Featured Post

Τζον Μπόλτον: «Όταν άκουγα τον Ερντογάν νόμιζα ότι μιλούσε ο Μουσολίνι»!

Εικόνα
Σκίτσο από τη ρωσική ιστοσελίδα regnum.«Η συνάντηση με τον Ερντογάν είναι μια ξεχωριστή εμπειρία», γράφει ο Μπόλτον στα απομνημονεύματά του.
 « Όταν τον άκουσα, και ήταν πάντα με μεταφραστή, μου φάνηκε ότι άκουγα τον Μουσολίνι να μιλάει από το μπαλκόνι του στη Ρώμη. Η μόνη διαφορά ήταν ότι δεν ήταν ο Μουσολίνι που μίλησε στο τηλέφωνο, αλλά ο Ερντογάν».


Ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Μπόλτον, δημοσίευσε το βιβλίο «TheRoomWhereitHappened», στο οποίο μιλά για τους 17 μήνες που πέρασε υπό την καθοδήγηση του Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να εμποδίσει τη δημοσίευσή του, με βάση το γεγονός ότι δεν είχε ακόμη ολοκληρώσει τον έλεγχο και αποκάλυπτε μεγάλο αριθμό διαβαθμισμένων πληροφοριών. Ωστόσο, τα δικαστήρια απέρριψαν την ένσταση.

Τα απομνημονεύματα δημοσιεύθηκαν και κατέκτησαν την πρώτη θέση στη λίστα των best-seller της Amazon σε πολλές χώρες όσον αφορά τον αριθμό των παραγγελιών που ελήφθησαν πριν από την κυκλοφορία.

 Οι ειδήσεις που …

Μεγάλη Παρασκευή στην Ι.Μ. Κορυτσάς (Περιφορά Επιταφίου) !- E Premtja e Madhe (e Zezë) në Mitropolinë e Korçës!


Η Κορυτσά έχει μετατραπεί εδώ και πολλά χρόνια πια σε πόλη της Ανάστασης. Χιλιάδες κόσμος, ορθόδοξη και μη, αλβανοί και ξένοι, συρρέουν για να παρακολουθήσουν της θρησκευτικές τελετές αλλά και να απολαύσουν την πανέμορφη πόλη. Ιδιαίτερα την Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο το κέντρο της πόλης γεμίζει από χιλιάδες κόσμο. Φέτος ξεπέρασαν κάθε προσδοκία  οι επισκέπτες  που παρακολούθησαν την τελετή της Περιφοράς του Επιταφίου. Οι επιτάφιοι από τις έξι ενορίες της Μητρόπολης συγκεντρώνονται στο κέντρο και διανύουν με μεγαλοπρέπεια τους κεντρικούς δρόμους της πόλης με την συνοδεία της Μπάντας του Δήμου αλλά και αυτοκινήτων με την βυζαντινή σημαία που προπορεύονται και αποδεικνύουν περίτρανα τι εκπροσωπεί αυτή η τελετή. Αν δεν ήταν ο ελληνορθόδοξος βυζαντινός πολιτισμός που διαφυλάχθηκε στην Κορυτσά τότε θα ήταν μια απλή αλβανική πόλη που δεν θα είχε τίποτα το ξεχωριστό όπως άλλωστε είναι και οι περισσότερες πόλεις στην Αλβανία. Καλή Ανάσταση.
...............
Korça është kthyer këtu e vite në qytetin e Pashkës. Me mijëra vizitorë, orthodhoksë ose jo, shqiptarë apo të huaj, vijnë që të ndjekin ceremonitë fetare por dhe që të shijojnë qytetin e bukur. Në veçanti gjatë të Premtes së Madhe (të Zezë)  dhe të Shtunën e Madhe, qëndra e qytetit mbushet me mijëra njerëz. Sivjet tejkaluan çdo pritshmëri vizitorët që ndoqën Procesionin e Epitafit. Gjashtë famullitë me epitafet e tyre, mblidhen në qëndër, para Katedrales dhe përshkruajnë me madhështi rrugët kryesore të qytetit nën shoqërinë e Bandës së Bashkiës por dhe të makinave me flamurët e Bizantit që ecin para dhe vërtetojnë në mënyrën më të qartë se çfarë përfaqëson kjo ceremoni. Nëse nuk ishte kultura helenorthodhokse bizantine e cila u ruajt në Korçë atëhere ky qytet do të ishte një qytet shqiptar i zakonshëm pa asnjë gjë të veçantë ashtu siç janë dhe shumica e qytetetve në Shqipëri. 
Pashkë të Mbara

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γρηγόρης Καραμέλος, βουλευτής Κορυτσάς: Δεν θέλουμε η Αλβανία να καταντήσει προτεκτοράτο της Τουρκίας. Θέλουμε να έχει καλές σχέσεις με την Ελλάδα!

Γεννεαλογία Ευθυμίου . Κ. Ι. Μήτκου. - Gjenealogjia e Efthim (Thimi) . K. J. Mitkos

Διατριβή περί της κακής διευθύνσεως των κοινών εν Κοριτσᾴ. 1866 - Trajtesë për drejtimin e keq të punëve në Korçë. 1866,

ΚΥΡΙΑΚΗ Γ΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ: Ο ΛΥΧΝΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΣΤΙΝ Ο ΟΦΘΑΛΜΟΣ

Ιταλός πολιτικός προκαλεί εγκεφαλικό στου αλβανούς: "Οι αρχαίες πόλεις της Αλβανίας είναι ελληνικές!"- Politikani italian shkakëton gjendje të fikti me të vërtetat që tha: "Qytetet e lashta "shqiptare" janë greke dhe kaq!