Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλος εόρτασε με κάθε επισημότητα τα σεπτά του ονομαστήρια (φωτο)

Την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017, μνήμη των Αγίων πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Παύλος εόρτασε με κάθε επισημότητα τα σεπτά ονομαστήριά του στον μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.


Στον πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Παύλος, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. κ. Νικοδήμου. Έλαβαν μέρος πολλοί Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης αλλά και άλλων Μητροπόλεων, ενώ έψαλαν κατανυκτικά Ιεροψάλτες του Μητροπολιτικού Ναού.



Μετά την αρτοκλασία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλος κήρυξε τον θείο λόγο και αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Αποστόλου Παύλου και τελειώνοντας ευχήθηκε να ακολουθήσουμε τα ίχνη των Αγίων Αποστόλων μας και να θελήσουμε να γίνουμε ο καθένας μας σημείο της παρουσίας του Θεού μέσα στον κόσμο όπου και αν κανείς ζει. Να μας βλέπουν οι άλλοι και να είναι ο καθένας μας ένας οδοδείκτης που θα δείχνει τον ουρανό, που θα αποκαλύπτει το νόημα της ζωής του. Έχουμε ανάγκη από καινούργιες αποστολικές περιοδείες, όπως έκανε τότε ο Απόστολος Παύλος, όπως έκανε αργότερα στην σκλαβωμένη Ελλάδα ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός κατά μίμηση του Αποστόλου Παύλου, προκειμένου να ξυπνήσουμε να εγερθούμε και να συνειδητοποιήσουμε ότι σε κανέναν άλλο δεν υπάρχει η σωτηρία παρά μόνο στον Κύριό μας Ιησού Χριστό.



Καταλήγοντας ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ. κ. Νικόδημο ο Άγιος Παύλος να οδηγεί πάντα και να στηρίζει την αρχιερατική του διακονία προκειμένου να είναι σημείο της παρουσίας του Θεού εν μέσω του λαού του.



Παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας ευχήθηκε για τα ονομαστήριά του Μητροπολίτη: «Υψώνω χείρα ικέτιδα προς τον Πανάγιο Θεό, τον παρακαλώ και τον ικετεύω όπως τον Σεβασμιώτατον κύριον Παύλον τον Επίσκοπό του, χαρίζει στην Εκκλησίαν του σώον, έντιμον, υγιά, μακροημερεύοντα και ορθοτομούντα για πολλά – πολλά έτη τον λόγον της αυτού αληθείας.



Και σε σας αδελφοί θα ήθελα να συγχαρώ για τα ονομαστήρια του Πατέρα σας, του Επισκόπου σας, γιατί όταν εορτάζει ο Επίσκοπος εορτάζει η Εκκλησία, εν προκειμένω η τοπική Εκκλησία. Όλοι εσείς οι οποίοι είστε τα πνευματικά του παιδιά να τον χαίρεστε, να τον καμαρώνετε, να καυχάσθε εν Κυρίω και συγχρόνως να προσεύχεσθε υπέρ αυτού και υπέρ όλων ημών οι οποίοι είμαστε περιβεβλημένοι το τετημημένο και αγιασμένο ράσο του Ορθοδόξου κληρικού».



Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες, Κορυτσάς κ. κ. Ιωάννη και του εορτάζοντος οικείου Μητροπολίτου κ. κ. Παύλου, με τη συμμετοχή πολλών κληρικών της Ιερών Μητροπόλεων Σιατίστης και Κορυτσάς.



Τον θείο λόγο κήρυξε ο εορτάζων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. κ. Παύλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στον συλλειτουργούντα Μητροπολίτη κ. κ. Ιωάννη και είπε ότι τον γνώρισε από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην Μητρόπολη, χάρις στον π. Στέφανο Ρήνο και ήταν ο πρώτος επίσκοπος που επισκέφθηκε.



Η παρουσία σας σήμερα εδώ είπε, μαζί με τους εκλεκτούς Ιερείς τους συνοδούς σας και μαζί με τους ευλαβείς χριστιανούς σας που είναι σήμερα εδώ και σας συνοδεύουν είναι η μεγάλη μαρτυρία του μεγάλου θαύματος που η αγάπη του Θεού επετέλεσε στην πατρίδα σας. Σ’ αυτήν την πατρίδα που πριν από χρόνια και μόνο το όνομα χριστιανός ήταν αρκετό για φοβερούς διωγμούς σήμερα δοξάζεται ο Χριστός και η Εκκλησία του χάρη στον Μακαριώτατο Αναστάσιο και χάρη σε όλους εσάς τους Επισκόπους που τον πλαισιώνεται και δίνεται την μαρτυρία του Χριστού μέσα στον κόσμο σήμερα. Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε ότι οι πολεμήσαντες απώλλοντο και όσοι ακόμα πολεμούν θα χαθούν αλλά η Εκκλησία υπέρ των ουρανών αναβέβηκε και εκεί στον ουρανό θα μένει πάντα η Εκκλησία της Αλβανίας.

 Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης αφού ευχήθηκε στον εορτάζοντα Επίσκοπο κ. κ. Παύλο του δώρισε ένα αντίτυπο του κώδικα της Κορυτσάς του 10ου  αιώνα το οποίο είναι στα Ελληνικά, και ο κώδικας αυτός έχει κάτι που είναι διαφορετικό, γιατί η γραφή του είναι σταυροειδώς και είναι και μετάφραση στα νέα ελληνικά και στα Αλβανικά. Το δώρο αυτό είναι ένα δείγμα αγάπης ανέφερε ο Μητροπολίτης κ.κ. Ιωάννης.



Από το απόγευμα ως αργά το βράδυ, πολλοί πιστοί επισκέφθηκαν την Μητρόπολη, για να ευχηθούν στον σεβαστό Ιεράρχη τη μακροημέρευση και την ευλογημένη και πανίσχυρη βοήθεια του Κυρίου.

 
Ἐνορία Ἁγίου Νικολάου Σιάτιστας


Δεν υπάρχουν σχόλια: