Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016

Ανθελληνικός σαδισμόςΗ προφυλάκιση του πρώην Υπουργού Σπύρου Ξέρα έχει και παραμέτρους τέτοιους που αποδεικνύουν τα αποτελέσματα της χρόνιας ανθελληνικής προπαγάνδας. Φαίνεται πως η εμμονή στη δηλητηρίαση της κοινής γνώμης και της δημιουργία πολιτών δύο κατηγοριών στην Αλβανία (στην Οθωμανική αυτοκρατορία ίσχυε κάτι τέτοιο με τους υποτελείς απίστους (Χριστιανοί) έχει τις αποδόσεις της. Δημοσίευμα σημερινό του ειδησεογραφικού ιστολογίου «ΙΝΑ» (Illyrian News Agency) των αλβανών των Σκοπιών επί του θέματος είναι ο καλύτερος μάρτυρας ότι η υπόθεση αυτή της προφυλάκισης χρησιμοποιείται από κάποιους και για  την εκτόνωση του ανθελληνικού τους εθνικισμού. «Να πως καταντάει η φυλακή έναν πρώην υπουργό» γράφει συνοδεύοντας το με δύο ατυχείς φωτογραφίες…
Δεν αποκλείεται, απεναντίας μάλιστα υπάρχουν δημοσιεύματα και απόψεις νομικών ότι αυτό το δηλητήριο επηρεάζει ακόμη  και ανώτερους δικαστές στην Αλβανία. Η χθεσινή απόφαση του Εφετείου Τιράνων είναι και απόρροια υποκειμενικού επηρεασμού από αντιλήψεις που στις πρακτικές της δικονομίας θα έπρεπε να αφήνουν αδιάφορο το δικαστικό σώμα. Το κατηγορητήριο εις βάρος του Σπύρου Ξέρα, χωρίς να εισέρχεται κανείς σε λεπτομέρειες είναι διάτρητο το δε αδίκημα για το οποίο κατηγορείται δεν είναι το βαθμού αυτού που να δικαιολογεί την παρακράτηση του. Και όμως. Οικογενειάρχης και πατέρας τριών τέκνων ανηλίκων, δημόσια προσωπικότητα και πολίτης χώρας μέλους της ΕΕ ο Σπύρος Ξέρας δεν είναι ύποπτος φυγόδικος. Ως εκ τούτου έως ότου τελεσιδικίσει η υπόθεση επί της ουσίας των ατασθαλιών σε ανάθεση έργου στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Μέριμνας θα μπορούσε να ανακρίνεται και δικάζεται τουλάχιστον σε κατ οίκον περιορισμό. Και όμως τον θέλουν φυλακισμένο.
Το πολιτικό σύστημα έχει ανάγκη να δείχνει ότι διαθέτει δυνατότητες για αυτοκάθαρση. Το δε αμαρτωλό εν πολλοίς και πολυσχολιασμένο ως προς το βαθμό διαφθοράς του δικαστικό σύστημα προσπαθεί να καλύψει πίσω απ’ την  υπόθεση Ξέρα τη δική του αμαρτωλή κατάσταση. Οι δε εθνικιστές στη γωνία να ικανοποιούν το πάθος τους και να απολαμβάνουν τον καρπό της δηλητηρίασης του περιβάλλοντος. Δύσκολο για τους έλληνες να σταδιοδρομούν … ειδικά δε όταν το επιχειρούν αυτό μέσα στα μεγάλα πολιτικά κόμματα της Αλβανίας. Εκεί τους θέλουν μάλιστα για ειδικές αποστολές.
Εν πάση περιπτώσει η υπόθεση προφανώς έχει την δική της ουσία. Εδώ επισημάνθηκαν λεπτομέρειες που διαφεύγουν και δεν πρέπει. Δεν είναι τυχαίο εξ άλλου ότι στην Αλβανία με τρόπο τέτοιο που στοχεύει τον εξευτελισμό έχουν προσαχθεί από τα πολιτικά πρόσωπα μόνο Χριστιανοί: ο Φατός Νάνο – Ελληνορθόδοξος πρώην Πρωθυπουργός, ο Αρντιάν Φουλάνι – Ελληνόβλαχος πρώην Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, ο Σπύρος Ξέρας – Έλληνας εκ Δροπόλεως – πρώην Υπουργός, ο Νικολίν Γιάκου – Καθολικός  πρώην Υφυπουργός και ίσως καμιά άλλη περίπτωση που διαφεύγει. Μπορεί να είναι και σύμπτωση αλλά έτσι έχουν τα πράγματα…
Share This
Previous Post
Next Post

Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους. (Ιωάννης, ιγ΄:34--35).---Një porosi të re ju le juve: Të doni njëri-tjetrin, siç ju desha unë dhe ju të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin ju të gjithë se jeni nxënësit e mi, në qoftë se keni dashuri për njëri-tjetrin" Joani 13,34-35.

0 σχόλια: