Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διορθώθηκε το ΦΕΚ με την λίστα των ελληνικών χωριών στην Αλβανία έξω η Κορυτσά και τα χωριά της, Το Σχόλιο με την Διαμαρτυρία μας

Διορθώθηκε το Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως 119 (21-1-2015) βάση του ΦΕΚ Β' 243 της 17ης Φεβρουαρίου 2015.
Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως είναι η πρώτη φορά που έστω και ο ελλαδικός παράγοντας, εντάσσει επισήμως τις περιοχές που κατοικούνται από τον ελληνισμό π.χ. εκτός από Χιμάρα στην λίστα βλέπουμε και περιοχές όπως την Άρτα, το Αντών Πότσι, Μουρσί κλπ.
Οφείλει να ακολουθήσει και η ΟΜΟΝΟΙΑ και να προχωρήσει ένα βήμα περισσότερο. Ιδίως δε να μην αμφιταλαντεύεται πχ αν η Χιμάρα είναι στη διασπορά ή να έχει σε διαφορετική μοίρα τους βλαχόφωνους, να (ημι)αγνοεί την Άρτα και σίγουρα να εκφράσει ξεκάθαρη άποψη για Ερσέκα, Κορυτσά κά.
Πηγή: www.himara.gr
Σχόλιο: Εμείς από την μεριά μας θα εκφράσουμε για ακόμη μια φορά την πίκρα μας για το παραπάνω γεγονός. Εκφράζουμε την λύπη μας με όλους τους τόνους που η Μητέρα Ελλάδα άφησε πάλη απ' έξω τους Έλληνες και ελληνόβλαχους της περιοχής, άφησε έξω την μαρτυρική και ιστορική Μοσχόπολη και πολλά άλλα χωριά, όπως και την ευρύτερη περιοχή της Κορυτσάς που έχει χιλιάδες έλληνες. Αν αυτό μας το κάνει η πατρίδα μας πως θα περιμένουμε να βρούμε το δίκιο μας από τους αλβανούς που τώρα απλώς τρίβουν τα χέρια τους. Αγαπητοί κύριοι στα κέντρα αποφάσεων είναι σαν να μας λέτε πως εμείς δεν υπάρχουμε και δεν χρειάζεται να υπάρχουμε και δεν αξίζει να κάνουμε τίποτα γιατί εσείς το έχετε πάρει απόφαση να μας εγκαταλείψετε και ότι η μοίρα μας είναι στα χέρια των αλβανών που επί δεκάδες χρόνια μας ονομάζουν γραικομάνους και όχι Έλληνες, και επί δεκάδες χρόνια πάλη έκαναν τα πάντα να εξαλβανίσουν πλήρως την περιοχή. Άλλαξαν μέχρι και τα μητρώα και έκαναν τα πάντα με κάθε τρόπο για να μην υπάρχουμε. Αν και είμαστε εδώ εσείς απλώς συμφωνήσατε με τους διώκτες μας, τους επιβεβαιώσετε και τους δώσατε την δυνατότητα και την άδεια να βάλουν ταφόπλακα σε μας. Συγχαρητήρια και πάλη είναι η τέταρτη φορά που μας εγκαταλείπεται. Ο Θεός είναι όμως ακόμη μαζί μας και θα κάνουμε τα πάντα για να αποδείξουμε και στις δύο πλευρές πως υπάρχουμε και μάλιστα είμαστε Γνήσιοι Έλληνες. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …