών της Διασποράς, όπου ήταν παρόντες, επίσης, μερικές εξέχουσες προσωπικότητες της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας.

Συνεχίζει:

Ο Προκόπης Παυλόπουλος σε όλη την πολιτική σταδιοδρομία του ως μέλος του δεξιού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, υποστήριξε εξτρεμιστικά στοιχεία της μειονότητας. 

Ο ίδιος ως βουλευτής έχει συμμετάσχει σε αρκετές δραστηριότητες των ελληνικών εξτρεμιστικών οργανώσεων που προωθούν το νότιο τμήμα της Αλβανίας (Αυτονομία Βορείου Ηπείρου- παρένθεση από το κείμενο), οι απειλητικές δηλώσεις του προέδρου της Ελλάδας στη συνάντηση της Πρέβεζας δεν θα πρέπει να ληφθεί και παρά πολύ σοβαρά, αλλά ως δήλωση υπό την προϋπόθεση των στιγμών έντονης συγκίνησης προκειμένου να συμπλεύσει (për të prekur shpirtin- να αγγίξει τη ψυχή) με το πνεύμα των Ελλήνων οικονομικών μεταναστών.


Ο πρόεδρος της Ελλάδας Παυλόπουλος αναφέρθηκε στις κατεδαφίσεις πολλών κτηρίων που χτίσθηκαν χωρίς άδεια, παράνομα, στο δήμο της Χιμάρας, αλλά ο πρόεδρος ξεχνά ότι η Ελλάδας δεν έχει μόνο κατασχέσει αλβανικές περιουσίες από το 1946, αλλά γκρέμισε κάθε κτήριο πολιτών της για την υλοποίηση μακροπρόθεσμων κρατικών έργων, γράφει ο Αλβανοτσάμης ιστοριογράφος.

Στη συνέχεια αναφέρεται σε μια παράγραφο που τιτλοφορείται "ο ρατσισμός κατά των μειονοτήτων στην Ελλάδα", ένα κείμενο,παραπλήσιο των Σκοπιανών περί "μακεδονικής" μειονότητας στην Ελλάδα κλπ. Από εκεί είναι και ο τίτλος του δημοσιεύματος.


(gazetainfopress.com)
--
               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.