Featured Post

Κυριακή Δ Ματθαίου- Η Αληθινή Πίστη- Αρχιμ Επιφάνιος Χατζηγιάγκου!

Εικόνα

Nikolas Geixh rizgjidhet në krye të Federatës Panepirote

Nikolas Geixh u rizgjodh kryetar i Federatës Panepirote te Amerikës në kongresin e 40-të që u mbajt në Clearwater të Floridas.
"Ne kemi zgjedhur një bord të përbërë nga “veteranë” të  lindur në Epir dhe anëtarë më të rinj të cilët kanë lindur në Amerikë, por me ndjenja të forta për atdheun dhe traditat e prindërve të tyre"-shtoi ai.
Geixh tha se Federata do të angazhohet që qeveritë e Shteteve të Bashkuara, Greqisë dhe
BE-së të vënë nën presion efektiv mbi Tiranën që t’i sigurojë grekëve të Shqipërisë  gjitha të drejtat fetare, arsimore, politike, gjuhësore dhe kulturore që rrjedhin nga marrëveshjet ndërkombëtare.
Ai tha se do t’i bëjë thirrje BE-së  të "ngrijë" negociatat për pranimin e Shqipërisë deri sa parlamenti të miratojë të gjitha parimet evropiane mbi të drejtat e pakicave. Të ftuar nderi në kongres ishin edhe Pirro Dhima, kryetarja e Komitetit Shtetëror të Minoriteteve, Konstandina Bezhani dhe dy kryetarë bashkish, Akilea Deçka dhe  Leonidha Kristo.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΓ ΜΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΔΙΙΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ UNESCO ΕΛΛΑΔΟΣ – 3/7/2020

Γρηγόρης Καραμέλος, βουλευτής Κορυτσάς: Δεν θέλουμε η Αλβανία να καταντήσει προτεκτοράτο της Τουρκίας. Θέλουμε να έχει καλές σχέσεις με την Ελλάδα!

Διατριβή περί της κακής διευθύνσεως των κοινών εν Κοριτσᾴ. 1866 - Trajtesë për drejtimin e keq të punëve në Korçë. 1866,

A Brief Glimpse at Christian History