Featured Post

Κυριακή Αγίων Πατέρων Α' Οικουμενικής Συνόδου-Ορθοδοξία και αιρέσεις Αρχιμ Επιφάνιος Χατζηγιάγκου!

Εικόνα

Ένας νέος μεγάλος σταυρός τοποθετήθηκε στον Άγιο Κωνσταντίνο Δρενόβου! – Një kryq i ri, i madh, u vendos në Kishën e Shën Konstandinit në Drenovë.

Ένας νέος τεράστιος σταυρός τοποθετήθηκε στον Άγιο Κωνσταντίνο που βρίσκεται στο βουνό πίσω από το χωριό Δρένοβο. Ο ναός του Αγίου Κωνσταντίνου βρίσκεται σε δύσκολο  σημείο, ψηλά στο βουνό, αλλά οι πιστοί δεν πτοούνται. Με δωρεά του Κωνσταντίνου Γιώργη Τόνα ο σταυρός τοποθετήθηκε πριν από την εορτή του Αγίου Κωνσταντίνου όπου πλήθος κόσμου από την Κορυτσά και την γύρω περιοχή συρρέει για να προσκυνήσει.  Δίπλα στο σταυρό τοποθετήθηκαν και οι εικόνες του Αγίου Κωνσταντίνου και της Αγίας Ελένης ενώ ο δρόμος από το χωριό μέχρι και το ναό φωτίζεται ολόκληρο με φώτα καθ’ όλη την νύχτα.

Një kryq i madh u vendos tek Shën Konstandini i cili ndodhet në malin mbi fshatin Drenovë. Kisha e Shën Konstandinit gjendet në një pikë të vështirë, lart në mal, por besimtarët nuk demoralizohen. Me dhuratë të Konstandi Jorgji Tonës kryqi u vendos para festës së Shën Konstandinit  ku gjithë besimtarët e zonës shkojnë për tu falur. Pranë kryqit u vendosën dhe ikonat e Shën Konstandinit dhe Shën Elenës ndërsa e gjithë rruga nga fshati tek kisha ndriçohet me drita gjatë gjithë natës.

https://romiosko.wordpress.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

E Vërteta për Gjergj Kastriotin në dy video!

Γεννεαλογία Ευθυμίου . Κ. Ι. Μήτκου. - Gjenealogjia e Efthim (Thimi) . K. J. Mitkos

Μαρτυρίες ενός Έλληνα στρατιώτη για την Κορυτσά του 40. ( Βίντεο) - Dëshmi të një ushtari helen për Korçën në vitin 1940. (Video )

Ελληνισμός και Κορυτσά - Helenizmi dhe Korça.

Απόσπασμα από την διαθήκη του Αβδούλ Μπέη Σελίμη του Δελβίνου! - Pjesë nga Testamenti i Abdul Bej Selimi e Delvinës