Featured Post

Επιστολή Πατριάρχη προς Ορθόδοξες Εκκλησίες : Μην υποχωρείτε – Δεν θα μείνουμε άφωνοι!!!

Εικόνα
Επιμέλεια: Γιάννης Παπανικολάου
Την ξεκάθαρη θέση της Εκκλησίας να μην υποχωρήσει στο θέμα της  εκφράζει ο , μέσω επιστολής στις Ορθόδοξες Εκκλησίες.Οπως σημειώνει “ηκούσθησαν ανοίκειοι απόψεις τινές περί του τρόπου προσελεύσεως εις τα Άχραντα Μυστήρια, είναι αδύνατον εις ημάς να παραμείνωμεν άφωνοι και αμέτοχοι ενώπιον μιάς τοιαύτης αμφισήμου καταστάσεως, αδρανούντες πρότών εξελίξεων και των κατά Πολιτείαν σχετικών ρυθμίσεων και απαγορεύσεων”.Αναλυτικά όσα αναφέρει:«Μακαριώτατε, Χριστός Ανέστη!Εβιώσαμεν επωδύνως τας συνθήκας αι οποίαιεν εφανίσθησαν εις την ζωήν της Εκκλησίας, λόγω της σοβούσης πανδημίας του νέου κορωνοιού, και έφθασαν ενώπιον ημών, διάγραμμάτων και υπό μορφήν ερωτήσεων και προβληματισμού, πανταχόθεν, νέα κατά τόπους δεδομένα και ποικιλόμορφοι εξελίξεις. Ημείς, εμφορούμενοι υπό πνεύματος αλληλεγγύης και συνεργασίας, διά την προστασίαν της υγιείας των πιστών και το κοινόν καλόν, απεδέχθημεν την τέλεσιν των ιερών ακολουθ…

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια "πώλησης" της Ελληνικής Κοινότητας Κορυτσάς από την Ελληνική Κυβέρνηση!Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές της ιστοσελίδας μας πληροφορηθήκαμε πως η Ελληνική Κυβέρνηση με το Υπουργείο Εξωτερικών που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με την Αλβανική Κυβέρνηση έχουν συμφωνήσει να σβήσουν μαζί με την Μακεδονία και την Κορυτσά και το μεγαλύτερο μέρος της Β Ηπείρου. Μάλιστα φαίνεται να είχαν δηλώσει πως και για τους μεν και για τους δε, εμείς, η εθνική ελληνική μειονότητα της Κορυτσάς αποτελούμε αγκάθι από το οποίο και οι δύο πλευρές θέλουν να απαλλαγούν. 
Αυτό το διαπιστώσαμε στην πράξη και από τα παρακάτω βασικά στοιχεία: α) την άρνηση παραχώρησης της Ελληνικής Υπηκοότητας σε χιλιάδες ομογενείς της περιοχής, που έκαναν αίτηση στο Ελληνικό Προξενείο της Κορυτσάς, από το Υπουργείο Εσωτερικών της Ελλάδας, β) την άρνηση έκδοσης θεώρησης 100 ημερών σε αρκετούς ομογενείς της περιφέρειας μας, που δικαιωματικά θα πρέπει να την πάρουν, και το πιο σημαντικό είναι γ) εδώ και 8 μήνες σχεδόν το Ελληνικό Προξενείο Κορυτσάς μένει χωρίς πρόξενο με ευθύνη κυρίως της Ελληνικής πλευράς διότι αν και έχει αναθέσει το καθήκον αυτό, πριν από λίγο καιρό, στην κα. Νικολάου Μαγδαληνή, η κα. Πρόξενος δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα της γιατί ακόμη περιμένει τα διαπιστευτήρια από το αλβανικό κράτος το οποίο τα καθυστερεί επιδεκτικά και προκλητικά , μέρα με την μέρα, χωρίς να αντιδρά κανείς στην Ελλάδα. 
Φαίνεται πως η αλβανική πλευρά  θα πρέπει να είχε πάρει εγγυήσεις για την υπολειτουργία τους Προξενείου και την απόσβεση κάθε δραστηριότητας της κοινότητας μας αποθαρρύνοντας την με πολλούς τρόπους.
Εμείς οι Έλληνες της Κορυτσάς έχουμε γευτεί πάρα πολλές φορές την εγκατάλειψη της πατρίδας και τώρα ήρθε η στιγμή να γευτούμε και την τελευταία "πώληση" που μας γίνεται και μας έχει πικράνει πάρα πολύ.  Το χειρότερο είναι πως πάντα η πατρίδα μας έβλεπε με μισό μάτι και συμφωνεί στην πράξη, με την αλβανική θεωρεία πως απλά είμαστε φιλέλληνες και όχι απόγονοι των αρχαίων ηπειρωτών ελλήνων που κατοικούσαν εδώ και 6000 χρόνια στην περιοχή που ζούμε και εμείς.
Καταγγέλλουμε όμως κάθε προσπάθεια  άρνησης της ύπαρξης μας και την προσπάθεια πνιγμού κάθε τελευταίας πνοής και φωνής που έχει απομείνει στην μαρτυρική Κορυτσά και από τις δύο πλευρές.
Μέχρι την τελευταία στιγμή θα φωνάζουμε και θα πούμε την αλήθεια .


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δίνουν ελληνική υπηκοότητα σε χιλιάδες αλλοδαπούς & την αρνούνται στους Βορειοηπειρώτες μετά από απαίτηση της Αλβανίας!

Απόσπασμα από την διαθήκη του Αβδούλ Μπέη Σελίμη του Δελβίνου! - Pjesë nga Testamenti i Abdul Bej Selimi e Delvinës

Ο Ισμαήλ Κεμαλ ο μεγάλος φιλέλληνας και η εφημερίδα του! - DOKUMENT HISTORIK: ISMAIL QEMALI, GAZETA E TIJ GREKO-SHQIPTARE DHE ARTIKULLI I TIJ MBI HELENIZMIN

E Vërteta për Gjergj Kastriotin në dy video!

Γεννεαλογία Ευθυμίου . Κ. Ι. Μήτκου. - Gjenealogjia e Efthim (Thimi) . K. J. Mitkos