Featured Post

Επιστολή Πατριάρχη προς Ορθόδοξες Εκκλησίες : Μην υποχωρείτε – Δεν θα μείνουμε άφωνοι!!!

Εικόνα
Επιμέλεια: Γιάννης Παπανικολάου
Την ξεκάθαρη θέση της Εκκλησίας να μην υποχωρήσει στο θέμα της  εκφράζει ο , μέσω επιστολής στις Ορθόδοξες Εκκλησίες.Οπως σημειώνει “ηκούσθησαν ανοίκειοι απόψεις τινές περί του τρόπου προσελεύσεως εις τα Άχραντα Μυστήρια, είναι αδύνατον εις ημάς να παραμείνωμεν άφωνοι και αμέτοχοι ενώπιον μιάς τοιαύτης αμφισήμου καταστάσεως, αδρανούντες πρότών εξελίξεων και των κατά Πολιτείαν σχετικών ρυθμίσεων και απαγορεύσεων”.Αναλυτικά όσα αναφέρει:«Μακαριώτατε, Χριστός Ανέστη!Εβιώσαμεν επωδύνως τας συνθήκας αι οποίαιεν εφανίσθησαν εις την ζωήν της Εκκλησίας, λόγω της σοβούσης πανδημίας του νέου κορωνοιού, και έφθασαν ενώπιον ημών, διάγραμμάτων και υπό μορφήν ερωτήσεων και προβληματισμού, πανταχόθεν, νέα κατά τόπους δεδομένα και ποικιλόμορφοι εξελίξεις. Ημείς, εμφορούμενοι υπό πνεύματος αλληλεγγύης και συνεργασίας, διά την προστασίαν της υγιείας των πιστών και το κοινόν καλόν, απεδέχθημεν την τέλεσιν των ιερών ακολουθ…

Ξαναχτύπησαν οι βάνδαλοι

Ξαναχτύπησαν οι βάνδαλοι
Οι κλοπές, οι διαρρήξεις και οι βίαιες πράξεις έναντι της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας δε λένε να κοπάσουν. Αν και ο Πρωθυπουργός της χώρας, Έντι Ράμα, στην προεκλογική συνάντηση στο Καραχάτζι, με τους κατοίκους του Δήμου Φοινίκης, τόνισε πως η Ελληνική Μειονότητα χαίρει το δικαίωμα να αναρτήσει δίπλα στην αλβανική και την ελληνική σημαία και οι πινακίδες να είναι δίγλωσσες, οι εθνικιστές και οι βάνδαλοι  του παρακράτους, αφού έληξαν οι τοπικές εκλογές, άρχισαν τις βιαιοπραγίες τους.
Μουντζούρωσαν, όπως το ’χουν συνήθεια, τα όνομα των κοινοτήτων  στην ελληνική γλώσσα, σε όλη τη διαδρομή του φαραγγιού της Μπίστρισσας, μέχρι στη Μουζίνα.
Ξημερώματα της Τρίτης, 23 Ιουλίου, έριξαν στον αέρα το μνημείο του θρυλικού Καπετάνιου και Οπλαρχηγού Θύμιου Λιώλη στην Κρανιά. Αφού δεν κατόρθωσαν την ολοκληρωτική καταστροφή του την πρώτη φορά, οι βάνδαλοι αυτή τη φορά μεταχειρίστηκαν εκρηκτικούς μηχανισμούς, η έκρηξη του οποίου όχι μόνον έκανε θρύψαλα όλο το μνημείο αλλά προκάλεσε και υλικές ζημιές στα γύρω κτήρια.
Κι αυτό έγινε, όπως φαίνεται, σαν εκδίκηση της δολοφονίας του αυτοαποκαλούμενου «Πρόεδρου της Δημοκρατίας της Τσαμουριάς» Φεστίμ Λατό στην Ολλανδία, που ζούσε και είχε την έδρα του (κυβέρνηση), μια δολοφονία που οι βάνδαλοι εθνικιστές την «βάπτισαν» ως πράξη της ελληνικής μυστικής υπηρεσίας.
Οι βάνδαλοι έγιναν άφαντοι και αυτή η πράξη θα μείνει στις ανεξιχνίαστες, μολονότι η αστυνομία γνωρίζει πολύ καλά ποιος κρύβεται και ποιος παρακινεί τα νήματα.
Στην Κρανιά παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ομόνοιας Βασίλης Κάγιος  και ο αναπληρωτής πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο ενώ σκληρή ανακοίνωση καταδίκης του συμβάντος εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο των εξωτερικών και η οργάνωση της Ομόνοιας. Ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος, Χρήστος Κίτσιος επίσης διαμαρτυρήθηκε έντονα για την πράξη και υποσχέθηκε πως γρήγορα το μνημείο του Καπετάνιου του Βούρκου και όλων των Ριζών, του Αγαδομάχου, Τουρκοαλβανομάχου, Γερμανομάχου, Μακεδονομάχου,  Θύμιου Λιώλη, θα καμαρώνει ξανά στην γενέτειρά του την Κρανιά.
(από συνεργάτη της ΣΦΕΒΑ στη Β. Ήπειρο)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρτυρίες ενός Έλληνα στρατιώτη για την Κορυτσά του 40. ( Βίντεο) - Dëshmi të një ushtari helen për Korçën në vitin 1940. (Video )

Γεννεαλογία Ευθυμίου . Κ. Ι. Μήτκου. - Gjenealogjia e Efthim (Thimi) . K. J. Mitkos

E Vërteta për Gjergj Kastriotin në dy video!

Απόσπασμα από την διαθήκη του Αβδούλ Μπέη Σελίμη του Δελβίνου! - Pjesë nga Testamenti i Abdul Bej Selimi e Delvinës

Ο Ισμαήλ Κεμαλ ο μεγάλος φιλέλληνας και η εφημερίδα του! - DOKUMENT HISTORIK: ISMAIL QEMALI, GAZETA E TIJ GREKO-SHQIPTARE DHE ARTIKULLI I TIJ MBI HELENIZMIN