Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

Επιτέλους: Ειδήσεις και στα ελληνικά για την ΕΕΜ απ' το αλβανικό κανάλι RTSH

Η αλβανική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, για πρώτη φορά στην ιστορία της, θα αρχίσει να μεταδίδει τηλεοπτικά προγράμματα στις γλώσσες όλων των εθνοτικών κοινοτήτων: στα ελληνικά, στα σλαβικά των Σκοπίων, στα βλάχικα, στα σερβικά και στη γλώσσα των ρομά, γράφει το δημοσίευμα.
Η είδηση προέρχεται από τον Χρήστο Γκόζη, μέλος της κρατικής επιτροπής, που εκπροσωπεί τη μειονότητα των Βλάχων στην Αλβανία, η οποία αποτελείται από εκπροσώπους όλων των εθνικών κοινοτήτων της χώρας.
«Η διαδικασία έχει μόλις αρχίσει. Από τον Ιανουάριο η τηλεόραση, θα έχει μία κάρτα σε όλες τις μειονοτικές γλώσσες και στη συνέχεια θα παρουσιάζει εβδομαδιαία ενημερωτική εκπομπή, επάνω σε θέματα πολιτισμού και παραδόσεων των μειονοτήτων», σύμφωνα με τον Cristo Gozzi.
Πρόσθεσε ότι σε συνάντηση που είχε με τις δομές της ενημέρωσης στην Αλβανία, συμπεριλαμβανομένου του Αναπληρωτή Διευθυντή της Αλβανικής Ραδιοτηλεόρασης, Αρμπέν Ντοσάι, έχει δοθεί το πράσινο φως και τώρα βρίσκεται σε αναμονή η εκτέλεση της σύμβασης.
Είναι ένα θετικό βήμα, όπως σημειώνεται, ενόψει της ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μια ένδειξη του σεβασμού, στα δικαιώματα των μειονοτήτων στη χώρα, σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ.
Πηγή:echedoros-a.gr
Πηγή: www.himara.gr
Share This
Previous Post
Next Post

Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους. (Ιωάννης, ιγ΄:34--35).---Një porosi të re ju le juve: Të doni njëri-tjetrin, siç ju desha unë dhe ju të doni njëri-tjetrin. Prej kësaj do t'ju njohin ju të gjithë se jeni nxënësit e mi, në qoftë se keni dashuri për njëri-tjetrin" Joani 13,34-35.

0 σχόλια: