Featured Post

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΓ ΜΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΔΙΙΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ UNESCO ΕΛΛΑΔΟΣ – 3/7/2020

Εικόνα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΓ ΜΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΔΙΙΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ UNESCO ΕΛΛΑΔΟΣ – 3/7/2020Την Παρασκευή, 3 Ιουλίου, στο πλαίσιο των συστηματικών προσπαθειών της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού για τη δημιουργία πανομογενειακού δικτύου των Ελλήνων ομογενών ιατρών από όλον τον κόσμο, ο Γενικός Γραμματέας, Ομότ. Καθ. Ιω. Χρυσουλάκης, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Ιπποκρατικού Ιδρύματος Κω (ΔΙΙΚ) και συγκεκριμένα, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο, καθ. Στέφανο Γερουλάνο, τον Γραμματέα, καθ. Νικόλαο Παπαντωνίου, και τον Ταμία, κ. Φίλιππο Καλούδη. Στη συζήτηση συμμετείχε και η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και του Κέντρου UNESCOγια τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια, κυρία Αικατερίνη Τζιτζικώστα. Στη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε πως ο Ιπποκράτης, ως ιστορικό πρόσωπο παγκόσμιας εμβέλειας και πατέρας της σύγχρονης Ιατρικής Επιστήμης και η Ιπποκρατική Ηθική και Δεοντολογία πρέπει να αποτελέσουν τον θεμέλιο λίθο…

Κωνσταντίνος Καβάφης - Θερμοπύλες! - Kostas Kavafis Termopile[1]


Kostas Kavafis

 

Termopile[1]

 

Nder u qoftë atyre që jetën e çojnë

duke ruajtur Termopilet.

Nuk tunden kurrë nga detyra;

mbeten të drejtë dhe të rreptë në çdo vepër,

por plot me keqardhje, plot dhembshuri;

zemërgjerë kur janë të pasur, kur janë të varfër

sërish pak zemërgjerë,

gjithmonë ndihmojnë me sa munden;

thonë ngaherë të vërtetën,

por gënjeshtarët nuk i urrejnë.

 

Edhe më shumë nder u ka hije

kur parashohin (dhe këta janë të shumtë)

se në fund do të shfaqet Efialti,

se medët, më në fund, do të shkojnë tutje.

 [1] Në vitin 480 Greqia u pushtua nga persët (medët), që udhëhiqeshin nga perandori Kserks. Mbreti spartan Leonida, në krye të 7 000 grekëve, mori urdhër të ndalte përparimin e ushtrisë perse në Termopile (Greqia qendrore), një kalim i ngushtë mes detit dhe maleve të pakapërcyeshme. Ushtria perse, e përbërë prej 250 000 trupash dhe shumë e fuqishme, sulmoi dy herë, por që të dyja herët u shtrëngua të tërhiqej, pasi kalimi ishte kaq i ngushtë, sa nuk mund të poziciononin të gjitha forcat e tyre. Mirëpo, një bujk vendas, Efialti koprrac, udhëhoqi një pjesë të këmbësorisë perse nëpër një kalim malor, dhe në mëngjes persët u shfaqën pas shpinës së grekëve. Leonida e urdhëroi ushtrinë të tërhiqej dhe qëndroi tek shtegu vetëm me 300 spartanë. Si spartan i vërtetë që ishte, zgjodhi vdekjen në vend të tërheqjes; të 300 spartanët, përfshi dhe Leonidën, vdiqën, por arritën t’i pengonin persët për aq kohë sa i duhej ushtrisë greke të tërhiqej e sigurt.Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γρηγόρης Καραμέλος, βουλευτής Κορυτσάς: Δεν θέλουμε η Αλβανία να καταντήσει προτεκτοράτο της Τουρκίας. Θέλουμε να έχει καλές σχέσεις με την Ελλάδα!

Διατριβή περί της κακής διευθύνσεως των κοινών εν Κοριτσᾴ. 1866 - Trajtesë për drejtimin e keq të punëve në Korçë. 1866,

Γεννεαλογία Ευθυμίου . Κ. Ι. Μήτκου. - Gjenealogjia e Efthim (Thimi) . K. J. Mitkos

ΚΥΡΙΑΚΗ Γ΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ: Ο ΛΥΧΝΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΣΤΙΝ Ο ΟΦΘΑΛΜΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΓ ΜΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΔΙΙΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ UNESCO ΕΛΛΑΔΟΣ – 3/7/2020