Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κοινή δήλωση Βορειοηπειρωτικών σωματείων για την απαράδεκτη επίθεση στον συμπατριώτη μας Πύρρο Δήμα

Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. ΟΜΟΝΟΙΑΑπαράδεκτη επίθεση στον συμπατριώτη μας Πύρρο Δήμα με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που προσβάλουν και θίγουν τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό


Αντιδρώντας σε πρόσφατα δημοσιεύματα από μερίδα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση της βορειοηπειρωτικής κοινότητας για την αήθη επίθεση εις βάρος του συμπατριώτη μας Πύρρου Δήμα, με καταγωγή από την Χιμάρα της Βορείου Ηπείρου, τέσσερις φορές Ολυμπιονίκη.
Οι ιδεολογικές αγκυλώσεις, η αμορφωσιά και τα συμπλέγματα κατωτερότητας κάποιων δημοσιογραφίσκων δεν μπορούν να μειώσουν το μεγαλείο του Πύρρου Δήμα που με τα επιτεύγματα του δεν έκανε περήφανη μόνο την βορειοηπειρωτική κοινότητα  (που αριθμεί άνω των 300.000 μελών ) αλλά όλους τους Έλληνες.
Φράσεις όπως  «τον φέραμε ξεβράκωτο απ’  την Αλβανία, τον ντύσαμε, τον ταΐσαμε…» καθώς και οι προσβλητικοί υπαινιγμοί για την καταγωγή του δε θίγουν μόνο τον ίδιο, αλλά όλη την κοινότητα μας.
exofilo dimas
Οι Βορειοηπειρώτες ανά τους αιώνες με θυσίες δεν διατήρησαν μόνο την ελληνικότητά τους, αλλά προσέφεραν τα μέγιστα στο Ελλαδικό κράτος τόσο μέσω των Βορειοηπειρωτών Εθνικών Ευεργετών (Ζάππα, Σίνα, Μπάγκα, Ζωγράφο κ.α) όσο και μέσω της συστράτευσης στους κοινούς εθνικούς αγώνες.
Κοινή δήλωση Βορειοηπειρωτικών σωματείων:
ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ
Σύλλογος Βορειοηπειρωτών
Νεολαία Βορειοηπειρωτών
Ένωση Χειμαρριωτών
Νεολαία Δήμου Φοινικαίων

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν 950 τεθωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία.

Οι ΗΠΑ αποστέλλουν εσπευσμένα 70 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία (πρώτη  αποστολή) ενώ τους επόμενους  μήνες θα αποσταλούν άλλα 180 τα οποία  θα ανέλθουν συνολικά σε  950, εξοπλίζοντας τον αλβανικό στρατό για χερσαίες επιχειρήσεις . Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική κίνηση της Ουάσιγκτον στα τεκταινόμενα στο Κοσσυφοπέδιο και την ένταση  που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί «φουρνιές» Αλβανών από Σκόπια και Κοσσυφοπέδιο