Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια "πώλησης" της Ελληνικής Κοινότητας Κορυτσάς από την Ελληνική Κυβέρνηση!Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές της ιστοσελίδας μας πληροφορηθήκαμε πως η Ελληνική Κυβέρνηση με το Υπουργείο Εξωτερικών που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με την Αλβανική Κυβέρνηση έχουν συμφωνήσει να σβήσουν μαζί με την Μακεδονία και την Κορυτσά και το μεγαλύτερο μέρος της Β Ηπείρου. Μάλιστα φαίνεται να είχαν δηλώσει πως και για τους μεν και για τους δε, εμείς, η εθνική ελληνική μειονότητα της Κορυτσάς αποτελούμε αγκάθι από το οποίο και οι δύο πλευρές θέλουν να απαλλαγούν. 
Αυτό το διαπιστώσαμε στην πράξη και από τα παρακάτω βασικά στοιχεία: α) την άρνηση παραχώρησης της Ελληνικής Υπηκοότητας σε χιλιάδες ομογενείς της περιοχής, που έκαναν αίτηση στο Ελληνικό Προξενείο της Κορυτσάς, από το Υπουργείο Εσωτερικών της Ελλάδας, β) την άρνηση έκδοσης θεώρησης 100 ημερών σε αρκετούς ομογενείς της περιφέρειας μας, που δικαιωματικά θα πρέπει να την πάρουν, και το πιο σημαντικό είναι γ) εδώ και 8 μήνες σχεδόν το Ελληνικό Προξενείο Κορυτσάς μένει χωρίς πρόξενο με ευθύνη κυρίως της Ελληνικής πλευράς διότι αν και έχει αναθέσει το καθήκον αυτό, πριν από λίγο καιρό, στην κα. Νικολάου Μαγδαληνή, η κα. Πρόξενος δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα της γιατί ακόμη περιμένει τα διαπιστευτήρια από το αλβανικό κράτος το οποίο τα καθυστερεί επιδεκτικά και προκλητικά , μέρα με την μέρα, χωρίς να αντιδρά κανείς στην Ελλάδα. 
Φαίνεται πως η αλβανική πλευρά  θα πρέπει να είχε πάρει εγγυήσεις για την υπολειτουργία τους Προξενείου και την απόσβεση κάθε δραστηριότητας της κοινότητας μας αποθαρρύνοντας την με πολλούς τρόπους.
Εμείς οι Έλληνες της Κορυτσάς έχουμε γευτεί πάρα πολλές φορές την εγκατάλειψη της πατρίδας και τώρα ήρθε η στιγμή να γευτούμε και την τελευταία "πώληση" που μας γίνεται και μας έχει πικράνει πάρα πολύ.  Το χειρότερο είναι πως πάντα η πατρίδα μας έβλεπε με μισό μάτι και συμφωνεί στην πράξη, με την αλβανική θεωρεία πως απλά είμαστε φιλέλληνες και όχι απόγονοι των αρχαίων ηπειρωτών ελλήνων που κατοικούσαν εδώ και 6000 χρόνια στην περιοχή που ζούμε και εμείς.
Καταγγέλλουμε όμως κάθε προσπάθεια  άρνησης της ύπαρξης μας και την προσπάθεια πνιγμού κάθε τελευταίας πνοής και φωνής που έχει απομείνει στην μαρτυρική Κορυτσά και από τις δύο πλευρές.
Μέχρι την τελευταία στιγμή θα φωνάζουμε και θα πούμε την αλήθεια .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.