Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Προπαγανδιστική παραχάραξη της Ιστορίας ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ GTGB


Συνέδριο και παρουσίαση βιβλίου από την ΠΕΚΕΜ
e8c8717a89a51837014b3566c18b7fb6_XL
Στις 30 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής παρουσίαση βιβλίου και εκδήλωση με θέμα τον πληθυσμό και την κοινωνική δομή της Κομοτηνής στον 15ο και 160 αιώνα, που οργανώθηκαν από την Πολιτιστική και Εκπαιδευτική εταιρεία Μειονότητας Δυτικής Θράκης (ΠΕΚΕΜ).Στην εκδήλωση εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του καθηγητή Τουράν Γκιοκτσέ που είπε ¨Ποιοι βρισκόταν εδώ όταν εμείς δεν υπήρχαμε εδώ¨.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το βιβλίο ¨Τούρκοι της Δυτικής Θράκης που υπήρξαν βουλευτές στο ελληνικό κοινοβούλιο¨ του καταγόμενου από το χωριό Δύμη Οζέρ Χατίπ ,βιβλίο που αποτελεί και την διπλωματική εργασία του συγγραφέα που συνεχίζει την ακαδημαϊκή του καριέρα στην Σμύρνη. Στην εκδήλωση έγινε επίσης μια ομιλία με θέμα ¨Η πληθυσμιακή δομή και η κοινωνική ζωή της Κομοτηνής και των περιχώρων της κατά τον 14 και 15ο αιώνα¨ από τον καθηγητή Τουράν Γκιοκτσέ-αντιπρύτανη του πανεπιστημίου Κατίπ Τσελεμπί της Σμύρνης.
Στην εκδήλωση μετείχαν ο Τούρκος πρόξενος Αλή Ριζά Ακιντζή μαζί με εργαζόμενους του προξενείου, ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο αντιπεριφερειάρχης Μουσταφά Κατραντζί, πρόεδροι συλλόγων κ.α.
………………….
Πρόξενος της Τ.C. στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζή : Υπάρχει ανάγκη για περισσότερες εργασίες σχετικά με τα ιστορικά χαρακτηριστικά της Δυτικής Θράκης και ιδιαίτερα σχετικά με τον τελευταίο αιώνα. Είναι ανάγκη οι έρευνες να καταγραφούνε με επιστημονικό τρόπο. Πρέπει να προσθέσουμε στην βιβλιογραφία. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, ευχαριστώ τον αδερφό μας τον Οζέρ Χατίπ αλλά και τον δάσκαλο μας τον καθηγητή Τουράν Γκιοκτσέ¨.
………………..
Ο Γκιοκτσέ ανέφερε :Όταν οι οθωμανικές δυνάμεις γύρω στα 1350 πάτησαν πόδι στην Ρούμελη θα πρέπει να είπαν ¨Για να δούμε ποιοι υπήρχαν εδώ πριν από εμάς ;¨. Πραγματικά αναζητώντας απάντηση σε αυτό το ερώτημα στα 1350, άραγε τι σκέφτηκαν ; Τι υπέθεσαν ;
Ποιοι υπήρχαν ; Υπήρχαν πολλοί βαλκάνιοι λαοί. Υπήρχαν διάσπαρτα τουρκικά φύλλα στα Βαλκάνια. Ακόμη από τον 4ο αιώνα υπήρχαν οι Ούνοι. Από τον 7ο αιώνα παρουσιάστηκαν οι Βούλγαροι. Τον 11ο και 12ο αιώνα μετανάστευσαν στα Βαλκάνια Κουμάνοι, Πετσενέγκοι και Κιπτσάκοι. Αυτοί συνέχισαν την παρουσία τους για κάποιο διάστημα. Οι Βούλγαροι έγιναν Σλάβοι και έχασαν την σημασία τους. Κουμάνοι, Πετσενέγκοι και Κιπτσάκοι συνέχισαν να υπάρχουν.
Την Κομοτηνή και τους οικισμούς γύρω της μπορούμε να θεωρήσουμε πως άρχισαν με τον Εβρενός Μπέι. Αυτό είναι μια πληροφορία που βασίζεται σε έγγραφο. Την απάντηση στο ερώτημα ¨Ποιος υπήρχε εδώ όταν δεν υπήρχαμε εδώ¨ την δίνει από τον 13ο αιώνα ο Σαρί Σαλτίκ. Δίχως να γνωρίζουμε αυτήν την πραγματικότητα δεν είναι δυνατόν να αντιληφθούμε τι υπήρχε στην Κομοτηνή και στην περιοχή της….¨.
Μετά από την εκδήλωση ο Οζέρ Χατίπ υπέγραψε βιβλία.
…………………..
galipgtkonsMete
tesltplumturk
http://www.rodopruzgari.com/component/k2/item/5616-bake%C5%9F-ten-kitap-tan%C4%B1t%C4%B1m%C4%B1-ve-konferans.html
31/3/2016
Σχόλιο: Ο κ. Οζέρ Χατίπ κατά την παρουσίαση του βιβλίου του,μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής :
¨Είναι κρίμα που οι βουλευτές μας είναι αναγκασμένοι να εκλέγονται με κόμματα της πλειονότητας.
 Πρέπει να βγάλουμε οπωσδήποτε ανεξάρτητο  βουλευτή.¨… 

Σχόλιο Γ.Β. Πέππα: Ο λόγος που υπάρχει τούτη η σελίδα "Θράκη" σε ιστότοπο που αφορά στους αρβανιτόφωνους Έλληνες καθίσταται πλέον προφανής με αναρτήσεις,όπως η ανωτέρω.
Η ανθελληνική προπαγάνδα (η έξωθεν,δεν αναφέρομαι σε ντόπιους μειοδότες και εθνομηδενιστές) έχει κοινούς στόχους,πιθανόν και ενιαία αφετηρία: όπως οι τουρκαλβανοί,χωρίς αίσθηση γελοιότητας,αναζητούν ρίζα στους ...Πελασγούς,έτσι και τα μεμέτια ανακαλύπτουν ...Ούνους στη Θράκη.Θα υπάρχει συνέχεια,είναι σίγουρο...
Η παναλβανιστική (και τόσο αντι-αρβανίτικη) και η νεο-οθωμανική προπαγάνδες είναι σχεδόν πανομοιότυπες: δόλιες,υποσκαπτικές,αλλοιωτικές,τερατώδεις.Ανοητεύουν θρασύδειλα επί της ιστορικής πραγματικότητας,παραποιούν πολιτιστικές παραμέτρους (χορούς,τραγούδια,πανηγύρια κ.λπ.),καλύπτονται πίσω από προσωπεία ...προοδευτικότητας.
Εδώ είμαστε,και θα αποκαλύπτουμε...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …