Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

Η σημαία της Μεγάλης Αλβανίας σε μπλουζάκια – ρεκόρ πωλήσεων ...Τίρανα.

Η σημαία της Μεγάλης Αλβανίας, που αναδείχθηκε με ένα τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο πάνω από το Βελιγράδι, στη διάρκεια του προκριματικού αγώνα ποδοσφαίρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016, μεταξύ της Αλβανίας και της Σερβίας, έχει γίνει κορυφαίο αυτοκόλλητο σε φανέλες, που πωλούνται σε καταστήματα τουριστικών ειδών  στην αλβανική πρωτεύουσα.


Ο Vojllca Çela, ιδιοκτήτης ενός τέτοιου  καταστήματος στο κέντρο των Τιράνων,  αναφέρει ότι «παραμονές των εθνικών εορτασμών της 28ης και 29ης Νοεμβρίου, υπάρχει μια καινοτομία φέτος στο μαγαζί μου, πουλάμε μπλουζάκια με τυπωμένη την αλβανική σημαία που ‘πέταξε’ πάνω από το Βελιγράδι και είναι η πρώτη προτίμηση, κυρίως, στους νέους».

Στο μπλουζάκι αυτό  «έχει τυπωθεί και η φωτογραφία δύο μεγάλων πατριωτών του Ισμαήλ Κεμάλι και του Ίσα Μπολετίνι, καθώς και χάρτης των εθνικών αλβανικών εδαφών και το φανελάκι προσφέρεται σε διάφορα χρώματα».

Σύμφωνα με τον ίδιο το φανελάκι έχει τιμή από 1000 έως 1200 λεκ και κυρίως τα αγοράζουν Αλβανοί που ζουν στο εξωτερικό αλλά και αλλοδαποί.

«Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η ζήτηση, συγκεκριμένα σε αυτό το μπλουζάκι από τη νεολαία», θα τονίσει ο Çela.

Ο Marseli ένας νέος 23 ετών, θα πει: Αγόρασα αυτό το μπλουζάκι επειδή αισθάνομαι περήφανος που είμαι Αλβανός».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Lajmi Fundit πρώτο είδος στις πωλήσεις εν όψει της εθνικής εορτής της Σημαίας, είναι  η πώληση της αλβανικής σημαίας που τιμάται 300 λεκ (περίπου δύο ευρώ) και μετά έρχονται τα μπλουζάκια, τα καπέλα και τα φουλάρια, με τα εθνικά χρώματα, κόκκινο και μαύρο.
Share This
Previous Post
Next Post

Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους. (Ιωάννης, ιγ΄:34--35).---Një porosi të re ju le juve: Të doni njëri-tjetrin, siç ju desha unë dhe ju të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin ju të gjithë se jeni nxënësit e mi, në qoftë se keni dashuri për njëri-tjetrin" Joani 13,34-35.

0 σχόλια: