Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019

Κοπή Βασιλόπιτας της Ομόνοιας Παράρτημα Κορυτσάς 2019.
Η Δημοκρατική Ένωση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας Ομόνοια Παράρτημα Κορυτσάς πραγματοποίησε στις 20 Φεβρουαρίου εκδήλωση για την Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας.   Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος δεκάδες μέλη από όλη την Περιφέρεια της Κορυτσάς. Εκπρόσωποι των υποπαραρτημάτων της οργάνωσης από όλες τις πόλεις και τα χωριά της περιοχής ήταν παρόντες στην εκδήλωση. Η Νεολαία της Ομόνοιας είχε αναλάβει το βάρος της διοργάνωσης και τα κατάφερε με μεγάλη επιτυχία.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος του παρατήματος ο κ Γρηγόρης Καραμέλος ο οποίος τόνισε την σημασία της διαφύλαξης των παραδόσεων που αποτελούν ουσιαστικό στοιχείο της ταυτότητας μας και φυσικά την ανάγκη ύπαρξης αγάπης, ομοψυχίας και ενότητας στα μέλη της κοινότητας μας.
Στην συνέχεια πήρε το λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ Σωτηρής Αδαμόπουλος, (που ήταν και ο μόνος επίσημος που μας τίμησε με την παρουσία του) ο οποίος αναφέρθηκε με ενθουσιώδης τρόπο στην εκδήλωση της Ομόνοιας και γενικότερα για την ομογένεια στην Αλβανία.
Για την ιστορία το φλουρί έτυχε σε μέλος του προεδρείου της Ομόνοιας.

Από τον ανταποκριτή της ιστοσελίδας μας στην Κορυτσά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διευκρίνηση - Sqarim

Διευκρίνηση- Προς τους αναγνώστες μας

Τα κείμενα και το υλικό, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα μας έχουν πηγή τα διάφορα βιβλία και το διαδίκτυο. Αυτά παρουσιάζονται και πολλά μεταφράζονται για να προσφέρουν στους αναγνώστες πνευματική τροφή μέσα από τα κείμενα ορθόδοξης πνευματικότητας αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό μέσα από ιστορικά, πολιτιστικά, πολιτικά δεδομένα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Υπάρχουν και κείμενα που δεν συμφωνούμε απόλυτα αλλά τα δημοσιεύουμε προς χάρη της αλήθειας, της ελευθερίας του λόγου, του δικαιώματος της έκφρασης της διαφορετικής άποψης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θέλουμε να σπείρουμε μίσος μεταξύ ατόμων, λαών και κρατών. Εμείς πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος, η αλήθεια όμως πονάει αλλά σώζει.

Sqarim - Për lexuesit tanë.

Tekstet dhe materialet që paraqet faqja jonë, kanë si burim librat dhe rrjetin e internetit. Ato paraqiten dhe shumë përkthehen që t'iu sjellin lexuesve një ushqim shpirtëror nëpërmjet teksteve të spiritualtitet Orthodhoks dhe një ushqim për mendjen dhe pikëpyetje të ndryshme nëpërmjet materialeve historike, kulturore dhe politke që prezantohen për herë të parë. Ka dhe tekste që me të cilat nuk jemi plotësisht dakort por i publikojmë për hir të së vërtetës, të drejtës së lirisë së fjalës dhe të shprehjes së opinionit ndryshe. POR, NË ASNJË RAST nuk dëshirojmë që të mbjellim urrejtje ndër njerëzit, popujt apo shtetet. Ne besojmë tek dashuria, bashkjetesa dhe në asnjë rast tek urrejtja por, e vërteta shumë herë shkakëton dhimbje por të shpëton ndërsa ai që urren në fillim shkatërron veten e tij.