Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

Αλβανία: Δίωξη για τη συμφωνία των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα
Όλα τα σχετικά έγγραφα που αναφέρονται  στη συμφωνία των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας, έχουν κατασχεθεί, κατόπιν εντολής  της εισαγγελικής αρχής,  για τη  συμφωνία, που παρέμεινε ανενεργή, μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας.


Δύο μήνες μετά από το αίτημα που υπέβαλε η κατηγορούσα αρχή, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα, η ερευνητική ομάδα έχει στην κατοχή της όλα τα σχετικά έγγραφα του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Άμυνας και διαφόρων άλλων κρατικών οργάνων που εντάσσονται στην έρευνα που διεξάγει η Εισαγγελία.

Η δίωξη ξεκίνησε μετά τον καθορισμό  της πράξης  ως «Συμφωνία Παραχώρησης Εδάφους» και τον χαρακτηρισμό της ως ποινικού αδικήματος, μετά την αλλαγή ηγεσίας που έγινε στο υπουργείο Εξωτερικών στις 28 Μαΐου του 2014.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ζητήθηκε  από την κατηγορούσα αρχή να διενεργήσει έρευνα για τη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας στις 29 Απριλίου του 2009.

 Η συμφωνία αυτή κρίθηκε αντισυνταγματική από το αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο στις 15 Απριλίου του 2010, σύμφωνα με την αλβανική «Πανοράμα».

Share This
Previous Post
Next Post

Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους. (Ιωάννης, ιγ΄:34--35).---Një porosi të re ju le juve: Të doni njëri-tjetrin, siç ju desha unë dhe ju të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin ju të gjithë se jeni nxënësit e mi, në qoftë se keni dashuri për njëri-tjetrin" Joani 13,34-35.

0 σχόλια: