Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Πάμε για γενική ανάφλεξη-Ο Ερντογάν μετά την Αλβανία εξοπλίζει και το Κοσσυφοπέδιο: Στέλνει μαχητικά F-16, άρματα μάχης και ΤΟΜΑ για πόλεμο κατά της Σερβίας!

Πάμε για ολική ανάφλεξη στα Βαλκάνια με τον Ερντογάν να δείχνει ασταμάτητος και να ονειρεύεται Οθωμανική Αυτοκρατορία. Συγκλονιστικές πληροφορίες από τον αλβανικό και σερβικό τύπο τις τελευταίες ώρες «προειδοποιούν» για τον επικείμενο πόλεμο Σερβίας-Κοσσυφοπεδίου με αφορμή και την κατάσταση στο Πρέσεβο.
Το έτερο συγκλονιστικό στοιχείο στην όλη υπόθεση αφορά την στάση της  Τουρκίας στην «υποκίνηση  των συγκρούσεων» μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας.
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος  είναι ο κύριος χορηγός του στρατιωτικού οπλισμού των ενόπλων δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου, είναι πρόθυμος να δωρίσει  αεροσκάφη «F-16 Falcon» Block 30 ( τα οποία δεν πρόκειται να αναβαθμιστούν), τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης.

Σέρβοι ανώτατοι στρατιωτικοί διοικητές αναρωτιούνται διότι το Κοσσυφοπέδιο διαθέτει πάνω από 3.000 στρατιώτες αλλά όχι πιλότους και σε ενδεχόμενη παραλαβή μαχητικών αεροσκαφών θα πρέπει να μισθώσει  πιλότους από το εξωτερικό.
Επικαλούμενος Σέρβους αμυντικούς εμπειρογνώμονες, ο τύπος του Βελιγραδίου τονίζει ότι ο Ερντογάν μέσω του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να βοηθήσει στην παροχή εξοπλισμού  των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου.
Ο πρώην επικεφαλής του τμήματος ασφαλείας της στρατιωτικής ακαδημίας  συνταγματάρχης ε.α.  M. Mijalkovski δήλωσε ότι η Τουρκία θα εξοπλίσει την  Πρίστινα όπως έκανε και με τα  Τίρανα.
«Είναι βέβαιο ότι θα εξοπλίσει τις χερσαίες δυνάμεις , αλλά θα τους δώσει και μαχητικά αεροσκάφη με την μορφή δωρεάς . Μέχρι στιγμής, οι στρατιωτικές ακαδημίες τους δεν βγάζουν πιλότους αλλά αυτό θα το επόμενο  λογικό βήμα. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι ο Ερντογάν, ως εκπρόσωπος του νεο-οθωμανισμού έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα Βαλκάνια» , δηλώνει ο  Mijalkovski.
Ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας Μπόζινταρ Σπάσιτς προειδοποίησε ότι η Αλβανία θα αγοράσει διπλάσια ποσότητα όπλων από την Τουρκία τα οποία θα παραδώσει στο  Κοσσυφοπέδιο.
«Ο κύριος προμηθευτής θα είναι η Τουρκία, γιατί το Κοσσυφοπέδιο είναι στην σφαίρα του άμεσου ενδιαφέροντος της Τουρκίας. Ο Ερντογάν, θα εξοπλίσει τις ένοπλες δυνάμεις των Κοσοβάρων με  τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης», τονίζει ο ίδιος.
Εν τω μεταξύ, ένας άλλος ειδικός επί της  τρομοκρατίας, ο Ντζεβάντ Γκαλιάσεβιτς  ισχυρίζεται ότι στα Βαλκάνια επίκεινται ραγδαίες εξελίξεις .
 
«Εκτός από την Τουρκία, το Κοσσυφοπέδιο θα λάβει  ειδική βοήθεια από την Αλβανία και την Κροατία. Οι Τούρκοι θα τους  παρέχουν  και αεροσκάφη «F-16 Falcon », κατέληξε ο Γκαλιάσεβιτς.
Σύμφωνα με το έγκυρο άρθρο μας με τίτλο ( Γ” Βαλκανικός Πόλεμος: Διάλυση των Σκοπίων στο πρότυπο της Τσεχοσλοβακίας προτείνουν οι ΗΠΑ – Το Κοσσυφοπέδιο αποκτά το δικό του στρατό), οι ΗΠΑ σήμαναν τύμπανα πολέμου στην περιοχή με το Κοσσυφοπέδιο να θέλει να αποκτήσει το δικό του Στρατό, τους Αλβανούς του Πρέσεβο να ξεσηκώνονται, η Κροατία να επαναφέρει την υποχρεωτική στράτευση και η Σερβία να ενισχύεται στρατιωτικά.
Το Κοσσυφοπέδιο αυτή τη στιγμή, διαθέτει ένα «σώμα εθνοφυλακής», οι άνδρες του οποίου φέρουν ελαφρύ οπλισμό και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κάτι περισσότερο από ένα είδος στρατο-χωροφυλακής, με συνολική δύναμη 3000 ανδρών με τη δυνατότητα να ενισχυθεί με επιπλέον 800 εφέδρους.
Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας θα φτάσουν να αριθμούν 8.000 άνδρες, 5.000 υπό τα όπλα και 3.000 εφέδρους. Το σχέδιο προβλέπει ότι η δύναμη αυτή θα είναι επιχειρησιακή το 2019.
Όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι στα Βαλκάνια βαδίζουμε πρόσω ολοταχώς σε μια σφοδρότατη σύγκρουση κυρίως μεταξύ Σέρβων και Αλβανών λόγω των εθνικιστικών των σχεδίων Τιράνων –Ουάσιγκτον για την δημιουργία μέρους της αποκαλούμενης «Μεγάλης Αλβανίας» και επέκτασης της Βουλγαρίας.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: