Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΝΤΟΥΛΕΣ: ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Το νομοσχέδιο «Για την καταγραφή των διευθύνσεων των αλβανών πολιτών που ζουν εκτός της επικράτειας της Αλβανικής Δημοκρατίας» ήταν αντικείμενο συζήτησης κατά την απογευματινή συζήτησης, στις 18.02.2005, στην Αλβανική Βουλή.
Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ απαίτησε την επανεξέταση του Νομοσχεδίου, διότι, σύμφωνα με εκείνον «με τη μορφή που ήρθε στη Βουλή αντί να βάλει φρύδια, βγάζει τα μάτια». Ο κ. Ντούλες απαίτησε ώστε το Νομοσχέδιο να παρουσιαστεί στη Βουλή στα πλαίσια της εκλογικής μεταρρύθμισης, τονίζοντας: «Να τους εγγυηθούμε το δικαίωμα ψήφου και, βάσει αυτού του δικαιώματος να αρχίσει η συστηματική εγγραφή».
Σύμφωνα με εκείνον,  στους μετανάστες απαρνείται σκοπίμως το δικαίωμα ψήφου.
« Γιατί αυτός ο φόβος για την ψήφο των μεταναστών. Ο κάθε πολίτης της Αλβανικής Δημοκρατίας, βάσει του Νόμου εκεί που έχει τη μόνιμη κατοικία του. Στην περίπτωση που αλλάξει τον τόπο κατοικίας, καταγράφεσαι αυτόματα στο νέο τόπο κατοικίας όπου βρίσκεσαι. Εσείς, απαλλάσσετε σκοπίμως τους μετανάστες από το δικαίωμα ψήφου. Επανεξετάστε, ας αργήσει και δυο-τρεις βδομάδες και φέρτε τον μαζί με την εκλογική μεταρρύθμιση αυτό το Νόμο. Να εγγυηθούμε το δικαίωμα ψήφου των μεταναστών, είτε με ταχυδρομική μορφή είτε με τη δημιουργία εκλογικών κέντρων. Αυτός ο Νόμος, έτσι όπως έρχεται σήμερα, αντί να βάλει φρύδια, βγάζει τα μάτια. Τι επιφυλάσσουμε εμείς στους μετανάστες. Μόλις αγγίζουν τα σύνορα, αρχίζουν οι μεγάλες ουρές, περνούν στα αστυνομικά μπλόκα πληρώνοντας χαράτσι κι αρχίζουν να σκέφτονται δυο και τρεις φορές εάν θα πρέπει να επιστρέψουν για τις καλοκαιρινές ή τις χειμερινές διακοπές. Κι αντί να εξετάσετε αυτές τις όψεις, φέρνετε ένα νομοσχέδιο που στο περιεχόμενο του είναι κενό, για να μην πω κακόβουλο ως προς τον τελικό στόχο του», δήλωσε ο Ντούλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: