Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέα ερώτηση από τη Βουλευτή Καστοριάς Μαρία Αντωνίου για τα οικονομικά προβλήματα στα Εκπαιδευτήρια Όμηρος

ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
     ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καστοριά, 21-08-2015
Σας διαβιβάζουμε την ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου με θέμα: «Mη πληρωμή επί πενταμήνου του διδακτικού και λοιπού προσωπικού των ελληνικών Εκπαιδευτηρίων ‘Όμηρος’ σε Χειμάρα και Κορυτσά». Την ερώτηση συνυπέγραψαν οι Βουλευτές: Γκιουλέκας Κωνσταντίνος- Α’ Θεσσαλονίκης, Κοψαχείλης Τιμολέων – Ν. Γρεβενών, Καραμανλή Άννα – Β’ Αθηνών, Αντωνιάδης Ιωάννης – Ν. Φλώρινας, Γεωργαντάς Γεώργιος – Ν. Κιλκίς, Φορτσάκης Θεόδωρος – Επικρατείας, Κουκοδήμος Κωνσταντίνος – Ν. Πιερίας , Κακλαμάνης Νικήτας – Α’ Αθηνών, Κέλλας Χρήστος – Ν. Λάρισας, Σκρέκας Κωνσταντίνος – Ν. Τρικάλων, Ασημακοπούλου Άννα – Β’ Αθηνών, Μπουκώρος Χρήστος – Ν. Μαγνησίας, Αυγενάκης Ελευθέριος – Ν. Ηρακλείου, Γεωργιάδης Άδωνις – Β’ Αθηνών, Καράογλου Θεόδωρος – Β’ Θεσσαλονίκης, Αναστασιάδης Σάββας – Β’ Θεσσαλονίκης, Καραμανλής Κώστας  – Ν. Σερρών, Βλάσης Κώστας – Ν. Αρκαδίας , Αραμπατζή Φωτεινή – Ν. Σερρών.
Ακολουθεί η ερώτηση
                                      Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η


                                  ΠΡΟΣ: Τον  Υπουργό ,Πολιτισμού, 


ΘΕΜΑ: «Mη πληρωμή επί πενταμήνου του διδακτικού και λοιπού προσωπικού των ελληνικών Εκπαιδευτηρίων ‘Όμηρος’ σε Χειμάρα και Κορυτσά»


Κ. Υπουργέ,
Μεγάλο πρόβλημα αλλά και αγωνία δημιουργείται στην Ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου στη σημερινή Αλβανία, από την μη πληρωμή του διδακτικού και λοιπού προσωπικού, εδώ και πέντε μήνες στα Εκπαιδευτήρια ‘Όμηρος’ σε Χειμάρα και Κορυτσά.
Στα Ελληνικά αυτά σχολεία της Αλβανίας, των οποίων το έργο είναι γνωστό και θεάρεστο σε όλους, υπηρετούν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί που τοποθετούνται με απόσπαση μέσω του Υπουργείου σας, με μισθό του εκπαιδευτικού συν το επιμίσθιο που προβλέπεται. Επίσης, υπηρετούν ντόπιοι ομογενείς δάσκαλοι και νηπιαγωγοί καθώς και λοιπό προσωπικό (φύλακες, καθαρίστριες κ.α.), οι οποίοι λαμβάνουν τον αντίστοιχο μισθό.
Στην πρώτη κατηγορία των αποσπασμένων δασκάλων και νηπιαγωγών παρουσιάζεται το φαινόμενο της μη πληρωμής επί πενταμήνου (από Φεβρουάριο του 2015) του επιμισθίου καθώς επίσης και στην κατηγορία των ντόπιων δασκάλων, νηπιαγωγών και λοιπού προσωπικού του μισθού τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για τους ίδιους όσο και για την εύρυθμη λειτουργία των Εκπαιδευτηρίων.
Γνωρίζοντας το εθνικό έργο που επιτελείται από τα Εκπαιδευτήρια αυτά, προς όφελος της Ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου και όχι μόνο, αφού τα Εκπαιδευτήρια ‘Όμηρος’ αποτελούν το μέσο έτσι ώστε τα δύο κράτη να αναπτύσσουν πνεύμα συνεργασίας και γέφυρες φιλίας αποτρέποντας παράλληλα φαινόμενα ακραίων εκδηλώσεων, πράξεων και πολιτικών, οι οποίες έχουν ως στόχο να πλήξουν τη συνεργασία αυτή και κατ’ επέκταση την ίδια την Ελληνική Μειονότητα.
Η οικονομική αυτή εκκρεμότητα δίνει την ευκαιρία σε ακραίους κύκλους να εποφθαλμιούν τη λειτουργία των Εκπαιδευτηρίων, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στο οριστικό κλείσιμο των Εκπαιδευτηρίων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα συμφέροντα της Ελληνικής μειονότητας αλλά και της πατρίδας μας.  
     Κατόπιν  όλων των  παραπάνω ερωτάσθε   κ. Υπουργέ:
1.      Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου σας η άμεση πληρωμή των ανάλογων οικονομικών υποχρεώσεων, έτσι ώστε να είναι δυνατή η εύρυθμη λειτουργία των Εκπαιδευτηρίων κατά την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς;
2.      Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεστε να αναλάβετε έτσι ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες λειτουργίας και άρα και το επίπεδο εκπαίδευσης στα συγκεκριμένα Εκπαιδευτήρια;            

Γραφείο Τύπου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο