Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Αλβανία: Προωθείται η κατάργηση του διαβατηρίου Κοσσυφοπεδίου

 
Τίρανα.
Κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών στις 31 Ιουλίου 2019, εγκρίθηκε το νέο σχέδιο νόμου «περί Ιθαγένειας».



Στο σχέδιο που υποβλήθηκε στο Κοινοβούλιο υπάρχουν ορισμένες θεμελιώδεις αλλαγές, όπως  το άρθρο 6, το οποίο προβλέπει «Απόκτηση της ιδιότητας του πολίτη με καταγωγή».


Α. Η αλβανική υπηκοότητα αποκτάται από έναν αλλοδαπό, των οποίων οι πρόγονοι έχουν αλβανική καταγωγή, υπό την προϋπόθεση ότι αποδεικνύουν τη συγγένεια σε ευθεία γραμμή, μέχρι τρεις βαθμούς, του αιτούντος με τον πρόγονο.



Β. Στην περίπτωση αυτή ο πολίτης υποβάλλει αίτηση για απόκτηση αλβανικής υπηκοότητας με βάση την καταγωγή και πληροί τα κριτήρια που ορίζονται στις υποπαραγράφους “dh” και “ë”  στην παράγραφο 1 του άρθρου 8 του παρόντος νόμου.


Γ. Η απαραίτητη τεκμηρίωση   για την αλβανική καταγωγή του αιτούντος καθορίζεται από τις οδηγίες του Υπουργού.


Το άρθρο αυτό δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Αλβανούς που γεννήθηκαν σε άλλες χώρες, αλλά αδυνατούν να αποδείξουν την αλβανική καταγωγή τους για να αποκτήσουν την αλβανική υπηκοότητα.


Οι πολίτες της Δημοκρατίας  του Κοσσυφοπεδίου είχαν αποκλεισθεί από την απόκτηση της αλβανικής υπηκοότητας με απόφαση του Ιουλίου του 2013, αν και είχαν τη δυνατότητα να αποδείξουν την αλβανική εθνικότητά τους. 


Τώρα, η απόφαση αυτή καταργείται με το νέο σχέδιο νόμου.


top-channel.tv


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  τουιστολογίου παραγωγήςhttps://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: