Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Ίδρυμα Σόρος είναι ο συντάκτης του νέου αλβανικού Συντάγματος…

Η συνταγματική μεταρρύθμιση σχεδιάσθηκε και συντάχθηκε από το Ίδρυμα Σόρος στα Τίρανα (Fondacioni Soros në Tiranë).

Για τον σκοπό αυτό, το Ίδρυμα συνέταξε, το 2013, ένα στρατηγικό σχέδιο, στο οποίο είχαν προγραμματισθεί όλα τα απαραίτητα τεχνικά βήματα και οι πολιτικές για την υλοποίηση της μεταρρύθμισης του Συντάγματος, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.Από τα χιλιάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα ηλεκτρονικά έγγραφα που κλάπηκαν  από το δίκτυο των οργανισμών του δισεκατομμυριούχου Αμερικανού, George Soros, δημοσιεύθηκαν  πάρα πολλά την περασμένη εβδομάδα από την  διαδικτυακή ομάδα ‘ DC Leaks’.Μεταξύ αυτών είναι δεκάδες έγγραφα που σχετίζονται με τη λειτουργία του Ιδρύματος Σόρος στην Αλβανία, όπου υπάρχει και ένα σημαντικό έγγραφο με τίτλο Στρατηγικό Σχέδιο 2014-2017 του Open SocietyFoundation Albania (OSFA).Το έγγραφο συνετάχθη το καλοκαίρι του 2013, μετά τις βουλευτικές εκλογές, αλλά πριν από την έγκριση  της κυβέρνησης Ράμα από το Κοινοβούλιο και περιέχει στρατηγικές του Ιδρύματος Σόρος στα Τίρανα για έργα και πρωτοβουλίες σε βασικούς κρατικούς σχεδιασμούς για την περίοδο 2013-2017, που συμπίπτει (?) χρονικά με την κυβέρνηση του Έντι Ράμα.Κύρια προτεραιότητα της προγραμματισμένης παρέμβασης από το Ίδρυμα Σόρος στην Αλβανία είναι η λεγόμενη «μεταρρύθμιση του Συντάγματος» του αλβανικού κράτους που περιγράφεται ως μία από τις «μεγάλες ιδέες» που θα δώσουν ώθηση στον οργανισμό στη χώρα.
Οι ΜΚΟ και προσωπικότητες στυλοβάτες του Ιδρύματος Σόρος

 Το στρατηγικό σχέδιο του Σόρος- συνεχίζει το δημοσίευμα της εφημερίδας Standartd-
Αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν «σημαντική επιρροή και δύναμη να κινούν τα πράγματα στην Αλβανία», έτσι ώστε ένα από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο λόμπυ τους είναι απαραίτητα στη μεταρρύθμιση του Συντάγματος.Το έγγραφο δηλώνει με σαφήνεια και ευκρινώς ότι ένας από τους σκοπούς του Lobbying  στην ΕΕ θα είναι να επιτευχθεί η συνταγματική μεταρρύθμιση με «την καθιέρωση –ως προϋπόθεση- την έναρξη διαπραγματεύσεων για ένταξη στην ΕΕ».
Το έγγραφο του Σόρος αναγνωρίζει τη σημασία της δημιουργίας ενός δημόσιου συνασπισμού που θα υποστηρίξει τη συνταγματική μεταρρύθμιση στην Αλβανία.Για την επίτευξη αυτού του στόχου, αναφέρει το έγγραφο ότι ο Σόρος επιδιώκει να επιτύχει της υποστήριξης ενός αριθμού Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και προσωπικοτήτων που ο ίδιος αποκαλεί «αστικούς εταίρους» για να βοηθήσουν στην επίτευξη της ευαισθητοποίησης του λαού και τη συναίνεσή του στη μεταρρύθμιση.Μεταξύ αυτών των εταίρων όπως επισημαίνει το έγγραφο  στους «αστικούς εταίρους» [Civil Forum] πρέπει να ενταχθούν οι πρώην πρόεδροι της χώρας, οι συντάκτες του νέου Συντάγματος και συνταγματολόγοι κ.ά., σημειώνει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίουπαραγωγήςhttp://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …