Featured Post

Τζον Μπόλτον: «Όταν άκουγα τον Ερντογάν νόμιζα ότι μιλούσε ο Μουσολίνι»!

Εικόνα
Σκίτσο από τη ρωσική ιστοσελίδα regnum.«Η συνάντηση με τον Ερντογάν είναι μια ξεχωριστή εμπειρία», γράφει ο Μπόλτον στα απομνημονεύματά του.
 « Όταν τον άκουσα, και ήταν πάντα με μεταφραστή, μου φάνηκε ότι άκουγα τον Μουσολίνι να μιλάει από το μπαλκόνι του στη Ρώμη. Η μόνη διαφορά ήταν ότι δεν ήταν ο Μουσολίνι που μίλησε στο τηλέφωνο, αλλά ο Ερντογάν».


Ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Μπόλτον, δημοσίευσε το βιβλίο «TheRoomWhereitHappened», στο οποίο μιλά για τους 17 μήνες που πέρασε υπό την καθοδήγηση του Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να εμποδίσει τη δημοσίευσή του, με βάση το γεγονός ότι δεν είχε ακόμη ολοκληρώσει τον έλεγχο και αποκάλυπτε μεγάλο αριθμό διαβαθμισμένων πληροφοριών. Ωστόσο, τα δικαστήρια απέρριψαν την ένσταση.

Τα απομνημονεύματα δημοσιεύθηκαν και κατέκτησαν την πρώτη θέση στη λίστα των best-seller της Amazon σε πολλές χώρες όσον αφορά τον αριθμό των παραγγελιών που ελήφθησαν πριν από την κυκλοφορία.

 Οι ειδήσεις που …

Το Ίδρυμα Σόρος είναι ο συντάκτης του νέου αλβανικού Συντάγματος…

Η συνταγματική μεταρρύθμιση σχεδιάσθηκε και συντάχθηκε από το Ίδρυμα Σόρος στα Τίρανα (Fondacioni Soros në Tiranë).

Για τον σκοπό αυτό, το Ίδρυμα συνέταξε, το 2013, ένα στρατηγικό σχέδιο, στο οποίο είχαν προγραμματισθεί όλα τα απαραίτητα τεχνικά βήματα και οι πολιτικές για την υλοποίηση της μεταρρύθμισης του Συντάγματος, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.Από τα χιλιάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα ηλεκτρονικά έγγραφα που κλάπηκαν  από το δίκτυο των οργανισμών του δισεκατομμυριούχου Αμερικανού, George Soros, δημοσιεύθηκαν  πάρα πολλά την περασμένη εβδομάδα από την  διαδικτυακή ομάδα ‘ DC Leaks’.Μεταξύ αυτών είναι δεκάδες έγγραφα που σχετίζονται με τη λειτουργία του Ιδρύματος Σόρος στην Αλβανία, όπου υπάρχει και ένα σημαντικό έγγραφο με τίτλο Στρατηγικό Σχέδιο 2014-2017 του Open SocietyFoundation Albania (OSFA).Το έγγραφο συνετάχθη το καλοκαίρι του 2013, μετά τις βουλευτικές εκλογές, αλλά πριν από την έγκριση  της κυβέρνησης Ράμα από το Κοινοβούλιο και περιέχει στρατηγικές του Ιδρύματος Σόρος στα Τίρανα για έργα και πρωτοβουλίες σε βασικούς κρατικούς σχεδιασμούς για την περίοδο 2013-2017, που συμπίπτει (?) χρονικά με την κυβέρνηση του Έντι Ράμα.Κύρια προτεραιότητα της προγραμματισμένης παρέμβασης από το Ίδρυμα Σόρος στην Αλβανία είναι η λεγόμενη «μεταρρύθμιση του Συντάγματος» του αλβανικού κράτους που περιγράφεται ως μία από τις «μεγάλες ιδέες» που θα δώσουν ώθηση στον οργανισμό στη χώρα.
Οι ΜΚΟ και προσωπικότητες στυλοβάτες του Ιδρύματος Σόρος

 Το στρατηγικό σχέδιο του Σόρος- συνεχίζει το δημοσίευμα της εφημερίδας Standartd-
Αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν «σημαντική επιρροή και δύναμη να κινούν τα πράγματα στην Αλβανία», έτσι ώστε ένα από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο λόμπυ τους είναι απαραίτητα στη μεταρρύθμιση του Συντάγματος.Το έγγραφο δηλώνει με σαφήνεια και ευκρινώς ότι ένας από τους σκοπούς του Lobbying  στην ΕΕ θα είναι να επιτευχθεί η συνταγματική μεταρρύθμιση με «την καθιέρωση –ως προϋπόθεση- την έναρξη διαπραγματεύσεων για ένταξη στην ΕΕ».
Το έγγραφο του Σόρος αναγνωρίζει τη σημασία της δημιουργίας ενός δημόσιου συνασπισμού που θα υποστηρίξει τη συνταγματική μεταρρύθμιση στην Αλβανία.Για την επίτευξη αυτού του στόχου, αναφέρει το έγγραφο ότι ο Σόρος επιδιώκει να επιτύχει της υποστήριξης ενός αριθμού Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και προσωπικοτήτων που ο ίδιος αποκαλεί «αστικούς εταίρους» για να βοηθήσουν στην επίτευξη της ευαισθητοποίησης του λαού και τη συναίνεσή του στη μεταρρύθμιση.Μεταξύ αυτών των εταίρων όπως επισημαίνει το έγγραφο  στους «αστικούς εταίρους» [Civil Forum] πρέπει να ενταχθούν οι πρώην πρόεδροι της χώρας, οι συντάκτες του νέου Συντάγματος και συνταγματολόγοι κ.ά., σημειώνει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίουπαραγωγήςhttp://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γρηγόρης Καραμέλος, βουλευτής Κορυτσάς: Δεν θέλουμε η Αλβανία να καταντήσει προτεκτοράτο της Τουρκίας. Θέλουμε να έχει καλές σχέσεις με την Ελλάδα!

Διατριβή περί της κακής διευθύνσεως των κοινών εν Κοριτσᾴ. 1866 - Trajtesë për drejtimin e keq të punëve në Korçë. 1866,

ΚΥΡΙΑΚΗ Γ΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ: Ο ΛΥΧΝΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΣΤΙΝ Ο ΟΦΘΑΛΜΟΣ

Γεννεαλογία Ευθυμίου . Κ. Ι. Μήτκου. - Gjenealogjia e Efthim (Thimi) . K. J. Mitkos

Ιταλός πολιτικός προκαλεί εγκεφαλικό στου αλβανούς: "Οι αρχαίες πόλεις της Αλβανίας είναι ελληνικές!"- Politikani italian shkakëton gjendje të fikti me të vërtetat që tha: "Qytetet e lashta "shqiptare" janë greke dhe kaq!