Featured Post

Τζον Μπόλτον: «Όταν άκουγα τον Ερντογάν νόμιζα ότι μιλούσε ο Μουσολίνι»!

Εικόνα
Σκίτσο από τη ρωσική ιστοσελίδα regnum.«Η συνάντηση με τον Ερντογάν είναι μια ξεχωριστή εμπειρία», γράφει ο Μπόλτον στα απομνημονεύματά του.
 « Όταν τον άκουσα, και ήταν πάντα με μεταφραστή, μου φάνηκε ότι άκουγα τον Μουσολίνι να μιλάει από το μπαλκόνι του στη Ρώμη. Η μόνη διαφορά ήταν ότι δεν ήταν ο Μουσολίνι που μίλησε στο τηλέφωνο, αλλά ο Ερντογάν».


Ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Μπόλτον, δημοσίευσε το βιβλίο «TheRoomWhereitHappened», στο οποίο μιλά για τους 17 μήνες που πέρασε υπό την καθοδήγηση του Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να εμποδίσει τη δημοσίευσή του, με βάση το γεγονός ότι δεν είχε ακόμη ολοκληρώσει τον έλεγχο και αποκάλυπτε μεγάλο αριθμό διαβαθμισμένων πληροφοριών. Ωστόσο, τα δικαστήρια απέρριψαν την ένσταση.

Τα απομνημονεύματα δημοσιεύθηκαν και κατέκτησαν την πρώτη θέση στη λίστα των best-seller της Amazon σε πολλές χώρες όσον αφορά τον αριθμό των παραγγελιών που ελήφθησαν πριν από την κυκλοφορία.

 Οι ειδήσεις που …

Αλβανία: «Η γειτονιά των ληστών της πολιτικής»

 «Η γειτονιά των ληστών της πολιτικής», το τετράγωνο με τις 122 λευκές βίλες που αγοράστηκαν με δισεκατομμύρια «μαύρα χρήματα»


«Όσο κουνάς ένα σακί με αποκαΐδια, τόση μαύρη σκόνη βγαίνει»

Στον δρόμο που συνδέει την πρωτεύουσα με το Ελμπασάν, πίσω από το πρώτο  σούπερ μάρκετ ή πιο απλά μόλις τέσσερα χιλιόμετρα από τα Τίρανα προς την Πετρέλα, υπάρχει ένας δρόμος, όπου παράλληλα με αυτόν, υπουργοί, διευθυντές υπουργείων και πρωθυπουργοί- που έκλεψαν και συνεχίζουν να κλέβουν το δημόσιο- έχουν την κατοικία τους.


   Είναι οι βίλες  των Βαλκάνιων ολιγαρχών, η γειτονικά των πάνω από 90 εκατομμυρίων ευρώ. 

Οι οποίοι -ολιγάρχες - είχαν στιγματισθεί από τον πρώην επικεφαλής του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κέρι, πριν από χρόνια στη διάσκεψη του Βερολίνου.


 Είναι οι νέοι Αλβανοί δισεκατομμυριούχοι που έγιναν πλούσιοι με το έγκλημα και τη διαφθορά. Ενώ ένα μεγάλο μέρος από αυτούς συνδέεται με τον κόσμο της μαφίας.


Έχουν δημιουργήσει ένα συγκρότημα κατοικιών με πολυτελείς βίλες, η μία δίπλα στην άλλη που οι ιδιοκτήτες τους έχουν όλα τα πολιτικά χρώματα που μπαίνουν και βγαίνουν  από το συγκρότημα αυτό, πηγαινο-ερχόμενοι στα Τίρανα, χρησιμοποιώντας την πρωτεύουσα ως τόπο διαπραγμάτευσης ή ως «καζίνο», όπου παίζονται δισεκατομμύρια με σημαδεμένα χαρτιά.


Υπάρχουν 122 λευκοβαμμένες βίλες, έκτασης 350 τ.μ. σε οικόπεδο πάνω από 600 τ.μ. που αγοράστηκαν με μαύρα χρήματα βουλευτών, υπουργών, πρεσβευτών, τηλεοπτικών συντονιστών, σχολιαστών των ΜΜΕ, κρατικών αξιωματούχων, εισαγγελέων, δικαστών, ανώτερων τελωνειακών υπαλλήλων, επικεφαλής πολιτικών κομμάτων, εγκληματιών, εμπόρων ναρκωτικών, εμπόριο λευκής σαρκός κλπ.


Υπάρχουν επίσης βίλες πολύ έμπειρων διπλωματών που κατηγορούνται για υποθέσεις διαπλοκής, οι οποίες ποτέ δεν εξιχνιάζονται γιατί ‘ο  όμοιος τον όμοιο δεν χτυπά’.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο φουκαράς λαός τρέχει στους δρόμους της χώρας και του  εξωτερικού για το μεροκάματο, ενώ οι δισεκατομμυριούχοι της συνοικίας αυτής,  έχουν στα χέρια τους, τους πολιτικούς, δηλητηριάζουν τους νέους με τα ναρκωτικά ενώ τα δικά τους τα παιδιά τα στέλνουν σε σχολεία πολυτελείας στις δυτικές χώρες, όπως σημειώνει και η «shqiptari.net».


Δικαίως έχει βαφτιστεί αυτή η συνοικία «Lagja e hajdutëve të politikës»/ «Γειτονιά των ληστών της πολιτικής» που είναι μια έκταση 226 χιλιάδων τ.μ. εκ των οποίων οι 79 χιλιάδες τ.μ. είναι βίλες που η κάθε μία είναι της τάξης των 500 χιλιάδων ευρώ.

telegraf.al
-
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  τουιστολογίου παραγωγήςhttps://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γρηγόρης Καραμέλος, βουλευτής Κορυτσάς: Δεν θέλουμε η Αλβανία να καταντήσει προτεκτοράτο της Τουρκίας. Θέλουμε να έχει καλές σχέσεις με την Ελλάδα!

Γεννεαλογία Ευθυμίου . Κ. Ι. Μήτκου. - Gjenealogjia e Efthim (Thimi) . K. J. Mitkos

Διατριβή περί της κακής διευθύνσεως των κοινών εν Κοριτσᾴ. 1866 - Trajtesë për drejtimin e keq të punëve në Korçë. 1866,

ΚΥΡΙΑΚΗ Γ΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ: Ο ΛΥΧΝΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΣΤΙΝ Ο ΟΦΘΑΛΜΟΣ

Ιταλός πολιτικός προκαλεί εγκεφαλικό στου αλβανούς: "Οι αρχαίες πόλεις της Αλβανίας είναι ελληνικές!"- Politikani italian shkakëton gjendje të fikti me të vërtetat që tha: "Qytetet e lashta "shqiptare" janë greke dhe kaq!