Featured Post

Επιστολή Πατριάρχη προς Ορθόδοξες Εκκλησίες : Μην υποχωρείτε – Δεν θα μείνουμε άφωνοι!!!

Εικόνα
Επιμέλεια: Γιάννης Παπανικολάου
Την ξεκάθαρη θέση της Εκκλησίας να μην υποχωρήσει στο θέμα της  εκφράζει ο , μέσω επιστολής στις Ορθόδοξες Εκκλησίες.Οπως σημειώνει “ηκούσθησαν ανοίκειοι απόψεις τινές περί του τρόπου προσελεύσεως εις τα Άχραντα Μυστήρια, είναι αδύνατον εις ημάς να παραμείνωμεν άφωνοι και αμέτοχοι ενώπιον μιάς τοιαύτης αμφισήμου καταστάσεως, αδρανούντες πρότών εξελίξεων και των κατά Πολιτείαν σχετικών ρυθμίσεων και απαγορεύσεων”.Αναλυτικά όσα αναφέρει:«Μακαριώτατε, Χριστός Ανέστη!Εβιώσαμεν επωδύνως τας συνθήκας αι οποίαιεν εφανίσθησαν εις την ζωήν της Εκκλησίας, λόγω της σοβούσης πανδημίας του νέου κορωνοιού, και έφθασαν ενώπιον ημών, διάγραμμάτων και υπό μορφήν ερωτήσεων και προβληματισμού, πανταχόθεν, νέα κατά τόπους δεδομένα και ποικιλόμορφοι εξελίξεις. Ημείς, εμφορούμενοι υπό πνεύματος αλληλεγγύης και συνεργασίας, διά την προστασίαν της υγιείας των πιστών και το κοινόν καλόν, απεδέχθημεν την τέλεσιν των ιερών ακολουθ…

Απολογισμός 2018: με έντονο ανθελληνικό και κλίμα τρομοκρατίας έκλεισε το προηγούμενο έτος

Τους δικούς του χαρακτηρισμούς, βάσει των γεγονότων και του κλίματος που επικρατεί, παίρνει ο εκάστοτε χρόνος στο διάβα του.
Έτος των βίαιων πράξεων και διαρρήξεων χαρακτηρίστηκε το 1993 με τα τόσα έκτροπα κατά της Ελληνικής μας Κοινότητας. Έτος συλλήψεων δεκάδων Βορειοηπειρωτών  την «Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου», της δίκης και φυλάκισης των πέντε ηγετών της οργάνωσης Ομόνοια και της εκκένωσης του χώρου, το 1994. Έτος του εμφυλίου σπαραγμού και της καταστροφής το 1997 και ούτω κάθε εξής. Ένα έτος με έντονο ανθελληνικό και τρομοκρατικό κλίμα έκλεισε και το 2018.
Όλα τα έτη έκρυβαν και κρύβουν μέσα τους ένα στόχο: Να τρομοκρατηθούν οι Βορειοηπειρώτες  ώστε ν’ αδειάσουν το χώρο, ένας σκοπός που μένει πάντα επίκαιρος, να  διαλυθεί η οργάνωση της Ομόνοιας,  να παζαρεύουν την Ελλάδα για δικά της οφέλη.
Σ’ έναν καιρό που μιλάμε και γίνονται τόσες προσπάθειες για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν μιλάμε για  ένα  Κράτος Δικαίου που επικυρώνει την Σύμβαση Πλαίσιο, αντί να μιλάμε για ένα χρόνο ειρήνης, εκδημοκρατισμού και ελευθεριών, από δικών τους ενεργειών και πράξεων, μιλάμε για έτος τρομοκρατίας και εκφοβισμού που συνεχίζονται να παραβιάζονται τα δίκαια αιτήματα ατόμων και μειονοτήτων, ειδικά της Ε. Ε. Μειονότητας.
Το 2018, σαν δεν έφταναν τα προηγούμενα καμώματα όπως:
- η μη αναγνώριση και η υφαρπαγή των περιουσίων,
- το σβήσιμο των ελληνικών πινακίδων και η μη αναγνώριση της διγλωσσίας στους δικούς μας δήμους,
- η καλλιέργεια του μεγαλοϊδεατισμού, μια παλαιά ασθένεια με σύγχρονους ιούς που μεταδίδεται εύκολα στους Αλβανούς πολιτικούς και αρχηγούς κομμάτων, για να καμουφλάρουν την εσωτερική κατάντια με αποκορύφωμα την δολιοφθορά και την πολιτική κρίση,
-το δηλητήριο των ΜΜΕ που ξερνούν φωτιά και λαύρα κατά της Ελλάδος και αμαυρώνουν την εικόνα του βορειοηπειρωτικού χώρου και των Βορειοηπειρωτών,
προστέθηκαν
- οι συγκρούσεις με τους κατοίκους της Χιμάρας υφαρπάζοντάς τους εκατοντάδες στρέμματα και ισοπεδώνοντας τις από δεκαετίες οικίες τους,
- η ανάκριση με τις μεθόδους της κομμουνιστικής δικτατορίας του αλήστου μνήμης Ενβέρ δεκάδων Βορειοηπειρωτών,
- η κατάρτιση της λεγόμενης λίστας απαγορεύσεως εισόδου στη γενέτειρα δεκάδων Βορειοηπειρωτών και η  ταλαιπωρία στις αλβανικές αστυνομικές διαβάσεις δεκάδων άλλων, με αποκορύφωμα την εν ψυχρώ δολοφονία του παλικαριού από το Βουλιαράτι Δρόπολης, Κωνσταντίνου Κατσίφα.
Και μπροστά αυτών των αντιδημοκρατικών, ανθελληνικών και τρομοκρατικών συμβάντων η παρουσία και η αντίδραση της Ελλάδος, μα και του βορειοηπειρωτικού φορέα, της Ομόνοιας, ήταν νοσηρή, μέχρι απούσα. 
Σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές οι Βορειοηπειρώτες πρέπει να φανούν ψύχραιμοι, μακριά από τις κουδουνίστρες των αλβανικών κομμάτων και να πάνε στις κοινοβουλευτικές και δημοτικές εκλογές,  με καθαρό μυαλό και να επιλέξουν το άφθαρτο πρόσωπο, τον άξιο με τόλμη και με θάρρος, με το αναλλοίωτο αίσθημα της αγάπης και προσφοράς  γι’ αυτόν τον πολυβασανισμένο κόσμο και τόπο, για την παρακαταθήκη των προγόνων τους. 
(από συνεργάτη της ΣΦΕΒΑ στη Β. Ήπειρο)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρτυρίες ενός Έλληνα στρατιώτη για την Κορυτσά του 40. ( Βίντεο) - Dëshmi të një ushtari helen për Korçën në vitin 1940. (Video )

Γεννεαλογία Ευθυμίου . Κ. Ι. Μήτκου. - Gjenealogjia e Efthim (Thimi) . K. J. Mitkos

E Vërteta për Gjergj Kastriotin në dy video!

Απόσπασμα από την διαθήκη του Αβδούλ Μπέη Σελίμη του Δελβίνου! - Pjesë nga Testamenti i Abdul Bej Selimi e Delvinës

Ο Ισμαήλ Κεμαλ ο μεγάλος φιλέλληνας και η εφημερίδα του! - DOKUMENT HISTORIK: ISMAIL QEMALI, GAZETA E TIJ GREKO-SHQIPTARE DHE ARTIKULLI I TIJ MBI HELENIZMIN