Featured Post

Βιωματικοί λόγοι σύγχρονων αγίων Γερόντων για την προσευχή

Εικόνα
Όταν προσεύχεσαι, να ξεχνάς την σωματική σου αρρώστια, να την αποδέχεσαι σαν κανόνα, σαν επιτίμιο, για την άφεση των αμαρτιών σου. Για τα παραπέρα μην ανησυχείς, άφησέ τα στο Θεό κι ο Θεός ξέρει τη δουλειά Του.
Άγιος Πορφύριos
* * * * * * * * *Όσο κόβεις σχέσεις από τα κοσμικά, τόσο ελευθερώνεται ο νούς σου και καθαρίζει και προσεύχεσαι καλύτερα.
Γέροντας Ιερώνυμος της Αιγίνης
* * * * * * * * *Για να προσευχηθούμε με την καρδιά  για τον συνάνθρωπό μας, πρέπει να τον πονέσουμε. Να βγούμε σιγά-σιγά από τον εαυτό μας και ν’αρχίσουμε ν’αγαπάμε και να πονάμε τους συνανθρώπους μας εάν θέλουμε  η  προσευχή μας να γίνει καρδιακή. Να κάνουμε τον πόνο του, δικό μας πόνο.Άγιος Παΐσιος* * * * * * * * * * * * * * *Καμιά προσευχή δεν πάει χαμένη. Εμένα η προσευχή με κράτησε τόσα χρόνια.
Άγιος  Ιάκωβος  Τσαλίκης
* * * * * * * * * * * * * * *Μην αφήνεις την προσευχή. Να φοβάσαι την αμέλεια και την αδιαφορία. Όταν το πρωί προσευχηθείς και νιώσεις κατάνυξη, όλη την ημέρα θα πετάς. Όταν το πρωί …

Ανθελληνικός σαδισμόςΗ προφυλάκιση του πρώην Υπουργού Σπύρου Ξέρα έχει και παραμέτρους τέτοιους που αποδεικνύουν τα αποτελέσματα της χρόνιας ανθελληνικής προπαγάνδας. Φαίνεται πως η εμμονή στη δηλητηρίαση της κοινής γνώμης και της δημιουργία πολιτών δύο κατηγοριών στην Αλβανία (στην Οθωμανική αυτοκρατορία ίσχυε κάτι τέτοιο με τους υποτελείς απίστους (Χριστιανοί) έχει τις αποδόσεις της. Δημοσίευμα σημερινό του ειδησεογραφικού ιστολογίου «ΙΝΑ» (Illyrian News Agency) των αλβανών των Σκοπιών επί του θέματος είναι ο καλύτερος μάρτυρας ότι η υπόθεση αυτή της προφυλάκισης χρησιμοποιείται από κάποιους και για  την εκτόνωση του ανθελληνικού τους εθνικισμού. «Να πως καταντάει η φυλακή έναν πρώην υπουργό» γράφει συνοδεύοντας το με δύο ατυχείς φωτογραφίες…
Δεν αποκλείεται, απεναντίας μάλιστα υπάρχουν δημοσιεύματα και απόψεις νομικών ότι αυτό το δηλητήριο επηρεάζει ακόμη  και ανώτερους δικαστές στην Αλβανία. Η χθεσινή απόφαση του Εφετείου Τιράνων είναι και απόρροια υποκειμενικού επηρεασμού από αντιλήψεις που στις πρακτικές της δικονομίας θα έπρεπε να αφήνουν αδιάφορο το δικαστικό σώμα. Το κατηγορητήριο εις βάρος του Σπύρου Ξέρα, χωρίς να εισέρχεται κανείς σε λεπτομέρειες είναι διάτρητο το δε αδίκημα για το οποίο κατηγορείται δεν είναι το βαθμού αυτού που να δικαιολογεί την παρακράτηση του. Και όμως. Οικογενειάρχης και πατέρας τριών τέκνων ανηλίκων, δημόσια προσωπικότητα και πολίτης χώρας μέλους της ΕΕ ο Σπύρος Ξέρας δεν είναι ύποπτος φυγόδικος. Ως εκ τούτου έως ότου τελεσιδικίσει η υπόθεση επί της ουσίας των ατασθαλιών σε ανάθεση έργου στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Μέριμνας θα μπορούσε να ανακρίνεται και δικάζεται τουλάχιστον σε κατ οίκον περιορισμό. Και όμως τον θέλουν φυλακισμένο.
Το πολιτικό σύστημα έχει ανάγκη να δείχνει ότι διαθέτει δυνατότητες για αυτοκάθαρση. Το δε αμαρτωλό εν πολλοίς και πολυσχολιασμένο ως προς το βαθμό διαφθοράς του δικαστικό σύστημα προσπαθεί να καλύψει πίσω απ’ την  υπόθεση Ξέρα τη δική του αμαρτωλή κατάσταση. Οι δε εθνικιστές στη γωνία να ικανοποιούν το πάθος τους και να απολαμβάνουν τον καρπό της δηλητηρίασης του περιβάλλοντος. Δύσκολο για τους έλληνες να σταδιοδρομούν … ειδικά δε όταν το επιχειρούν αυτό μέσα στα μεγάλα πολιτικά κόμματα της Αλβανίας. Εκεί τους θέλουν μάλιστα για ειδικές αποστολές.
Εν πάση περιπτώσει η υπόθεση προφανώς έχει την δική της ουσία. Εδώ επισημάνθηκαν λεπτομέρειες που διαφεύγουν και δεν πρέπει. Δεν είναι τυχαίο εξ άλλου ότι στην Αλβανία με τρόπο τέτοιο που στοχεύει τον εξευτελισμό έχουν προσαχθεί από τα πολιτικά πρόσωπα μόνο Χριστιανοί: ο Φατός Νάνο – Ελληνορθόδοξος πρώην Πρωθυπουργός, ο Αρντιάν Φουλάνι – Ελληνόβλαχος πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, ο Σπύρος Ξέρας – Έλληνας εκ Δροπόλεως – πρώην Υπουργός, ο Νικολίν Γιάκου – Καθολικός  πρώην Υφυπουργός και ίσως καμιά άλλη περίπτωση που διαφεύγει. Μπορεί να είναι και σύμπτωση αλλά έτσι έχουν τα πράγματα…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δίνουν ελληνική υπηκοότητα σε χιλιάδες αλλοδαπούς & την αρνούνται στους Βορειοηπειρώτες μετά από απαίτηση της Αλβανίας!

E Vërteta për Gjergj Kastriotin në dy video!

Οι 114 πεσόντες Κορυτσαίοι κατά τον Αυτονομιακό Αγώνα (1914)! - 114 helenët korçarë të rrënë në betejën për liri (1914)!

Ελληνισμός και Κορυτσά - Helenizmi dhe Korça.

Γεννεαλογία Ευθυμίου . Κ. Ι. Μήτκου. - Gjenealogjia e Efthim (Thimi) . K. J. Mitkos