Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Sputnik: Πως οι Αλβανοί δημιουργούν «στρατό» με τη συμμετοχή Σέρβων


Προσλαμβάνουν νεαρούς Σέρβους από τα φτωχότερα στρώματα, ενώ άλλοι εκφοβίζονται ότι τα μέλη της οικογένειάς τους θα ενταχθούν σε αλβανικό κατάλογο εγκληματιών πολέμου ή θα τους δημεύσουν την περιουσία.


Οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου στρατολογούν Σέρβους για το «Σώμα Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου» ή για έναν μελλοντικό «στρατό του Κοσσυφοπεδίου», όπως σημειώνει το ρωσικό Σπούτνικ στη σερβική γλώσσα.


Η λογική αυτή είναι που διαχειρίζεται ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, προκειμένου να προσδώσει στις δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου την αναγκαία σερβική πλειοψηφία, για τη δημιουργία του «στρατού του Κοσσυφοπεδίου».


Είναι σαφές ότι οι Σέρβοι συμμετέχουν στην κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου και το κοινοβούλιο δεν μπορεί να ψηφίσει για το σχηματισμό ενός στρατού, για τον οποίο ο Χασίμ Θάτσι, θεωρεί απόλυτη ανάγκη για το Κοσσυφοπέδιο και μόνο με τη συμβολή των Σέρβων το Κοσόβου το ΝΑΤΟ και η διεθνής κοινότητα θα δώσει το πράσινο φως για να μετατραπούν οι σημερινές δυνάμεις ασφαλείας σε «Στρατό Κοσσυφοπεδίου».


Βάσει του συντάγματος χρειάζεται την υποστήριξη της σερβικής κοινότητας για τη δημιουργία του στρατού και το ΝΑΤΟ θέλει να έχει στα χέρια του ένα ‘καθαρό χαρτί’ στο θέμα αυτό.


Ο Θάτσι έχει δραστηριοποιηθεί στο ζήτημα και μηχανεύεται τρόπους να φέρει στις δυνάμεις του Κοσόβου, Σέρβους και Μαυροβούνιους από τις μειονότητες που έχει για να διαμορφώσει το απαιτητό δέκα (10) τοις εκατό (10%) προκειμένου να υλοποιηθεί ο πολυεθνικός «Στρατός του Κοσσυφοπεδίου».


«Ο Θάτσι και ο λαός του, στην πραγματικότητα, χρησιμοποιούν διάφορες τακτικές και μεθόδους. Η πρώτη είναι η στρατολόγηση νεαρών Σέρβων, αυτών που κυρίως δεν έχουν ολοκληρώσει τη βασική εκπαίδευση, προσφέροντας τους το μέλλον στις Δυνάμεις Ασφαλείας του Κοσόβου. 


«Η δεύτερη τακτική είναι ο εκφοβισμός, δηλαδή, όπως πληροφορούμαστε, μέλη της οικογένειας θα βρεθούν κατηγορούμενοι για εγκλήματα πολέμου κατά των Αλβανών. 


» Ο τρίτος τρόπος επιβολής είναι η απειλή κατάσχεσης της περιουσίας τους», σημειώνεται χαρακτηριστικά.


(Στοιχεία από rs.sputniknews.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίουπαραγωγήςhttp://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …