Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Ελληνικό Σχολείο του Βουνού (φωτογραφία) - Shkolla Greke e Vunoit një dëshmi e helenizmit të zonës! (fotografi)

image

VUNO – Kjo foto e rralle ne Vuno na sjelle ne vitin e larget 1909. Nxenesit e Shkolles Greke të  Vunoit te cilet kryenin mesimin ne Kishen e Fshatit jane ne kete foto te gjithe bashke ne shoqerine e nje prifti i cili i përket  kombesise greke dhe ishte mësuesi i tyre në teori dhe praktikë.
Βουνό- Φωτογραφία από το έτος 1909 . Οι μαθητές του Ελληνικού Σχολείου του Βουνού σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον δάσκαλο τους που δεν ήταν άλλος από τον ιερέα του χωριού ο οποίος του δίδασκε με λόγια και πράξεις τα θεία γράμματα και τις απαραίτητες γνώσεις. Χωρίς την εκκλησία τώρα όλοι θα μιλούσαμε τουρκομογγόλικα και θα είχαμε χάσει την συνείδηση μας. Χάρις και μόνο της ορθοδοξίας, της εκκλησίας μας επιβιώσαμε και εμείς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο