Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλβανία: Δίωξη για τη συμφωνία των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα
Όλα τα σχετικά έγγραφα που αναφέρονται  στη συμφωνία των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας, έχουν κατασχεθεί, κατόπιν εντολής  της εισαγγελικής αρχής,  για τη  συμφωνία, που παρέμεινε ανενεργή, μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας.


Δύο μήνες μετά από το αίτημα που υπέβαλε η κατηγορούσα αρχή, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα, η ερευνητική ομάδα έχει στην κατοχή της όλα τα σχετικά έγγραφα του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Άμυνας και διαφόρων άλλων κρατικών οργάνων που εντάσσονται στην έρευνα που διεξάγει η Εισαγγελία.

Η δίωξη ξεκίνησε μετά τον καθορισμό  της πράξης  ως «Συμφωνία Παραχώρησης Εδάφους» και τον χαρακτηρισμό της ως ποινικού αδικήματος, μετά την αλλαγή ηγεσίας που έγινε στο υπουργείο Εξωτερικών στις 28 Μαΐου του 2014.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ζητήθηκε  από την κατηγορούσα αρχή να διενεργήσει έρευνα για τη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας στις 29 Απριλίου του 2009.

 Η συμφωνία αυτή κρίθηκε αντισυνταγματική από το αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο στις 15 Απριλίου του 2010, σύμφωνα με την αλβανική «Πανοράμα».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο