Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Προσβλητικό Δελτίο Τύπου από τους Τσάμηδες μετά από τις δηλώσεις του ΥΠ ΕΞ Ελλάδος! - Reagimi i PDIU-së: Zgjedhja e Idrizit, akt i brendshëm sovran i institucioneve shqiptare

Partia Drejtësi, Integrim dhe Unitet reagoi sot lidhur me deklaratën e zëdhënësit të Ministrisë së Jashtme greke, Kostandinos Kutras, për zgjedhjen e kryetarit të PDIU, Shpëtim Idrizi, si zëvendëskryetar i Kuvendit të Shqipërisë. Në një njoftim për shtyp të PDIU-së, theksohet se “votimi i kryetarit tonë, deputet prej disa legjislaturave në Kuvendin e Shqipërisë, në përputhje me Kushtetutën e Shqipërisë, Rregulloren e Kuvendit dhe një marrëveshje politike qeverisëse, është një akt i brendshëm  sovran i institucioneve tona më të larta”. “Na duket e çuditshme sesi një zyrtar i lartë i një shteti fqinj që ka probleme të mëdha, me pasoja të rënda për gjithë Europën, gjen kohën të komentojë aktet tona të brendshme, rutinë e veprimtarisë së parlamentit. Është fakt se shumica e re, me një shkallë shumë të lartë pavarësie në vendimmarrjen e vet, e ka bërë të qartë njëkohësisht se është në favor të marrëdhënieve miqësore me Greqinë, në respekt të parimeve të njohura të sovranitetit, mosndërhyrjes në punët e brendshme të njeri tjetrit,  të sanksionuara mes të tjerave dhe në Traktatin e Miqësisë midis dy vendeve tona”, thuhet ne njoftim. Sipas PDIU-së, edhe votimi i Idrizit është brenda kësaj fryme miqësie dhe bashkëpunimi me Greqinë, me fqinjët tanë, me gjithë aleatët tanë strategjikë. Në lidhje me cilësimet politike, vijon njoftimi, ne do donim të thoshim se programi i PDIU-së, pozicionimet e saj politike, nuk kanë kurrfarë «perceptimi irredentist, të lidhur direkt me të kaluarën e tmerrshme fashiste dhe naziste të Europës». “Përkufizime të tilla kanë në bazë një falsifikim historik, prej të cilit ne kujtonim se Greqia e sotme e qeverisur nga e majta, me histori të përbashkët lufte me partizanët tanë, do të ishte e çliruar. Po e ndihmojmë pak zyrtarin grek ta kuptojë këtë falsifikim
burimi
Το Κόμμα των Τσάμηδων αντέδρασε μετά από την δήλωση του Γραφείου Τύπου του  Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και συγκεκριμένα του κ Κωνσταντίνου Κούτρα  για την εκλογή του προέδρου τους Shpëtim Idrizi ως αντιπρόεδρο της Αλβανικής Βουλής. Με ένα δελτίο τύπου το PDIU αναφέρει πως « η εκλογή του προέδρου μας, βουλευτής για αρκετά χρόνια στην Αλβανική Βουλή,  σύμφωνα με το Αλβανικό Σύνταγμα, το καταστατικό της Βουλής και μια πολιτική συμφωνία για την διακυβέρνηση, είναι μια εσωτερική ανεξάρτητη πράξη των ανώτατων  μας θεσμών» . «Μας κάνει εντύπωση πως ένας υψηλόβαθμος στέλεχος μιας γειτονικής χώρας που έχει μεγάλα προβλήματα, με σοβαρές συνέπειες για όλη την Ευρώπη, βρίσκει το χρόνο για να σχολιάσει τις εσωτερικές μας πράξεις ρουτίνας της βουλής. Είναι γεγονός πως η νέα πλειοψηφία με ένα υψηλό βαθμό ανεξαρτησίας στις αποφάσεις της, έχει ξεκαθαρίσει συγχρόνως πως είναι  υπέρ φιλικών σχέσεων με την Ελλάδα σεβόμενη τις αρχές της ανεξαρτησίας, μη επεμβατικότητας  στις εσωτερικές υποθέσεις του καθενός, επικυρωμένα μεταξύ άλλων και από τα Σύμφωνο Φιλίας μεταξύ των δύο χωρών μας»  αναφέρετε στο δελτίο τύπου. Σύμφωνα με αυτό το Κόμμα και ο Ιντρίζη εμπνέεται από το ίδιο πνεύμα φιλίας και συνεργασίας με την Ελλάδα, με τους γείτονες μας, με όλους τους στρατηγικούς μας εταίρους. Σε σχέση με τους πολιτικούς χαρακτηρισμούς, συνεχίζει το δελτίο, θα θέλαμε να πούμε πως το πρόγραμμα του Κόμματος μας, οι πολιτικές της θέσεις δεν έχουν κανένα ίχνος «αλυτρωτικής αντίληψης, συνδεδεμένη άμεσα με το τρομακτικό παρελθόν της ναζιστικής και φασιστικής Ευρώπης. Τέτοιου είδους ορισμών έχουν ως βάση μία ιστορική πλαστογραφία, από την οποία θεωρούσαμε πως η σημερινή Ελλάδα που κυβερνάτε από την αριστερά, η οποία έχει κοινή πολεμική ιστορία με τους αντάρτες, παρτιζάνους μας, θα ήταν απελευθερωμένη. Τον βοηθάμε λίγο των επίσημα έλληνα εκπρόσωπο να καταλάβει την πλαστογραφία αυτή»


Σχόλιο: Τελικά μας δουλεύουν, μας κοροϊδεύουν, μας προσβάλλουν και οι τσάμηδες θεωρώντας πως είμαστε χαζοί και περιμένουμε τα φώτα τους να γνωρίσουμε την ιστορία μας και   όσα αυτοί τόσα χρόνια λένε και πράττουν εναντίων των  ελλήνων της Αλβανίας και της Ελλάδας.
Επιπλέον αποτελεί προσβολή προς όλους τους έλληνες και  το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών  το γεγονός που οι τσάμηδες θεωρούν αμόρφωτο και ανιστόρητο τον εκπρόσωπο της, τον εκπρόσωπο μας και φυσικά όλους εμάς φαντασιόπληκτους.   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο