Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Ο προβοκάτορας Ράμα και ο τύπος του Βορειοηπειρώτη ραγιά

Η επίσκεψη του Ράμα, συνοδευόμενη με ένα λιτό γεύμα στο σπίτι ενός αγρότη είναι το σύνηθες σενάριό του το τελευταίο διάστημα, από τότε που έβαλε μπρος τις μηχανές της εκλογικής καμπάνιας. Πάει να θερίσει ψήφους εκεί όπου δεν έσπειρε εϕέτος κανείς στάρι για να θερίσει, παρά στο πίσω μέρος του μυαλό του ο κάθε αγρότης έχει την ιδέα να καλλιεργήσει χασίς για να πλουτίσει.
Στη Γοραντζή όμως η επίσκεψη στο συμπατριώτη μας, Λάμπη Βαρσάμη, ήταν μια στημένη προβοκάτσια. Ασϕαλώς, τα σπίτια των Ελλήνων ήταν πάντα ανοικτά σε φίλους, άλλο τόσο όταν πρόκειται για τον πρωθυπουργό της χώρας. Υπό ομαλές συνθήκες όμως. Γιατί όταν πρόκειται για τον Ράμα, ο οποίος δεν βγαίνει ποτέ έξω από την παλιά σχολή της κομμουνιστικής διαϕώτισης, μια τέτοια επίσκεψη κρύβει σκοπιμότητες. Ασφαλώς και στο σπίτι ενός Δροπολίτη δεν πήγε να μιλήσει για γεωργία και γεωργικά προγράμματα. Έτσι κι αλλιώς αυτά είναι ψιλά γράμματα για το Ράμα.
Πήγε για να στείλει ορισμένα μηνύματα με γνωστούς αποδέκτες. Αποκάλυψε όμως αυτή η επίσκεψη και ορισμένα αρνητικά ϕαινόμενα της δικιάς μας κοινωνίας.
Το πρώτο μήνυμα έχει αποδέκτη την Ελλάδα, κατά της οποίας αυτά τα τέσσερα χρόνια συμπεριφέρθηκε με αλαζονεία και μικροπρέπεια. Φραστικά και πραχτικά επιτέθηκε ουκ ολίγες φορές εναντίον της και λογικά οι βορειοηπειρώτες δεν πρέπει να νιώθουν και τόσο άνετοι όταν θίγεται το κύρος της Πατρίδας τους. Ο Ράμα όμως, που γνωρίζει πολύ καλά ότι στις εκθέσεις για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις υπάρχει και η παράγραφος που κάνει λόγο για σεβασμό των εθνικών και περιουσιακών δικαιωμάτων της ΕΕΜ και που συνιστάται στην Αλβανία να βάλει τέλος στην εθνικιστική ρητορική. Γι αυτό και «κόπηκε στη μέση» για μια χειραψία με τον Αλέξη Τσίπρα, τον πρωθυπουργό της Ελλάδος στη Σύσκεψη του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Γι αυτό και πήγε να γευματίσει στο σπίτι ενός βορειοηπειρώτη.
Το δεύτερο μήνυμα έχει αποδέκτη το Βαγγέλη Ντούλε, ο οποίος σθεναρά και με τεκμήρια τον έχει θέση ενώπιον ευθυνών έναντι των δικαιωμάτων της ΕΕΜ και του αντιτάχτηκε σθεναρά στα ανθελληνικά παραληρήματά του. Οι ϕλογερές ομιλίες του Βαγγέλη Ντούλε στο Αλβανικό Κοινοβούλιο τα δύο τελευταία χρόνια είναι τρανή απόδειξη του άτεκτου πολιτικού, που έϕεραν το Ράμα πάντοτε σε δύσκολη θέση. Ασφαλώς, ο Ράμα θα ήθελε πολύ να τον είχε στη γραμμή του. Και πηγαίνοντας στη Γοραντζή χθες, στο χωριό του Ντούλε, θέλησε να στείλει ένα μήνυμα, αυτή τη ϕορά με διπλό αποδέκτη. Και στους αλβανούς ψηϕοϕόρους, λέγοντάς του ότι και οι χωριανοί του Ντούλε εμένα ψηϕίζουν. Και στους βορειοηπειρώτες ότι δεν είμαι και τόσο κακό παιδί, όσο με παρουσιάζει ο Ντούλες. Και στην Ελλάδα ότι οι Βορειοηπειρώτες δεν έχουν θέμα με μένα, αλλά έχουν θέμα πότε με το Ντούλε και πότε με τον Τάβο. Σαν το μικρό παιδί, που θέλει να δείξει ότι είναι άντρας και δε ϕοβάται έστειλε μήνυμα στο Ντούλε ότι να «εγώ δε ϕοβάμαι και ήρθα στο μαχαλά σου». Λες και ο Ντούλες θα ϕοβόταν να πιει καϕέ στο δικό του χωριό στο Βούνο, όπου συμπτωματικά θα είναι αυτές τις μέρες.
Ο Ράμα όμως κάνει τη δουλειά του. Και όταν δεν ξέρει να την κάνει ο ίδιος, του δείχνουν οι άλλοι πώς να την κάνει. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς, οι βορειοηπειρώτες. Και χθες στη Γοραντζή, δεν κάναμε αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε ως σωστοί πολίτες και ως έξυπνοι Έλληνες. Δεν είναι καθόλου τυχαία η οικογένεια που επιλέχτηκε. Ο Βαρσάμης είναι γνωστός σοσιαλιστής και δεν μπορεί να τον κατακρίνουμε γι αυτό. Εκείνο όμως που μας κάνει να ντρεπόμαστε με κάθε συμπατριώτη μας είναι όταν επιδίδεται σε αδικαιολόγητο ραγιαδισμό. Και ο Λάμπης Βαρσάμης χθες είχε την ατυχία να παίξει το ραγιά. Βεβαίως κι είναι ο ραγιαδισμός κατάλοιπο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Όπως είναι και ο Ράμα σήμερα εκπρόσωπος του ερντογανισμού, της νέας ϕιλοσοϕίας που πάει να ϕέρει στη σκηνή τα όνειρα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ακούσαμε το δικό μας ραγιά, τον «κλάψτα Χαράλαμε», να αναϕέρεται στην κοκκινόμαυρη σημαία, να υπομένει και να μην βγάζει μιλιά όταν ο Ράμα επικρίνει το συμπέθερό του το Ντούλε, αλλά να γίνεται παλικάρι στη συνέχεια και να επιτίθεται στον υποψήϕιο του LSI, τον Τάβο, με το αζημίωτο βεβαίως, αϕού του είχαν υποδείξει ότι αυτό θα ήθελε να το ακούσει ο Ράμα.
Ασϕαλώς, δεν έχουμε σκοπό να αναϕερθούμε σε άτομα της δικής μας ϕυλής απαξιωτικά, αλλά δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε αυτό το ϕαινόμενο του ραγιαδισμού που παρατηρούμε τελευταία. Οι ίδιοι ραγιάδες, που τρέχουν πίσω από κάθε σοσιαλιστή υποψήϕιο της εξουσίας, με υποτέλεια και ραγιαδισμό, γίνονται παλικάρια και σηκώνουν τη ϕωνή στα ουράνια για τις συντάξεις από την Ελλάδα, ενώ δεν έχουν ούτε μιλιά ούτε λαλιά για τις εξευτελιστικέ συντάξεις στην Αλβανία που εδώ και τέσσερα χρόνια μένουν στο ίδιο επίπεδο. Κι όλα αυτά συμβαίνουν όταν έχουν απέναντί τους την πιο αποτυχημένη κυβέρνηση όλων των εποχών.
Ήμαρτον!
πhγή:tachydromos.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: