Ενίσχυση του έργου!

Ενίσχυση του έργου!

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Ο ΔΗΜΟΣ ΦΟΙΝΙΚΑΙΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΜΑΡΙΝ ΜΕΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΔΙΓΛΩΣΣΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Τις τελευταίες ημέρες στο χώρο του Δήμου Φοινικαίων έχουν σβηστεί από ανώνυμους δράστες όλες οι επιγραφές στην ελληνική γλώσσα στις πινακίδες που πρόσφατα τοποθέτησε η Γενική Διεύθυνση Οδών προς εφαρμογή των διατάξεων του νόμου υπ’ αρ. 96/2017 «περί προστασίας των Εθνικών Μειονοτήτων στην Αλβανική Δημοκρατία».
Αυτή η επαναλαμβανόμενη επίθεση έρχεται αμέσως μετά τη μετάδοση στο τηλεοπτικό κανάλι TOP Chanel της εκπομπής του σκανδαλοδημιουργού δημοσιογράφου Μαρίν Μέμα, ο οποίος μονίμως αφιερώνει χρόνο και μέσα να προκαλέσει διάσπαση και διενέξεις μεταξύ του αλβανικού λαού και του λαού της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία.
Δεν είναι η πρώτη φορά που δια της δημοσιογραφικής προπαγάνδας έχουν εμψυχωθεί ορισμένες ομάδες εξτρεμιστών κατά των κατοίκων των χωριών της εθνικής μειονότητας να ληστεύουν περιουσίες και σπίτια και να καταστρέψουν τα εθνικά, θρησκευτικά σύμβολα και τα μνημεία των ηρώων, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει συλληφθεί από τη δημόσια αστυνομία και δεν έχει τιμωρηθεί κανείς από τη δικαιοσύνη, αφήνοντας έτσι υπό καθεστώς τρομοκρατίας και απροστάτευτους τους κατοίκους αυτούς.
Οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της παρότρυνσης έχουν αποκαλυφθεί από μόνοι τους στα μέσα μαζικής επικοινωνίας ενώ εκείνοι που ενήργησαν θα μπορούσαν να συλληφθούν επ’ αυτοφώρω αλλά μέχρι σήμερα επικρατεί η απάθεια των αρμοδίων αρχών να ενεργήσουν.
Ο Δήμος Φοινικαίων, αφοσιωμένος αποκλειστικά στην αποστολή του διαχειρίζεται με συνέπεια κάθε πρόβλημα των πολιτών του χωρίς εθνική, θρησκευτική και κοινωνική διάκριση και πάνω από όλα ενδιαφέρεται για την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας τους αλλά και των δικαιωμάτων που απορρέουν από το Σύνταγμα και τους αντίστοιχους νόμους. Οι κάτοικοι και τα χωριά με αλβανική εθνικότητα έχουν το ανάλογο μερίδιό τους στη διοίκηση του δήμου, επωφελούνται επενδύσεις και οικονομική βοήθεια όπως και οι άλλοι πολίτες και χωριά του Δήμου. Στην ατζέντα ενός σοβαρού δημοσιογράφου θα ήταν εύλογο να υπήρχε ως προτεραιότητα το θεματολόγιο παντελούς έλλειψης επενδύσεων από το κράτος καθ΄όλη τη διάρκεια των τριών τελευταίων δεκαετιών σε όλη την έκταση του δήμου, να προβαλλόταν η πικρή πραγματικότητα ότι τα 58 χωριά είναι χωρίς υποδομή, με ηλεκτρικό δίκτυο πεπαλαιωμένο που κατά τη χειμερινή περίοδο σχεδόν δε λειτουργεί, με έντονη ανεργία που αναγκάζει τους πολίτες να ξενιτευτούν.
Αναφορές τέτοιες για αδικίες εις βάρος των πολιτών αλβανικής εθνικότητας στο Δήμο είναι ανυπόστατες και σκηνοθετημένες για κακόβουλους σκοπούς για να υπονομεύσουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο λαών και για να δικαιολογήσουν το μη σεβασμό των δικαιωμάτων που τώρα πια απεικονίζονται και στον ξεχωριστό νόμο για της Εθνικές Μειονότητες.
Καταγγέλλουμε δημοσίως την χωρίς προηγούμενο προπαγάνδα του δημοσιογράφου Μαρίν Μέμα κατά του Δήμου Φοινικαίων και:
• Ζητούμε από τα όργανα της δικαιοσύνης να ασκήσουν τις αρμοδιότητές τους προς εφαρμογή των διατάξεων του Συντάγματος και των αντίστοιχων νόμων,
• Ζητάμε από τις αρχές της δημόσιας τάξης να εντοπίσουν και συλλάβουν τους δράστες της καταστροφής της δημόσιας περιουσίας και της προσβολής των δικαιωμάτων που είναι κατοχυρωμένα με νόμο.
• Ζητάμε από την κυβέρνηση να επισπεύσει τη διαδικασία κατάρτισης και έγκρισης των εφαρμοστικών νόμων για τις μειονότητες και να ενισχύσει τη θετική προπαγάνδα για τα δικαιώματα των Εθνικών Μειονοτήτων, τα οποία είναι μέρος της εσωτερικής νομοθεσίας και ένας απαραίτητος όρος για την ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑΙΩΝ
https://www.facebook.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: