Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Δημοτικές Εκλογές 2015- Οι υποψήφιοι ΟΜΟΝΟΙΑΣ - ΚΕΑΔ στους Δήμους Κορυτσάς, Βίγλιστας και Μαλικ!

Κατατέθηκαν οι λίστες με τα ονόματα των υποψηφίων για τις Δημοτικές Εκλογές εκ μέρους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ΚΕΑΔ στην Κορυτσά, Βίγλιστα και Μαλίκ. Οι τρείς αυτοί Δήμοι έχουν ένα αρκετό μεγάλο αριθμό Ελλήνων ψηφοφόρων. Σκεπτόμενοι πως στο Δήμο Κορυτσάς εντάσσονται πλέον και οι πρώην κοινότητες της Βοσκόπ (όπου βρισκόταν  η Μοσχόπολη, η Πολένα κ.α) η κοινότητα του Δρενόβου που περιλαμβάνει την Μπομποστίτσα και άλλα χωριά με ελληνόβλαχους, η κοινότητα Βυθκουκίου όπου πάλη υπάρχουν αρκετοί έλληνες, την Κοινότητα Κέντρο Κορυτσάς που υπάρχουν χωριά όπως η Ντισνίτσα, Μπουλγαρέτς  με αρκετούς έλληνες, κ.α οι πιθανότητες αυξάνουν και μας δίνουν μεγάλο προβάδισμα για την εκλογή των δημοτικών μας συμβούλων . Αλλά και στους άλλους «Υπερδήμους» της Βίγλιστας  και του Μαλίκ υπάρχουν πολλά χωριά όπου οι ΟΜΟΝΟΙΑ και η Ελληνική Κοινότητα Κορυτσάς απαριθμεί πολλά μέλη.
Για το Δήμο της Κορυτσάς δεν υπάρχει υποψήφιος για Δήμαρχος, αλλά  η λίστα που κατατέθηκε περιέχει 41 άτομα από τους οποίους ο στόχος είναι να βγουν τουλάχιστον οι πέντε πρώτοι ως Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Τα πρώτα πέντε ονόματα είναι:
1.     Στέλλα Μπέμπα
2.     Αρμπέν Ηλία
3.     Ελενίτσα Κοτέλλη
4.     Ναούμ Ντίσιο
5.     Λιλιάνα Πρίφτη
Στις εκλογές αυτές δόθηκε μια έμφαση στην παρουσία των γυναικών και για το λόγο αυτό πρώτη στην λίστα βρίσκεται η νέα πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ παραρτήματος Κορυτσάς.
Για το Δήμο της Βίγλιστας πρώτος στην λίστα βρίσκεται ο Αλέξανδρος Νάστο, ενώ στο Δήμο Μαλίκ πρώτος είναι ο Βασίλειος Σπυρολλάρη.

Το ζητούμενο για μας τώρα είναι πρώτον να είμαστε ενωμένοι και δεύτερον όλοι οι έλληνες  των τριών αυτών Δήμων να κατανοήσουν, να συνειδητοποιήσουν πως είναι προς το όφελος τους, πέρα από κάθε μικρότητα, διχόνοια, διαφορά, να ψηφίσουν τους υποψηφίους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Εύκολα θα μπορούσε κανείς να προβάλλει προβλήματα και να βρει λάθη αλλά δεν είναι επί του παρόντος ούτε θα βοηθούσαν σε κάτι. Η συμμετοχή όλων μας στις εκλογές με στόχο την εκλογή των Ελλήνων συμπατριωτών μας είναι το σημαντικότερο από όλα. Τις διαφορές μας σε θεωρητικό και σε πρακτικό επίπεδο θα πρέπει να τις λύσουμε μέσα από τους θεσμούς, τα όργανα και τις διαδικασίες που η ΟΜΟΝΟΙΑ διαθέτει. Στην Κορυτσά δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να συζητήσουμε ή να δράσουμε όπως στις υπόλοιπες ιστορικές περιοχές που ζούσε και ζει ο Ελληνισμός στην Αλβανία. Όλοι οι έλληνες, παντού αλλά ιδιαίτερα  εδώ θα  πρέπει να είμαστε μονοιασμένοι και να μιλήσουμε με ειλικρίνεια μεταξύ μας να στηρίζουμε με αγάπη και αυτοθυσία ο ένας τον άλλον,   ξεπερνώντας κατά τον τρόπο αυτό κάθε πρόβλημα και αποδεικνύοντας πως το κοινό όφελος είναι πάνω από το  κάθε «εγώ», κάθε προσωπικό συμφέρων. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους υποψηφίους μας και σε όλους τους Έλληνες τις περιοχής μας φωτισμό για να κάνουν το σωστό και αυτή την φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ενισχύστε οικονομικά την προσπάθεια μας!

Ετικέτες

ενημέρωση (2161) ενημέρωση-informacion (1417) Αλβανία (904) ορθοδοξία (422) ιστορία-historia (373) Εθνική Ελληνική Μειονότητα (366) ελληνοαλβανικές σχέσεις (311) ορθόδοξη πίστη - besimi orthodhoks (277) Εθνική Ελληνική Μειονότητα - Minoriteti Etnik Grek (251) Β Ήπειρος (238) ορθοδοξία-orthodhoksia (231) ορθόδοξη πίστη (222) εθνικισμός (195) διωγμοί (162) τσάμηδες (122) shqip (119) Κορυτσά-Korçë (118) Κορυτσά Β Ήπειρος (103) informacion (100) Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος (97) ορθόδοξη ζωή (96) ορθόδοξη ζωή- jeta orthodhokse (75) διωγμοί - përndjekje (60) ορθόδοξο βίωμα (59) εθνικισμός-nacionalizmi (56) ορθόδοξη εκκλησία της Αλβανίας (55) Ελλάδα-Αλβανία (48) ανθελληνισμός (44) Ελληνικό Σχολείο Όμηρος (43) πολιτισμός - kulturë (43) Ι.Μ Κορυτσάς - Mitropolia e Shenjtë Korçë (42) besimi orthodhoks (40) Γενικό Προξενείο Ελλάδος Κορυτσά (39) Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας - Kisha Orthodhokse Autoqefale Shqiptare (37) ιστορία ορθοδοξίας (36) βίντεο (34) Shqipëria (32) ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 (32) κομμουνισμός- komunizmi (30) πνευματικά (27) Μητρόπολη Κορυτσάς - MItropolia e Korçës (23) απόδημος ελληνισμός-helenizmi i diasporës (22) πολιτική-politikë (22) αλβανικά (21) εκπαίδευση (21) Αρχαία Ελλάδα (20) helenët-Έλληνες (19) κομμουνισμός (19) Greqia (17) Βλαχόφωνοι Έλληνες (15)