Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι Αλβανοτσάμηδες κατηγορούν τον Έντι Ράμα ότι προσκύνησε την Ελλάδα – Ακροδεξιά υστερία από τον Ιντρίζι

Οι Αλβανοτσάμηδες κατηγορούν τον Έντι Ράμα ότι προσκύνησε την Ελλάδα – Ακροδεξιά υστερία από τον Ιντρίζι
Ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος PDIU των αλβανοτσάμηδων, Σπετίμ Ιντρίζι, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, τον οποίο κατηγόρησε για «προδοσία» και πως κάνει ό,τι του λέει η Ελλάδα.
0 50χρονος ακροδεξιός πολιτικός, πρώην βουλευτής και πρώην αντιπρόεδρος της αλβανικής Βουλής, επιτέθηκε στον Έντι Ράμα κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε τελετή για την επέτειο της ίδρυσης του Συλλόγου «Τσαμουριά».
Κατηγόρησε την κυβέρνηση Ράμα για «πελατειακά παζαρέματα, προδοσία και πώληση των συμφερόντων των Τσάμηδων», τονίζοντας ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός δεν πρόδωσε απλώς το αλβανοτσάμικο PDIU, πρόδωσε το «τσάμικο», η στάση του προς το «τσάμικο», σύμφωνα με τον ίδιο, είναι χειρότερη απ΄ εκείνη του δικτάτορα Χότζα.

Σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι υπήρξε σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα για να μειωθούν οι αλβανοτσάμηδες βουλευτές και να αποκλειστεί ο ίδιος από τη Βουλή με νοθεία.
Στόχος της Ελλάδας ήταν, όπως ισχυρίστηκε ο έξαλλος ακροδεξιός, να «αφήσει χωρίς εκπροσώπηση το “τσάμικο” στη Βουλή».

«Τα δίνετε όλα στην Ελλάδα»

Ο Σπετίμ Ιντρίζι άσκησε κριτική και στις διαπραγματεύσεις που έχουν ξεκινήσει ανάμεσα σε Αλβανία και Ελλάδα, και ισχυρίστηκε ότι «μέχρι τώρα έχουν βρει λύση τα προβλήματα της Ελλάδας, όχι της Αλβανίας».
Κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδιαφάνεια στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, και ρώτησε: «Τι πήρε ως αντάλλαγμα η Αλβανία για τις παραχωρήσεις στο θέμα των νεκροταφείων;
»Και όταν αρθεί ο νόμος του εμπολέμου», συνέχισε ο Ιντρίζι, «οι Τσάμηδες δεν θα μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα στα εδάφη τους».
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα, συνέχισε, «αθέτησε τη συμφωνία που είχε με το κόμμα μας, το εκμεταλλεύτηκε όταν είχε ανάγκη, και το πέταξε έξω όταν εξασφάλισε τις ψήφους για να κυβερνήσει μόνο του».
Υπενθύμισε στον Έντι Ράμα ότι «η επίλυση του “τσάμικου” είναι συνταγματική υποχρέωση, υπάρχει Ψήφισμα της Βουλής για το θέμα», ενώ εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, για το σεβασμό των δικαιωμάτων της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία.
Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση για επιπολαιότητα, διότι «αναγνώρισε εννέα Μειονότητες στην Αλβανία».
Όπως είναι γνωστό, οι τσάμηδες μουσουλμάνοι που ζούσαν στην Ελλάδα εγκατέλειψαν τη χώρα μας, μετά την αποχώρηση των ναζιστικών κατοχικών στρατευμάτων, φοβούμενοι για αντίποινα επειδή είχαν συνεργαστεί με τους ναζί. Κάποιοι σκοτώθηκαν σε μάχες που δόθηκαν με ελληνικά αντάρτικα σώματα.
Τη φυγή τους για να γλιτώσουν από τα αντίποινα αλλά και τα δικαστήρια, κατηγορούμενοι για εθνική προδοσία και εγκλήματα πολέμου, την παρουσιάζουν ως δήθεν κάποια εθνοκάθαρση.
Να σημειωθεί ότι δεν έχουν όλοι οι τσάμηδες αλβανική συνείδηση. Οι χριστιανοί τσάμηδες στην Ελλάδα έχουν ελληνική συνείδηση. Επίσης υπάρχουν και Αλβανοτσάμηδες, που ζούσαν πάντοτε στην Αλβανία, και δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που έφυγαν από την Ελλάδα αν και συντάσσονται μαζί τους στην Αλβανία για να κάνουν εντύπωση ότι δήθεν είναι πολλοί.

Τα ιστορικά γεγονότα

Μετά την ιταλική κατοχή της Αλβανίας το 1939, οι μουσουλμάνοι Τσάμηδες χρησιμοποιήθηκαν ως όργανο προπαγάνδας από τους Ιταλούς για να δικαιολογήσουν την εισβολή στην Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια της κατοχής (1941-1944), η πλειοψηφία συντάχθηκε με τις δυνάμεις του άξονα με αλυτρωτικούς σκοπούς, για τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας».
Ως απόρροια των ακροτήτων που διαπράχθηκαν από Τσάμηδες εκείνο το διάστημα (1941-1943) σε συνεργασία με τις κατοχικές αρχές, ο τοπικός χριστιανικός πληθυσμός είτε μεταναστεύει, είτε αντιστέκεται με τη δημιουργία μικρών αντιστασιακών ομάδων, ή εντάσσεται στο ΕΑΜ και στον ΕΔΕΣ.
Προς το τέλος του πολέμου ένας πολύ περιορισμένος αριθμός πρώην δοσίλογων Τσάμηδων εντάσσεται στον ΕΛΑΣ.
Στις 17-18 Αυγούστου του 1944 διεξήχθη η μάχη της Μενίνας που ήταν η σημαντικότερη που δόθηκε από τις αντιστασιακές δυνάμεις κατά των Γερμανών κατακτητών στην Ήπειρο.
Εκεί οι ενωμένες δυνάμεις του ΕΔΕΣ νίκησαν τους Γερμανούς. Ανάμεσα στα θύματα καταμετρούνται και 86 νεκροί και αρκετοί αιχμάλωτοι ανάμεσα στους οποίους και 9 Τσάμηδες.
Μετά το τέλος του πολέμου, ολόκληρος ο πληθυσμός των μουσουλμάνων Τσάμηδων διέφυγε στην Αλβανία, λόγω της δοσιλογικής δραστηριότητας με αμφότερες τις ιταλικές και γερμανικές κατοχικές Αρχές.
Οι περισσότεροι εγκαταστάθηκαν στην Αλβανία και μικρότερος αριθμός στην Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το σταλινικού τύπου καθεστώς της Λαϊκής Δημοκρατίας της Αλβανίας τους παραχώρησε σπίτια με σκοπό να διασπάσει τη συμπαγή παρουσία σε περιοχές που διαβιούσαν ελληνικοί πληθυσμοί (Βόρεια Ήπειρος).
Παράλληλα, περίπου 8.000 Έλληνες που ζούσαν στην Αλβανία, υπό καθεστώς πιέσεων, διέφυγαν στην Ελλάδα εκείνη την περίοδο (1945-1946).
Στην Ελλάδα, από τους περίπου 20.000 Τσάμηδες που υπήρχαν προπολεμικά στην Θεσπρωτία, σύμφωνα με την απογραφή του 1951 είχαν παραμείνει μόνο 127.
Στις 23 Μαΐου 1945 το Ειδικό Δικαστήριο Δοσιλόγων Ιωαννίνων καταδίκασε ερήμην ομαδικά 1.930 Τσάμηδες, κλείνοντας οριστικά τον δρόμο του επαναπατρισμού τους.
Για την Ελλάδα δεν υφίσταται «τσάμικο» ζήτημα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …