Nikolas Geixh rizgjidhet në krye të Federatës Panepirote

Nikolas Geixh u rizgjodh kryetar i Federatës Panepirote te Amerikës në kongresin e 40-të që u mbajt në Clearwater të Floridas.
"Ne kemi zgjedhur një bord të përbërë nga “veteranë” të  lindur në Epir dhe anëtarë më të rinj të cilët kanë lindur në Amerikë, por me ndjenja të forta për atdheun dhe traditat e prindërve të tyre"-shtoi ai.
Geixh tha se Federata do të angazhohet që qeveritë e Shteteve të Bashkuara, Greqisë dhe
BE-së të vënë nën presion efektiv mbi Tiranën që t’i sigurojë grekëve të Shqipërisë  gjitha të drejtat fetare, arsimore, politike, gjuhësore dhe kulturore që rrjedhin nga marrëveshjet ndërkombëtare.
Ai tha se do t’i bëjë thirrje BE-së  të "ngrijë" negociatat për pranimin e Shqipërisë deri sa parlamenti të miratojë të gjitha parimet evropiane mbi të drejtat e pakicave. Të ftuar nderi në kongres ishin edhe Pirro Dhima, kryetarja e Komitetit Shtetëror të Minoriteteve, Konstandina Bezhani dhe dy kryetarë bashkish, Akilea Deçka dhe  Leonidha Kristo.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ομιλία Γ Καραμέλου στην Αλβανική Βουλή στις 28 Οκτωβρίου 2019!- Fjala e mbajtur nga z Ligoraq Karamelo në parlament në dt 28.10.2019

Επερώτηση στον Ράμα, για το φόνο του Κ Κατσίφα, από τον βουλευτή Γ Καραμέλο! - Kërkesë për pyetje Kryeministrit Rama në lidhje me vrasjen e K Kacifas nga deputeti L Karamelo!

Απάντηση Γ Καραμέλου σε προκλητικές δηλώσεις αλβανού βουλευτή εις βάρος της Ελλάδας! - Përgjigje e L Karamelos ndaj thirrjeve provokuese të një "deputeti" (dy herë të dënuar)!