Featured Post

Οι κομμουνιστικές φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Ε Χότζα στην Αλβανία! - Burgjet komuniste të E Hoxhës në Shqipëri!

Εικόνα
Fundi i luftës (1944) përkoi edhe në Shqipëri me periudhën e hakmarrjeve politike, që më pas u transformuan nga regjimi komunist në një sistem të vërtetë qeverisjeje bazuar në arrestimin dhe persekutimin e kundërshtarëve politikë duke filluar me ish-krerët, intelektualët, tregtarët dhe pronarët e tokave. Burgjet që ishin në dispozicion në vitin 1944 ishin tërësisht të pamjaftueshme për të përmbushur kërkesat e reja, kështu qeveria e re e drejtuar nga Enver Hoxha filloi duke përdorur shtëpitë private dhe institucionet publike, si qendra paraburgimi dhe torture.Në vitet 1944 – 1946 burgjet politike vareshin nga Drejtoria e Mbrojtjes së Popullit, struktura operative e Ministrisë së Mbrojtjes. Në vitin 1947 të gjitha burgjet kaluan nën kontrollin e Ministrisë së Brendshme, që ishte përgjegjëse për sigurinë e brendshme. Tetë burgje ekzistuese në Shqipëri iu  rezervuan të burgosurve politikë të cilët përcaktoheshin si “armiq të popullit”, shtatë të burgosurve norma…

Σε ελληνικά χέρια η τηλεόραση της Αλβανίας ABCNews - Një shtetase greke i blen televizionin Aleksandër FrangajtΤο  ειδησεογραφικό  κανάλι της Αλβανίας ABCNews έχει αλλάξει ιδιοκτήτη. 
Ο κύριος μέτοχος Αλεξάντερ Φρανγκάι έχει πουλήσει μετοχές ποσού 600 χιλιάδων ευρώ στη νεοσύστατη εταιρεία ABC Management, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται  στο Εθνικό Κέντρο Επιχείρησεων.


Ο νέος αγοραστής «ABC Management» είναι μια εταιρεία με έδρα την Αλβανία, που ανήκει στην Ελληνίδα Ευθυμία Γκούμα.


Δεν είναι γνωστό εάν o πραγματικός αγοραστής είναι η κ. Γκούμα ή βρίσκεται πίσω της μια άλλη επιχείρηση.


Έχει αναφερθεί από τα μέσα ενημέρωσης ότι υπήρξε ενδιαφέρον για την αγορά των μετοχών του τηλεοπτικού καναλιού, από ένα ιδιωτικό νοσοκομείο της χώρας.


Το ABCNews κατέχει το 2,9% της αγοράς, ενώ το 2018 παρουσίασε μείωση κερδών κατά 30%.


Μετά από εντολή του Διευθυντή Ειδήσεων, Αρμάντ Σκουλάκου, τον Ιανουάριο του 2017,η τηλεόραση άλλαξε γραμμή, ώστε να κλίνει προς την κυβέρνηση.


politiko.al


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγήςhttp://www.echedoros-a.gr

................................

Aleksandër Frangaj shet aksionet në televizionin informativ ABC News.
Mësohet se Frangaj, i cili është edhe aksioneri kryesor ka shitur aksionet kundrejt shumës 600 mijë euro.
Sipas të dhënave të publikuara në Qendrën Kombëtare të Biznesit, ABC News tashmë i përket kompanisë A.B.C. MANAGEMENT.
Kjo kompani rezulton e panjohur në Shqipëri, ndërsa pronare e saj është shtetasja greke Efthymia Gkouma.
Sipas kontratës së shitjes, blerësi përveç vlerës së akisoneve duhet të paguajë edhe rreth 1.4 milionë euro të tjera për detyrime të ndryshme që televizioni Abc Nees ka pasur ndaj furnitorëve ose detyrime qiraje.
ABC News është një media që u hap disa vite më parë pasi Frangaj shiti televizionin ORA News tek biznesmeni Ylli Ndroqi.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δίνουν ελληνική υπηκοότητα σε χιλιάδες αλλοδαπούς & την αρνούνται στους Βορειοηπειρώτες μετά από απαίτηση της Αλβανίας!

Απόσπασμα από την διαθήκη του Αβδούλ Μπέη Σελίμη του Δελβίνου! - Pjesë nga Testamenti i Abdul Bej Selimi e Delvinës

Ο Ισμαήλ Κεμαλ ο μεγάλος φιλέλληνας και η εφημερίδα του! - DOKUMENT HISTORIK: ISMAIL QEMALI, GAZETA E TIJ GREKO-SHQIPTARE DHE ARTIKULLI I TIJ MBI HELENIZMIN

Οι κομμουνιστικές φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Ε Χότζα στην Αλβανία! - Burgjet komuniste të E Hoxhës në Shqipëri!

Επιστολή Πατριάρχη προς Ορθόδοξες Εκκλησίες : Μην υποχωρείτε – Δεν θα μείνουμε άφωνοι!!!