Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019

Απολογισμός 2018: με έντονο ανθελληνικό και κλίμα τρομοκρατίας έκλεισε το προηγούμενο έτος

Τους δικούς του χαρακτηρισμούς, βάσει των γεγονότων και του κλίματος που επικρατεί, παίρνει ο εκάστοτε χρόνος στο διάβα του.
Έτος των βίαιων πράξεων και διαρρήξεων χαρακτηρίστηκε το 1993 με τα τόσα έκτροπα κατά της Ελληνικής μας Κοινότητας. Έτος συλλήψεων δεκάδων Βορειοηπειρωτών  την «Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου», της δίκης και φυλάκισης των πέντε ηγετών της οργάνωσης Ομόνοια και της εκκένωσης του χώρου, το 1994. Έτος του εμφυλίου σπαραγμού και της καταστροφής το 1997 και ούτω κάθε εξής. Ένα έτος με έντονο ανθελληνικό και τρομοκρατικό κλίμα έκλεισε και το 2018.
Όλα τα έτη έκρυβαν και κρύβουν μέσα τους ένα στόχο: Να τρομοκρατηθούν οι Βορειοηπειρώτες  ώστε ν’ αδειάσουν το χώρο, ένας σκοπός που μένει πάντα επίκαιρος, να  διαλυθεί η οργάνωση της Ομόνοιας,  να παζαρεύουν την Ελλάδα για δικά της οφέλη.
Σ’ έναν καιρό που μιλάμε και γίνονται τόσες προσπάθειες για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν μιλάμε για  ένα  Κράτος Δικαίου που επικυρώνει την Σύμβαση Πλαίσιο, αντί να μιλάμε για ένα χρόνο ειρήνης, εκδημοκρατισμού και ελευθεριών, από δικών τους ενεργειών και πράξεων, μιλάμε για έτος τρομοκρατίας και εκφοβισμού που συνεχίζονται να παραβιάζονται τα δίκαια αιτήματα ατόμων και μειονοτήτων, ειδικά της Ε. Ε. Μειονότητας.
Το 2018, σαν δεν έφταναν τα προηγούμενα καμώματα όπως:
- η μη αναγνώριση και η υφαρπαγή των περιουσίων,
- το σβήσιμο των ελληνικών πινακίδων και η μη αναγνώριση της διγλωσσίας στους δικούς μας δήμους,
- η καλλιέργεια του μεγαλοϊδεατισμού, μια παλαιά ασθένεια με σύγχρονους ιούς που μεταδίδεται εύκολα στους Αλβανούς πολιτικούς και αρχηγούς κομμάτων, για να καμουφλάρουν την εσωτερική κατάντια με αποκορύφωμα την δολιοφθορά και την πολιτική κρίση,
-το δηλητήριο των ΜΜΕ που ξερνούν φωτιά και λαύρα κατά της Ελλάδος και αμαυρώνουν την εικόνα του βορειοηπειρωτικού χώρου και των Βορειοηπειρωτών,
προστέθηκαν
- οι συγκρούσεις με τους κατοίκους της Χιμάρας υφαρπάζοντάς τους εκατοντάδες στρέμματα και ισοπεδώνοντας τις από δεκαετίες οικίες τους,
- η ανάκριση με τις μεθόδους της κομμουνιστικής δικτατορίας του αλήστου μνήμης Ενβέρ δεκάδων Βορειοηπειρωτών,
- η κατάρτιση της λεγόμενης λίστας απαγορεύσεως εισόδου στη γενέτειρα δεκάδων Βορειοηπειρωτών και η  ταλαιπωρία στις αλβανικές αστυνομικές διαβάσεις δεκάδων άλλων, με αποκορύφωμα την εν ψυχρώ δολοφονία του παλικαριού από το Βουλιαράτι Δρόπολης, Κωνσταντίνου Κατσίφα.
Και μπροστά αυτών των αντιδημοκρατικών, ανθελληνικών και τρομοκρατικών συμβάντων η παρουσία και η αντίδραση της Ελλάδος, μα και του βορειοηπειρωτικού φορέα, της Ομόνοιας, ήταν νοσηρή, μέχρι απούσα. 
Σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές οι Βορειοηπειρώτες πρέπει να φανούν ψύχραιμοι, μακριά από τις κουδουνίστρες των αλβανικών κομμάτων και να πάνε στις κοινοβουλευτικές και δημοτικές εκλογές,  με καθαρό μυαλό και να επιλέξουν το άφθαρτο πρόσωπο, τον άξιο με τόλμη και με θάρρος, με το αναλλοίωτο αίσθημα της αγάπης και προσφοράς  γι’ αυτόν τον πολυβασανισμένο κόσμο και τόπο, για την παρακαταθήκη των προγόνων τους. 
(από συνεργάτη της ΣΦΕΒΑ στη Β. Ήπειρο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.