Featured Post

Βιωματικοί λόγοι σύγχρονων αγίων Γερόντων για την προσευχή

Εικόνα
Όταν προσεύχεσαι, να ξεχνάς την σωματική σου αρρώστια, να την αποδέχεσαι σαν κανόνα, σαν επιτίμιο, για την άφεση των αμαρτιών σου. Για τα παραπέρα μην ανησυχείς, άφησέ τα στο Θεό κι ο Θεός ξέρει τη δουλειά Του.
Άγιος Πορφύριos
* * * * * * * * *Όσο κόβεις σχέσεις από τα κοσμικά, τόσο ελευθερώνεται ο νούς σου και καθαρίζει και προσεύχεσαι καλύτερα.
Γέροντας Ιερώνυμος της Αιγίνης
* * * * * * * * *Για να προσευχηθούμε με την καρδιά  για τον συνάνθρωπό μας, πρέπει να τον πονέσουμε. Να βγούμε σιγά-σιγά από τον εαυτό μας και ν’αρχίσουμε ν’αγαπάμε και να πονάμε τους συνανθρώπους μας εάν θέλουμε  η  προσευχή μας να γίνει καρδιακή. Να κάνουμε τον πόνο του, δικό μας πόνο.Άγιος Παΐσιος* * * * * * * * * * * * * * *Καμιά προσευχή δεν πάει χαμένη. Εμένα η προσευχή με κράτησε τόσα χρόνια.
Άγιος  Ιάκωβος  Τσαλίκης
* * * * * * * * * * * * * * *Μην αφήνεις την προσευχή. Να φοβάσαι την αμέλεια και την αδιαφορία. Όταν το πρωί προσευχηθείς και νιώσεις κατάνυξη, όλη την ημέρα θα πετάς. Όταν το πρωί …

Εκλογές 30 Ιουνίου στην Αλβανία: ποια η θέση της Ε. Ε. Μειονότητας;

Παρά των αντιδράσεων των πέντε αρχηγών κομμάτων της αντιπολίτευσης, παρά του διατάγματος του Προέδρου της Δημοκρατίας για αναβολή της ημερομηνίας εκλογών στην Δημοκρατία της Αλβανίας, παρά των αντιδράσεων των δήμων, δήμαρχοι των οποίων αντιπροσωπεύουν την αντιπολίτευση, μέχρι την καταστροφή του εκλογικού υλικού, οι εκλογές στην Αλβανία θα διεξαχθούν την 30η Ιουνίου.
Και θα διεξαχθούν την ημερομηνία αυτή διότι το κυβερνών κόμμα είναι ισχυρό. Έχει όλα τα μέσα και ελέγχει τα πάντα. Μέχρι και το Εκλογικό Κολέγιο, το οποίο αναίρεσε το διάταγμα του Πρόεδρου και διέταξε οι εκλογές να διεξαχθούν την καθορισμένη ημερομηνία.
Είναι γεγονός πως έχουμε να κάνουμε με ένα νέο τρόπο διακυβέρνησης, με ένα νέο κατεστημένο, πρωτοφανές, που και οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να καταλάβουν και να μεσολαβήσουν.
Οι προεκλογικές κινήσεις έδειξαν πως ανεξαρτήτως από τις εσωτερικές έριδες και την δίψα για εξουσία, όλοι τους συμφωνούν σε ένα πράγμα: στην εθνική τους πολιτική. Στην ιδέα της μεγάλης Αλβανίας. Είδαμε το σήμα της μεγάλης Αλβανίας να το κάνει ο πρωθυπουργός, είδαμε το σήμα να το κάνει ο πρόεδρος της Αντιπολίτευσης μέσα στο πλήθος των διαδηλωτών, είδαμε το σήμα να το κάνει και ο ίδιος  Πρόεδρος της Δημοκρατίας αμέσως μετά την υπογραφή του Διατάγματος. 
Η Ε. Ε. Μειονότητα δεν θα αναλάβει την πολιτική της Αλβανίας. Την πολιτική αυτή θα την κάνουν οι ίδιοι οι Αλβανοί. Στις κοινοβουλευτικές και δημοτικές εκλογές, όμως,  θα προσπαθήσει να αναδείξει τους δικούς της αντιπροσώπους και θα συνεργαστεί με την εκάστοτε κυβέρνηση για τα δικά της συμφέροντα, για τα δικά της δίκαια.
Με τον έναν ή τον άλλον Αρχηγό η Ελληνική Κοινότητα θα προσπαθήσει και θα επιμένει να αναδείξει τους δικούς της δημάρχους, αυτούς που έχουν μέσα τους τον πνεύμα, την αγωνιστικότητα και την αγάπη γι’ αυτόν τον τόπο και κόσμο. Έτσι κι αλλιώς το κυβερνών κόμμα θα αναδείξει τον δικό του υποψήφιο, ξανά Έλληνα. Τότε ποιο είναι το κέρδος της αποχής των Βορειοηπειρωτών από τις εκλογές; Με την αποχή μας εμείς θα αλλάξουμε τα δεδομένα της αλβανικής πολιτικής; Όχι. Τότε; Είναι λυπηρό που η οργάνωση της Ομόνοιας στέκεται απαθής, δεν παίρνει θέση, σε μια στιγμή που υποψήφιο κατεβάζει το κόμμα των Ελλήνων (έτσι τουλάχιστον αναγνωρίζεται) ΜΕΓΚΑ, τον πρόεδρό του Χρήστο Κίτσο.
Το ΚΕΑΔ απέχει από τις εκλογές. Η Ομόνοια υποστηρίζει τη γραμμή του ΚΕΑΔ. Η Μειονότητα είναι χωρισμένη.
Έτσι θα βαδίσουμε; Αυτή είναι η πολιτική μας; Η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στη χώρα ή συσπείρωση για την διεκδίκηση των ποδοπατημένων δικαιωμάτων μας και η ανάδειξη ικανών δημάρχων για την αυτονοποίηση των δήμων μας;
(από συνεργάτη της ΣΦΕΒΑ στη Β. Ήπειρο)
http://www.sfeva.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δίνουν ελληνική υπηκοότητα σε χιλιάδες αλλοδαπούς & την αρνούνται στους Βορειοηπειρώτες μετά από απαίτηση της Αλβανίας!

E Vërteta për Gjergj Kastriotin në dy video!

Οι 114 πεσόντες Κορυτσαίοι κατά τον Αυτονομιακό Αγώνα (1914)! - 114 helenët korçarë të rrënë në betejën për liri (1914)!

Ελληνισμός και Κορυτσά - Helenizmi dhe Korça.

Γεννεαλογία Ευθυμίου . Κ. Ι. Μήτκου. - Gjenealogjia e Efthim (Thimi) . K. J. Mitkos