Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πάμε για γενική ανάφλεξη-Ο Ερντογάν μετά την Αλβανία εξοπλίζει και το Κοσσυφοπέδιο: Στέλνει μαχητικά F-16, άρματα μάχης και ΤΟΜΑ για πόλεμο κατά της Σερβίας!

Πάμε για ολική ανάφλεξη στα Βαλκάνια με τον Ερντογάν να δείχνει ασταμάτητος και να ονειρεύεται Οθωμανική Αυτοκρατορία. Συγκλονιστικές πληροφορίες από τον αλβανικό και σερβικό τύπο τις τελευταίες ώρες «προειδοποιούν» για τον επικείμενο πόλεμο Σερβίας-Κοσσυφοπεδίου με αφορμή και την κατάσταση στο Πρέσεβο.
Το έτερο συγκλονιστικό στοιχείο στην όλη υπόθεση αφορά την στάση της  Τουρκίας στην «υποκίνηση  των συγκρούσεων» μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας.
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος  είναι ο κύριος χορηγός του στρατιωτικού οπλισμού των ενόπλων δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου, είναι πρόθυμος να δωρίσει  αεροσκάφη «F-16 Falcon» Block 30 ( τα οποία δεν πρόκειται να αναβαθμιστούν), τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης.

Σέρβοι ανώτατοι στρατιωτικοί διοικητές αναρωτιούνται διότι το Κοσσυφοπέδιο διαθέτει πάνω από 3.000 στρατιώτες αλλά όχι πιλότους και σε ενδεχόμενη παραλαβή μαχητικών αεροσκαφών θα πρέπει να μισθώσει  πιλότους από το εξωτερικό.
Επικαλούμενος Σέρβους αμυντικούς εμπειρογνώμονες, ο τύπος του Βελιγραδίου τονίζει ότι ο Ερντογάν μέσω του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να βοηθήσει στην παροχή εξοπλισμού  των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου.
Ο πρώην επικεφαλής του τμήματος ασφαλείας της στρατιωτικής ακαδημίας  συνταγματάρχης ε.α.  M. Mijalkovski δήλωσε ότι η Τουρκία θα εξοπλίσει την  Πρίστινα όπως έκανε και με τα  Τίρανα.
«Είναι βέβαιο ότι θα εξοπλίσει τις χερσαίες δυνάμεις , αλλά θα τους δώσει και μαχητικά αεροσκάφη με την μορφή δωρεάς . Μέχρι στιγμής, οι στρατιωτικές ακαδημίες τους δεν βγάζουν πιλότους αλλά αυτό θα το επόμενο  λογικό βήμα. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι ο Ερντογάν, ως εκπρόσωπος του νεο-οθωμανισμού έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα Βαλκάνια» , δηλώνει ο  Mijalkovski.
Ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας Μπόζινταρ Σπάσιτς προειδοποίησε ότι η Αλβανία θα αγοράσει διπλάσια ποσότητα όπλων από την Τουρκία τα οποία θα παραδώσει στο  Κοσσυφοπέδιο.
«Ο κύριος προμηθευτής θα είναι η Τουρκία, γιατί το Κοσσυφοπέδιο είναι στην σφαίρα του άμεσου ενδιαφέροντος της Τουρκίας. Ο Ερντογάν, θα εξοπλίσει τις ένοπλες δυνάμεις των Κοσοβάρων με  τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης», τονίζει ο ίδιος.
Εν τω μεταξύ, ένας άλλος ειδικός επί της  τρομοκρατίας, ο Ντζεβάντ Γκαλιάσεβιτς  ισχυρίζεται ότι στα Βαλκάνια επίκεινται ραγδαίες εξελίξεις .
 
«Εκτός από την Τουρκία, το Κοσσυφοπέδιο θα λάβει  ειδική βοήθεια από την Αλβανία και την Κροατία. Οι Τούρκοι θα τους  παρέχουν  και αεροσκάφη «F-16 Falcon », κατέληξε ο Γκαλιάσεβιτς.
Σύμφωνα με το έγκυρο άρθρο μας με τίτλο ( Γ” Βαλκανικός Πόλεμος: Διάλυση των Σκοπίων στο πρότυπο της Τσεχοσλοβακίας προτείνουν οι ΗΠΑ – Το Κοσσυφοπέδιο αποκτά το δικό του στρατό), οι ΗΠΑ σήμαναν τύμπανα πολέμου στην περιοχή με το Κοσσυφοπέδιο να θέλει να αποκτήσει το δικό του Στρατό, τους Αλβανούς του Πρέσεβο να ξεσηκώνονται, η Κροατία να επαναφέρει την υποχρεωτική στράτευση και η Σερβία να ενισχύεται στρατιωτικά.
Το Κοσσυφοπέδιο αυτή τη στιγμή, διαθέτει ένα «σώμα εθνοφυλακής», οι άνδρες του οποίου φέρουν ελαφρύ οπλισμό και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κάτι περισσότερο από ένα είδος στρατο-χωροφυλακής, με συνολική δύναμη 3000 ανδρών με τη δυνατότητα να ενισχυθεί με επιπλέον 800 εφέδρους.
Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας θα φτάσουν να αριθμούν 8.000 άνδρες, 5.000 υπό τα όπλα και 3.000 εφέδρους. Το σχέδιο προβλέπει ότι η δύναμη αυτή θα είναι επιχειρησιακή το 2019.
Όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι στα Βαλκάνια βαδίζουμε πρόσω ολοταχώς σε μια σφοδρότατη σύγκρουση κυρίως μεταξύ Σέρβων και Αλβανών λόγω των εθνικιστικών των σχεδίων Τιράνων –Ουάσιγκτον για την δημιουργία μέρους της αποκαλούμενης «Μεγάλης Αλβανίας» και επέκτασης της Βουλγαρίας.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηπειρώτες Ευεργέτες της Τουρκοκρατίας και Ελληνοκρατίας

Αποκαλύπτουμε : Αίτημα στον ΟΗΕ για την εδαφική αποκατάσταση της Αλβανίας με Ελληνικά εδάφη, ετοιμάζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Το αίτημα αυτό προς ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμούς έχουν ήδη υπογράψει όλοι οι βουλευτές που ¨ελέγχει ¨ ο Έντιι Ράμ , Αλβανοί βουλευτές των Σκοπίων, αλλά και του Μαυροβουνίου . 


Το αίτημα αυτό θα συνοδεύεται από χιλιάδες υπογραφές Αλβανών που θα δηλώνουν μόνιμη κατοικία ή τόπο εργασίας "Ελλάδα¨ και φυσικά από τους "Τσάμηδες" που υπογράφουν από τους πρώτους, ως "δεδιωγμένοι" από τις "αλύτρωτες" εστίες τους. 


Μην ξεχνάμε ότι , το 52% των αλλοδαπών ̟ που διαµένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα. ( δεν θέλουμε να τους κάνουμε την ζωή δύσκολη ). 


Οι οπαδοί της ¨Μεγάλης Αλβανίας ¨ και του Αλβανικού Μεγαλοϊδεατισμού , με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του Αλβανού πρωθυπουργού ¨γυρίζουν¨ στα προς προσάρτηση "Αλβανικά εδάφη" και συλλέγουν χιλιάδες υπογραφές. 


Ξυπνήστε ! 
Το πρόβλημα που θα ανακύψει εξαιτίας της αδράνειά μας , κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό , αφού , θα δημιουργήσει ¨προ ανάχωμα¨ υπέρ της Αλβανίας στο διεθνές δίκαιο με σκοπό να γίνει πεπ…

Αναμνήσεις από το άνοιγμα των εκκλησιών στη Β. Ήπειρο και η πρώτη ελεύθερη Ανάσταση το 1992

Ἡ Ἀλβανία κάτω ἀπό τήν ἐξουσία τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος ὑπῆρξε τό μοναδικό συνταγματικά ἀθεϊστικό κράτος στόν κόσμο, κατά τήν περίοδο 1967-1990. Τήν περίοδο αὐτή ἀπαγορεύθηκε κάθε θρησκευτική ἱεροπραξία, καταστράφηκαν ἐκ θεμελίων οἱ περισσότεροι τόποι λατρείας, ἐνῶ ἀπεσχηματίστηκαν ὅλοι οἱ ἱερεῖς, καί πολλοί ἀπό αὐτούς ἐξορίστηκαν ἤ πέθαναν μαρτυρικά στίς φυλακές. Ἀπό τό 1976 ἐπίσης ἀπαγορεύθηκαν διά νόμου ὅλα τα χριστιανικά ὀνόματα. Ἡ ἀπαγόρευση αὐτή ἔπληξε ὅλους τούς ἀλβανούς πολίτες, ἀλλά ἰδιαίτερα τούς βορειοηπειρῶτες ἀδελφούς μας, γιά τούς ὁποίους ἡ ὀρθόδοξη πίστη ἦταν βασικό συστατικό τῆς ἐθνικῆς τους ἰδιοπροσωπίας. Βασική ἀρχή τοῦ Κόμματος Ἐργασίας τῆς Ἀλβανίας ἦταν: «Κύριος σκοπός τοῦ κράτους εἶναι ἡ παραγωγή. Ὅποιος δέν παράγει, ὅπως οἱ ἱερεῖς, δέν ἔχει θέση στή νέα μας κοινωνία». Ἔτσι μέχρι τό 1990 οἱ ἀδελφοί μας ἔμεναν ἀβάπτιστοι, ἀστεφάνωτοι, ἀλειτούργητοι, ἀκήδευτοι, (μέ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις ἱερέων πού μέ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους τελούσανν κρυφά κάποια μυστήρια).          …